צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פאי לימון-מסקרפונה מפורק

– מתכון של שי לי ליפא  –

יותר קל להכנה מפאי לימון קלאסי והרבה יותר מרשים! השימוש בגבינת מסקרפונה מעשיר את הטעם ומייצב את המרקם.

חומרים לקערה גדולה (8-10 מנות):

לקראמבל:

2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לקרם מסקרפונה-לימון:

2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס+כף (100 גרם) אבקת סוכר
קליפה מגוררת דק מ-2 לימונים
1/3 כוס (60 מ”ל) מיץ לימון

למרנג:

3 חלבונים
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים את הקראמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה.
  3. אופים 20-15 דקות עד שהקראמבל זהוב. מצננים היטב.
  4. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
  5. מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים.
  6. מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף.
  7. מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד.
  8. מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה 2/3 מהקראמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקראמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות.

גיוון:
מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

8

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0