צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

– מתכון של אייל שני  –

לענן העגבניות:

250 גרם עגבניות צ’רי

מרסקים במשך כ 2 דקות את עגבניות הצ’רי בבלנדר.
מסננים את עגבניות הצ׳רי הטחונות דרך מסננת דקיקה (שינואה) לתוך 6 צלחות שטוחות בקוטר 22 כך שנוצרות 6 שלוליות בנפח של כ-2 כפות בכל צלחת.
לוקחים כל צלחת, אוחזים בה בשתי כפות הידיים כשהיא מונחת על משטח העבודה ומסחררים את הקצף כך שישתטח על רוב שטחה של הצלחת.

לסשימי ריקוטה פרסקה:

גביע גבינת ריקוטה פרסקה 9%
3 עגבניות מגי, חצויות ל-2
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
6 זיתי קלמאטה קצוצים דק
עלים צעירים, זעירים, של ריחן, שמיר, כוסברה, נענע
שמן זית

מוציאים בעדינות לא שוברת את הריקוטה פרסקה ממיכל המגורים שלה ומניחים על קרש חיתוך, בעזרת סכין חדה.
בתנועה אופקית פורסים מן הכיכר נתחים מעגליים דקיקים, מניחים אותם בשלמותם מעל לקצף העגבניות, סוחטים מעל את שחלות הזרעים מחצי עגבניה, מפזרים מעל מעט מעלי הריחן, השמיר, הנענע והכוסברה.
זורים מן הפלפל החריף הקצוץ, ומעט מן הזיתים הקצוצים ומזלפים מעט שמן זית.
מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם