צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פאי לימון-מסקרפונה מפורק
– מתכון של שי לי ליפא –
יותר קל להכנה מפאי לימון קלאסי והרבה יותר מרשים! השימוש בגבינת מסקרפונה מעשיר את הטעם ומייצב את המרקם.
חומרים לקערה גדולה (8-10 מנות):
לקראמבל:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לקרם מסקרפונה-לימון:
2 קופסאות (500 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס+כף (100 גרם) אבקת סוכר
קליפה מגוררת דק מ-2 לימונים
1/3 כוס (60 מ”ל) מיץ לימון
למרנג:
3 חלבונים
קורט מלח
1 כוס (200 גרם) סוכר
הכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים קמח וסוכר בקערה. מוסיפים חמאה ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים בתבניות באופן שווה.
- אופים 20-15 דקות עד שהקראמבל זהוב. מצננים היטב.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.
- מכינים את הקרם: מקציפים מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר במיקסר לקבלת קרם יציב. מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומקציפים כמה שניות עד שהם נטמעים.
- מכינים את המרנג: מקציפים בקערת מיקסר נקייה את החלבונים והמלח כ-2 דקות עד שמתחיל להתקבל קצף.
- מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי פעולת המיקסר וממשיכים להקציף כ-5 דקות עד לקבלת קצף לבן ויציב מאוד.
- מרכיבים ומגישים: מפזרים בכלי הגשה 2/3 מהקראמבל. יוצקים את הקרם ומפזרים מעליו את שאר הקראמבל. יוצקים את המרנג ומבעירים עם ברנר כמה שניות.
גיוון:
מחליפים את המרנג בפירות יער, תותים או קוביות נקטרינות.

8

0

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה
0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר
0
Comments are closed.