צילום: בן יוסטר | סגנון: אוריה גבע

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

– מתכון של מיקי שמו –

מיקי שמו: “מאפה מרשים שמכינים בטכניקה מיוחדת – ממלאים כדורי בצק בגבינה, מצמידים זה לזה ואופים. גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% מוסיפה לעוגה עומק טעמים.”

חומרים לתבנית בבקה או טבעת בקוטר 24 ס”מ:

לבצק:
270 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
‏15 גרם (½1 כפות) שמרים טריים
‏1 ביצה
‏60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
‏50 גרם חמאה בטמפ’ החדר

למלית:
‏200 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏2 כפות יוגורט עיזים 2.8%
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר

לשטרויזל:
‏50 גרם (1/3 כוס) קמח לחם
‏25 גרם ( 2 כפות גדושות) שקדים טחונים
‏50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
‏50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל החומרים למעט החמאה בקערה מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-4 דקות. מגבירים למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה. ממשיכים ללוש עוד 6 דקות אחרי שהחמאה נטמעה.
  2. מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים את המלית: טורפים את כל החומרים לתערובת אחידה.
  4. מכינים שטרויזל: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון בפולסים עד שנוצרים פירורים. שומרים במקרר עד השימוש.
  5. מרכיבים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ וקורצים 10 עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מניחים כפית מן המלית במרכז כל עיגול בצק וסוגרים לקבלת כדור. מניחים את הכדורים הממולאים בתבנית משומנת זה לצד זה ומפזרים עליהם שטרויזל. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  7. אופים 35-30 דקות עד שהמאפה מזהיב יפה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0