צפתית קשה 10%

מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. כשהיא טריה, יש לצפתית מרקם רך ומשיי וטעם נייטראלי. אך לאחר הבחלה, כמו בגרסה הזאת, מרקמה הופך מוצק וטעמה מרוכז יותר. התוצאה היא גבינה קשה, שטעמה עשירה למרות אחוזי השומן הצנועים - 10% שומן. בצפת ובגליל היא נחשבת לגבינה המועדפת לשילוב במאפים.

שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 193, חלבונים (גרם) 22, פחמימות (גרם) 2.4, סך השומנים (גרם) 10, חומצות שומן רוויות (גרם) 6.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 30, נתרן (מ”ג) 3200, סידן (מ”ג) 650

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

עוגת יוגורט ואוכמניות

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוסמין מעדן את מרקם הבצק וא

1

תבשיל ירקות וביצים

המתכון הזה מגיע מבולגריה ומדובר בקדרה של עגבניות, פלפלים, גבינה בולגרית וביצים, שמזכירה שקשוקה. הכי טעים עם חלה טרייה לניגוב

1

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס ישמחו את כל האורחים גם את הקטנטנים.

1

גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנו משחק מקסים של צבעים וט

1

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

1

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

1

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

1