צפתית קשה 10%

מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. כשהיא טריה, יש לצפתית מרקם רך ומשיי וטעם נייטראלי. אך לאחר הבחלה, כמו בגרסה הזאת, מרקמה הופך מוצק וטעמה מרוכז יותר. התוצאה היא גבינה קשה, שטעמה עשירה למרות אחוזי השומן הצנועים - 10% שומן. בצפת ובגליל היא נחשבת לגבינה המועדפת לשילוב במאפים.

צפתית קשה 10%
שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 193, חלבונים (גרם) 22, פחמימות (גרם) 2.4, סך השומנים (גרם) 10, חומצות שומן רוויות (גרם) 6.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ"ג) 30, נתרן (מ"ג) 3200, סידן (מ"ג) 650

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

בלונדיז גבינת שמנת

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

1

בורגר של גבינת חלומי, קישואים עם איולי עירית

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

1

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

1

כריך פרובנסלי

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מתובלת בעגבניות מיובשות, פרוסות עגבניות צבעוניות צלויות, פרוסות זיתי קלמטה ועליי בזיליקום

1

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

1

פירה דלעת צלויה עם שקדים קלויים ויוגורט סמיך

היוגורט מהווה ניגוד רענן לפירה דלעת הסמיך והדשן. תוספת טעימה ומפנקת או מנה צמחונית בזכות עצמה.

1

בראוניז צ'יז-קייק

בראוניז ועוגת גבינה - שתי אהבות אמריקאיות בעוגה נפלאה אחת.

1