צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

– מתכון של אייל שני  –

לענן העגבניות:

250 גרם עגבניות צ'רי

מרסקים במשך כ 2 דקות את עגבניות הצ'רי בבלנדר.
מסננים את עגבניות הצ׳רי הטחונות דרך מסננת דקיקה (שינואה) לתוך 6 צלחות שטוחות בקוטר 22 כך שנוצרות 6 שלוליות בנפח של כ-2 כפות בכל צלחת.
לוקחים כל צלחת, אוחזים בה בשתי כפות הידיים כשהיא מונחת על משטח העבודה ומסחררים את הקצף כך שישתטח על רוב שטחה של הצלחת.

לסשימי ריקוטה פרסקה:

גביע גבינת ריקוטה פרסקה 9% של מחלבות גד
3 עגבניות מגי, חצויות ל-2
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
6 זיתי קלמאטה קצוצים דק
עלים צעירים, זעירים, של ריחן, שמיר, כוסברה, נענע
שמן זית

מוציאים בעדינות לא שוברת את הריקוטה פרסקה ממיכל המגורים שלה ומניחים על קרש חיתוך, בעזרת סכין חדה.
בתנועה אופקית פורסים מן הכיכר נתחים מעגליים דקיקים, מניחים אותם בשלמותם מעל לקצף העגבניות, סוחטים מעל את שחלות הזרעים מחצי עגבניה, מפזרים מעל מעט מעלי הריחן, השמיר, הנענע והכוסברה.
זורים מן הפלפל החריף הקצוץ, ומעט מן הזיתים הקצוצים ומזלפים מעט שמן זית.
מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי אורגנו וירקות עם סלסה ורדה

אם משתמשים בשיפודי עץ טובלים אותם במים, לפני שמשפדים, כדי שלא ייחרכו על הגריל. אחרי הצלייה מגישים עם סלסה ורדה מעל.

0

סגנאקי

אם יש לכם חשק למנה קלילה ורעננה קבלו את נתחי החלומי שלנו מתובלים באורגנו וצרובים עד להזהבה, מוגשים עם סלסת עגבניות רעננה וארומ

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראיס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0