צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת קרואסונים במילוי קרם מסקרפונה וקרם פטיסייר – אושרית אברגיל

תבנית קוטר 32.
הכמויות בכוס מדידה 250ml

לבצק שמרים חמאה:
4 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1 כף פודינג וניל
גרידת לימון מחצי לימון
קורט מלח
2 ביצים
50 ג׳ חמאה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב + 1/2 כוס מים חמים

למילוי:
קרם פטיסייר
קרם מסקרפונה
1/2 כוס דומדמניות/אוכמניות

אופן ההכנה:
מניחים בקערת המיקסר קמח ואת המצרכים היבשים ומערבבים. מוסיפים ביצים, חמאה, שמן, חלב ומים ומתחילים בלישה, מוסיפים מלח ומעבדים לבצק רך ונעים- 12 דקות לישה בעוצמה נמוכה. מעבירים לקערת התפחה, לישה קצרה ידנית, משמנים ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים ומרדדים כל כדור למלבן צר וארוך.
מורחים על מלבן 1 קרם מסקרפונה, מניחים מעל את המלבן השני ומרדדים בעדינות.
מניחים קרם פטיסייר ומורחים על הבצק. עם גלגלת פיצה או סכין מחלקים למשולשים ומגלגלים לקרואסונים.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מפזרים מסביב ובין הקרואסונים דומדמניות ומכסים להתפחה עד להכפלת הנפח.
מברישים בביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180, אופים עד לקבלת גוון שחום/זהוב.
מוציאים מהתנור ומזלפים סירופ.

אולי תרצו להכין גם