צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

צזיקי צנוניות ודג נא

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לצזיקי
1 חבילת גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, מיץ מ־2 לימונים, 100 גרם צנוניות מגוררות, 1 כף שמיר קצוץ, קליפה מגוררת מ־1 לימון, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס

לסלסת עגבניות
4 עגבניות מגוררות, 1/2 שן שום כתושה, מלח ים, 2 כפות שמן זית

לסשימי
400 גרם פילה דג ים נקי פרוס דק, 4 כפות שמן זית, 1/2 כף מיץ לימון, מלח ים

להגשה
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק, עלים מ־4 ענפי שמיר, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת

אופן הכנה:

מכינים את הצזיקי: מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומתקנים תיבול.
מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
מכינים את הסשימי: מערבבים את מרכיבי הסשימי.
מרכיבים את המנה: מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בצזיקי ומסדרים מעל את הסשימי. מקשטים בפלפל, עלי שמיר וסלסת עגבניות. מזלפים שמן זית בנדיבות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

24

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

18

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס ישמחו את כל האורחים גם את הקטנטנים.

18

סביצ’ה אינטיאס עם צזיקי

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

18

חציל שרוף עם ציזיקי

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

14

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

8

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0