צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה רוזה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים. מתחילים בהכנת רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעדנים ומעגלים את טעמיו עם גבינת שמנת 12% (במקום שמנת מתוקה), שמעניקה לו מרקם קטיפתי.

חומרים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
800 גרם (2 קופסאות) שימורי עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 גבעולי בזיליקום
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%

להגשה:
2 גבעולי בזיליקום
גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. ‏מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית וחמאה ומאדים בו את הבצל על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד. מוסיפים שום וכשעולה הריח שלו מוסיפים את העגבניות. מעלים את גובה הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב מבריק וסמיך.
  2. מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה. כדאי להתחיל לבשל את הפסטה, כשהרוטב כמעט מוכן.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום וגבינת שמנת 12% ומערבבים היטב. לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות (כמו שילדים אוהבים) – מרקסים את הרוטב המוכן בבלנדר מוט ידני.
  4. מורידים את הפסטה מהכיריים, מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב. מגלגלים את הפסטה בתוכו ומניחים לו לעטוף את הפסטה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
  5. מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום וגרנה פדנו מגורדת מעל.

הכנה מראש:
אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר, לחמם אותו ולהוסיף פסטה מבושלת.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך! אם אתם לא י

24

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

פשטות זה הכל: הפסטה שמתבשלת עם הירקות והעשבים יוצאת טעימה במיוחד, המוצרלה נמסה לתוך הנוזל ומעשירה אותו.

24

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר קלים: השתמשנו בקונכיות פס

24

פסטה גבינות ופטריות

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ’ האחרון: מגדל קטן של ריקוטה פרסקה שמערבבים לת

24

סלט פסטה, דלורית, בייבי מוצרלה, ארוגולה וזיתים

סלט פסטה מושלם לפיקניק בתקופת החגים – לא רק שאפשר להכין אותו מראש, אלא אפילו רצוי

24

פסטה אלה נורמה

הפסטה הזאת מרגישה לגמרי בבית בישראל עם השילוב הכל כך מקומי של חצילים, עגבניות וזיתים.

24

פסטה עם ריקוטה פרסקה, פרמז’ן גרנה פדנו, תרד ופקאנים

פסטה שנהנית מכל העולמות: קטיפתית ועשירה אבל לגמרי לא כבדה!

24