צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

צזיקי צנוניות ודג נא

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לצזיקי
1 חבילת גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, מיץ מ־2 לימונים, 100 גרם צנוניות מגוררות, 1 כף שמיר קצוץ, קליפה מגוררת מ־1 לימון, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס

לסלסת עגבניות
4 עגבניות מגוררות, 1/2 שן שום כתושה, מלח ים, 2 כפות שמן זית

לסשימי
400 גרם פילה דג ים נקי פרוס דק, 4 כפות שמן זית, 1/2 כף מיץ לימון, מלח ים

להגשה
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק, עלים מ־4 ענפי שמיר, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת

אופן הכנה:

מכינים את הצזיקי: מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומתקנים תיבול.
מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
מכינים את הסשימי: מערבבים את מרכיבי הסשימי.
מרכיבים את המנה: מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בצזיקי ומסדרים מעל את הסשימי. מקשטים בפלפל, עלי שמיר וסלסת עגבניות. מזלפים שמן זית בנדיבות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

14

סביצ'ה אינטיאס עם צזיקי

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

14

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

8

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0