צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פרוז’לדה

– מתכון של שי לי ליפא –

לחם גבינות טורקי רך ועשיר בגבינות שאופים בתבנית גדולה ומגישים עם ירקות חתוכים וזיתים משובחים. רוב הסיכויים שהלחם הטעים הזה ייעלם כבר ביום הארוחה, אבל אם בכל זאת נשאר משהו — השתמשו בו להכנת כריכים.

חומרים לתבנית בקוטר 32 ס”מ ודפנות בגובה 5 ס”מ:

לבצק:
‏15 גרם (1 כף גדושה) שמרים טריים מפוררים
‏1 כף סוכר
‏240 מ”ל (1 כוס) מים חמימים
‏350 גרם (21/2 כוסות) קמח רגיל
‏1 ביצה
‏2 כפות שמן זית לבצק + 1/4 כוס לשימון התבנית
‏1 שקית (200 גרם) פטה עיזים 20% מפוררת גס
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס

לציפוי:
‏100 גרם קאשקבלו 26% מגוררת גס
‏12 זיתי קלמטה מגולענים

הכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים קמח, ביצה ו-2 כפות שמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים גבינות ומערבלים רק עד שהן נבלעות בבצק.
  3. משמנים תבנית ב-1/4 כוס שמן זית ומשטחים את הבצק תוך כדי מריחת השמן על פניו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מפזרים על הבצק קאשקבלו וזיתים.
  6. אופים כ-30 דקות עד שהפרוז’לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
  7. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:
• מחליפים את הקאשקבלו במוצרלה או בפקורינו.
• מחליפים את הזיתים בעגבניות שרי חצויות ומניחים אותן על הבצק כשצידן החתוך כלפי מעלה.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0