צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פוקצ׳ה גבינות – חסי סגל

לבצק:

500 גרם קמח לחם

כפית שמרים יבשים (5 גרם)

390 מ״ל מים

כפית גדושה מלח (10 גרם)

2 כפות שמן זית

 

לגבינות:

ריקוטה פרסקה 9%

קוואטרו פורמאג’י

לשמן פסטו בזיליקום:

חבילת עלי בזיליקום שטופים ויבשים

2 שיני שום קטנות

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מערבלים קמח מים ושמרים במהירות נמוכה 10 דקות הבצק מאוד דביק וזה בסדר.

מוסיפים שמן זית ומלח ומערבלים לאיחוד כ-2 דקות.

מכסים ומתפיחים שעה וחצי (אפשר לילה במקרר)

מחממים תנור ל250 מעלות.

מפזרים סולת או סומולינה בתחתית התבנית.

משמנים מעט את הידיים ומוציאים את הבצק (הדביק)

מניחים בתבנית ומכסים לחצי שעה.

משמנים את הבצק.

אחרי חצי שעה יוצרים גומות בעזרת קצות האצבעות.

מזלפים פסטו ומניחים תלוליות ריקוטה פרסקה.

מפזרים קווארטו פורמאג’ ומכניסים מיד לתנור שחומם מראש, ואופים 15-20 דקות בודקים שגם התחתית אפויה.

ממתינים 10-15 דקות ופורסים

אולי תרצו להכין גם