צילום: דניאל לילה

ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים

– מתכון של עמיר נויפלד, פיאצה קפה –

קוראים להם "תפוזונים" (arancini) ומכינים אותם משאריות של ריזוטו מאתמול. בקפה "פיאצה" זאת המנה הראשונה הפופולרית ביותר. הכדורים החמים והפריכים מוגשים ברגע שהם מגיחים מהשמן על מצע של צמד סלסות צבעוניות.

חומרים לכ-30 כדורים (10-8 מנות ראשונות):

‏1/2 ק"ג ריזוטו מוכן קר
‏180 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
‏220 גרם מוצרלה מגורדת 22%
‏50 גרם פקורינו 34% מגוררת
מלח ופלפל שחור ולבן טחון
‏1/2 כף מחית כמהין

לטיגון:
‏1/2 כוס קמח
‏2 ביצים
‏1 כוס פירורי פנקו
שמן לטיגון עמוק

לסלסת עגבניות:
‏6-5 עגבניות מגוררות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
‏2 כפות שמן זית
‏1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד

לסלסה ירוקה (verde):
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
‏3-2 כפות שמן זית

להגשה:
פקורינו 34% מגוררת דק מאוד

הכנה:

  1. מכינים את הסלסות: מערבבים את חומרי סלסת העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
  2. חולטים עשבי תיבול כ-3 דקות במים רותחים ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. טוחנים עם שמן זית במעבד מזון לקבלת עיסה במרקם של פסטו דליל. שומרים בצד.
  3. מכינים את הארנצ'יני ומגישים: מערבבים את החומרים למסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של משמש.
  4. מכינים צלחות עמוקות עם קמח, ביצה ופנקו (כמו לטיגון שניצל). מחממים שמן זית לטיגון עמוק. טובלים את הכדורים בקמח, ביצה ופירורים ומטגנים כ-3 דקות עד שהם מזהיבים יפה. מומלץ לטגן במחזורים.
  5. מורחים על הצלחת סלסה ורדה ומעליה את סלסת העגבניות. מניחים 4-3 כדורים חמים, מפזרים פקורינו ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

8

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ'ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פ

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מג

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

0