צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע
כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עם שטרויזל שקדים
– מתכון של מיקי שמו –
מיקי שמו: “מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק מוסיפה לעוגה עומק טעמים.”
חומרים לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס”מ:
לבצק:
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
15 גרם (½1 כפות) שמרים טריים
1 ביצה
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
50 גרם חמאה בטמפ’ החדר
למלית:
200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
2 כפות יוגורט עיזים 2.8%/יוגורט יווני 10%
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
לשטרויזל:
50 גרם (1/3 כוס) קמח לחם
25 גרם ( 2 כפות גדושות) שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה
הכנה:
- מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערה מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
- מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.
- מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים הממולאים בתבנית משומנת זה לצד זה ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

8

0

0

0

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים
0
Leave a Comment