בראנץ’ עם סבינה
סבינה ולדמן, השפית המוכשרת ואחת מהפיינליסטים בעונה החדשה של "משחקי השף" מרעננת את הקלאסיקות של שבועות: את המלית של תרד וגבינות היא טומנת בתוך בקלאווה קראנצ'ית, את מרק היוגורט היא מבשמת בשום מתוק ומאבזרת בתכשיטים אכילים ואת עוגת הגבינה היא מכינה מגבינת לאבנה והתוצאה רעננה ועסיסית
סלט סלנובה וגבינות אישי
דרך חגיגית ואלגנטית להגיש סלט ירוק: במקום קערה גדולה — כל אורח מקבל לצלחת את המנה שלו.
מרק יוגורט עם הפתעות
במקום להוסיף שום טרי ועוקצני אני מתבלת את המרק שלי בשום שעבר בישול והפך למתוק וארומטי; במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.
בקלאווה גבינות ותרד
השידוך הקלאסי בין תרד לגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי את השידוך למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות מתוקות (בזכות הדבש) ומרקם קראנצ’י (בזכות האגוזים).
טארט טאטן דלורית עם בולגרית ופקורינו
מאפה מרשים ועסיסי המשחק על הניגוד שבין מתוק למלוח. הבסיס הוא לחם גבינות ועליו פרוסות ירק צלוי וקוביות גבינה בולגרית, שיוצרות ניגוד צבעים יפה ומוסיפות מליחות פיקנטית לדלורית המתקתקה.
עוגת לאבנה ופירות קיץ
השימוש בלאבנה מפיק עוגה עם מרקם סמיך וקרמי וחמצמצות מרעננת. הקישוט בפירות טריים אהוב עלי במיוחד והופך כל עוגת גבינה לדוגמנית.
עוגת ריקוטה ואפרסקים
עוגה ביתית, טעימה ופשוטה מאוד להכנה. מרקמה הרך ומתיקותה המעודנת מחמיאות לשלל פירות קיץ. אפשר להכין גם עם משמשים, שזיפים או נקטרינות.
תקנון פעילות “חנוכה” דצמבר 2019
0
0
Leave a Comment