צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טארט קפרזה

– מתכון של שי לי ליפא –

גרסת המאפה לסלט האיטלקי האהוב. הטארט קל מאוד להכנה בזכות השימוש בבצק עלים מוכן!

חומרים ל-8-6 מנות:

500 גרם בצק עלים מופשר
‏1/2 כוס ממרח פסטו
‏5-4 עגבניות בינוניות (רצוי ב-2 צבעים) פרוסות לעובי 1/2 ס"מ
‏2 כדורי מוצרלה פרסקה 18% פרוסים לעובי 1/2 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:
‏12 עלי בזיליקום

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. פורשים את הבצק בתבנית ומסמנים עם סכין בעדינות (בלי לחרוץ) שוליים ברוחב 2 ס"מ לקבלת מסגרת.
  3. מורחים פסטו על הבצק מלבד השוליים. מסדרים מעל עגבניות ומוצרלה בצורה חופשית ומתבלים במלח ופלפל.
  4. אופים 30-25 דקות עד שהטארט זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט מוצרלה וזיתים

וריאציה עסיסית על הקפרזה הקלאסי: לצד השילוש המסורתי של עגבניות, מוצרלה ובזיליקום מצטרפים זיתים, פטרוזיליה ובצל ירוק.

14

קרפאצ'ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ'ו.

14

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

0

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

0

טארטים אישיים עם גבינות וירקות

בכל אחד מהטארטים היפים האלה יש גבינה אחרת ותוספת שמחמיאה לה במיוחד. מה שמשותף לכולם הוא קלות ההכנה, בזכות שימוש בריבועי בצק על

0

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ'ו ספרדי מרגש

0

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ' הטוניסאי האהוב מרג

0

פיצה ביאנקה דולצ'ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש ה

0