צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פסטה רוזה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

אחד הרטבים הכי אהובים על ילדים. מתחילים בהכנת רוטב עגבניות טוב ובהמשך מעדנים ומעגלים את טעמיו עם גבינת שמנת 12% (במקום שמנת מתוקה), שמעניקה לו מרקם קטיפתי.

חומרים ל-4 מנות:

2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
800 גרם (2 קופסאות) שימורי עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
2 גבעולי בזיליקום
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12% (או בקר)

להגשה:
2 גבעולי בזיליקום
גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. ‏מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית וחמאה ומאדים בו את הבצל על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד. מוסיפים שום וכשעולה הריח שלו מוסיפים את העגבניות. מעלים את גובה הלהבה ומבשלים עם כיסוי חלקי עד שהנוזלים מצטמצמים ומתקבל רוטב מבריק וסמיך.
  2. מבשלים פסטה בסיר גדול עם מי מלח רותחים, לפי הוראות היצרן או עד לדרגת אל דנטה. כדאי להתחיל לבשל את הפסטה, כשהרוטב כמעט מוכן.
  3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים בזיליקום וגבינת שמנת 12% ומערבבים היטב. לקבלת רוטב חלק וללא חתיכות (כמו שילדים אוהבים) – מרקסים את הרוטב המוכן בבלנדר מוט ידני.
  4. מורידים את הפסטה מהכיריים, מסננים ומעבירים מיד לסיר הרוטב. מגלגלים את הפסטה בתוכו ומניחים לו לעטוף את הפסטה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
  5. מגישים את הפסטה עם עלי בזיליקום וגרנה פדנו מגורדת מעל.

הכנה מראש:
אפשר להכין את הרוטב מראש, לשמור במקרר, לחמם אותו ולהוסיף פסטה מבושלת.

 

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

18

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0