צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

הוא מחכה לכם במקפיא מוכן למשימות אירוח. כאן הפכנו אותו לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת.

חומרים ל-24 קרואסונים:

1 חבילה מלאווח

למלית הגבינה:
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 חלמון
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (או חצי כפית קינמון)
1 כף צימוקים קצוצים (לא חובה)

תוספות לבחירה:
ריבה בכל טעם שאוהבים, ממרח שוקולד, שבבי שוקולד (חלב, מריר או לבן), חמאת בוטנים מתוקה, פירות יבשים קצוצים, ממרח לוטוס, פירורי ביסקוויט או עוגיות

להברשה:
1 ביצה טרופה
קורט מלח
קורט סוכר

הכנה:

  1. ‏מוציאים את המלוואח מהמקפיא ממש לפני שממלאים, הכי נוח לעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי מלית הגבינה בקערה.
  3. מניחים מלוואח על משטח עבודה, חותכים לרבעים בעזרת סכין או גלגלת. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה בחלק הרחב (עם או בלי תוספת, לבחירתכם). מתחילים לגלגל תוך כדי הידוק הבצק על המלית (כדי למנוע זליגה). מגלגלים גם את הקצוות כמו סוכריה להידוק. מעבירים למקפיא וממשיכים לעלה הבא.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה עם מלח וסוכר.
  5. אופים את הקרואסונים סמוך להגשה, כ-25 דקות עד שהם מוזהבים יפה, מצננים כמה דקות ומגישים. המאפים מאבדים מקסמם אחרי כמה שעות.

הכנה מראש:
ממלאים מראש ושומרים במקפיא עד לאפייה, סמוך להגשה.

גיוון:
ממלאים את בצק המלוואח גם בגבינת עיזים מלוחה עם פסטו או ממרח עגבניות מיובשות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0