צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

– מתכון של אייל שני  –

לענן העגבניות:

250 גרם עגבניות צ’רי

מרסקים במשך כ 2 דקות את עגבניות הצ’רי בבלנדר.
מסננים את עגבניות הצ׳רי הטחונות דרך מסננת דקיקה (שינואה) לתוך 6 צלחות שטוחות בקוטר 22 כך שנוצרות 6 שלוליות בנפח של כ-2 כפות בכל צלחת.
לוקחים כל צלחת, אוחזים בה בשתי כפות הידיים כשהיא מונחת על משטח העבודה ומסחררים את הקצף כך שישתטח על רוב שטחה של הצלחת.

לסשימי ריקוטה פרסקה:

גביע גבינת ריקוטה פרסקה 9%
3 עגבניות מגי, חצויות ל-2
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
6 זיתי קלמאטה קצוצים דק
עלים צעירים, זעירים, של ריחן, שמיר, כוסברה, נענע
שמן זית

מוציאים בעדינות לא שוברת את הריקוטה פרסקה ממיכל המגורים שלה ומניחים על קרש חיתוך, בעזרת סכין חדה.
בתנועה אופקית פורסים מן הכיכר נתחים מעגליים דקיקים, מניחים אותם בשלמותם מעל לקצף העגבניות, סוחטים מעל את שחלות הזרעים מחצי עגבניה, מפזרים מעל מעט מעלי הריחן, השמיר, הנענע והכוסברה.
זורים מן הפלפל החריף הקצוץ, ומעט מן הזיתים הקצוצים ומזלפים מעט שמן זית.
מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

עיג’ות חלומי

לביבות הירק עם טוויסט בשרני של גבינת חלומי, בשילוב מטבל יוגורט עוקצני ומרענן

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0