צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה
– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –
הוא מחכה לכם במקפיא מוכן למשימות אירוח. כאן הפכנו אותו לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת.
חומרים ל-24 קרואסונים:
1 חבילה מלאווח
למלית הגבינה:
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 חלמון
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (או חצי כפית קינמון)
1 כף צימוקים קצוצים (לא חובה)
תוספות לבחירה:
ריבה בכל טעם שאוהבים, ממרח שוקולד, שבבי שוקולד (חלב, מריר או לבן), חמאת בוטנים מתוקה, פירות יבשים קצוצים, ממרח לוטוס, פירורי ביסקוויט או עוגיות
להברשה:
1 ביצה טרופה
קורט מלח
קורט סוכר
הכנה:
- מוציאים את המלוואח מהמקפיא ממש לפני שממלאים, הכי נוח לעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
- מכינים את המלית: מערבבים את חומרי מלית הגבינה בקערה.
- מניחים מלוואח על משטח עבודה, חותכים לרבעים בעזרת סכין או גלגלת. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה בחלק הרחב (עם או בלי תוספת, לבחירתכם). מתחילים לגלגל תוך כדי הידוק הבצק על המלית (כדי למנוע זליגה). מגלגלים גם את הקצוות כמו סוכריה להידוק. מעבירים למקפיא וממשיכים לעלה הבא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה עם מלח וסוכר.
- אופים את הקרואסונים סמוך להגשה, כ-25 דקות עד שהם מוזהבים יפה, מצננים כמה דקות ומגישים. המאפים מאבדים מקסמם אחרי כמה שעות.
הכנה מראש:
ממלאים מראש ושומרים במקפיא עד לאפייה, סמוך להגשה.
גיוון:
ממלאים את בצק המלוואח גם בגבינת עיזים מלוחה עם פסטו או ממרח עגבניות מיובשות.

0

0

0

0

0
Comments are closed.