צפתית קשה 10%

מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. כשהיא טריה, יש לצפתית מרקם רך ומשיי וטעם נייטראלי. אך לאחר הבחלה, כמו בגרסה הזאת, מרקמה הופך מוצק וטעמה מרוכז יותר. התוצאה היא גבינה קשה, שטעמה עשירה למרות אחוזי השומן הצנועים - 10% שומן. בצפת ובגליל היא נחשבת לגבינה המועדפת לשילוב במאפים.

צפתית קשה 10%
שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 193, חלבונים (גרם) 22, פחמימות (גרם) 2.4, סך השומנים (גרם) 10, חומצות שומן רוויות (גרם) 6.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 30, נתרן (מ”ג) 3200, סידן (מ”ג) 650

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

פטריות קפרזה

עוד וריאציה יצירתית לסלט האיטלקי הקלאסי.

1

סלט נאצ’וס קון קסו (נאצ’וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ'וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

1

טירמיסו

טירמיסו הוא אולי הקינוח האיטלקי האהוב ביותר ובצדק — השילוב בין קרם אוורירי לבישקוטים טבולים בקפה הוא ממכר

1

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

1

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

1

טרמיסו

קינוח טירמיסו עם הקרם מסקרפונה המעולה שלנו!

1

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

1