צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

גלידוניות עוגת גבינה

– מתכון של רות אוליבר –

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית. ואז הם יקחו מייד עוד גלידונית, ועוד אחת… בקיצור – כדאי שהפינוק המפתיע הזה יחכה במקפיא.

חומרים לכ-130 גלידוניות:

לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
85 גרם חמאה מומסת

למלית:
450 גרם (2 מיכלים) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת ריקוטה פרסקה 9%
100 מ”ל (1/2 גביע) שמנת חמוצה
60 מ”ל (1/4 כוס) יוגורט עיזים 2.8%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף גדושה קמח

לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר קצוץ
4 כפות שמן

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית בגודל 25 ס”מ בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פתי בר מרוסקים עם חמאה ומשטחים על בסיס התבנית.
  3. מכינים את המלית, אופים ומקפיאים: מערבבים בקערה את כל החומרים ויוצקים על הבסיס.
  4. אופים כ-25 דקות או עד שהעוגה יציבה לגמרי. מצננים ומעבירים למקפיא ל-4-3 שעות לפחות.
  5. חותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ עם סכין ארוכה וחדה (כדאי להיעזר בסרגל מתכת לחיתוך מדויק) ומחזירים למקפיא לעוד שעה.
  6. מכינים את הציפוי: ממיסים שוקולד ושמן בקערה במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. טובלים את ריבועי העוגה בשוקולד המומס בעזרת קיסם עד שהם מצופים לגמרי ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מחזירים למקפיא לעוד שעה ומעבירים לקופסא אטומה. שומרים עד 10 ימים. בכלי אטום במקפיא.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0