צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

הוא מחכה לכם במקפיא מוכן למשימות אירוח. כאן הפכנו אותו לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת 12%.

חומרים ל-24 קרואסונים:

1 חבילה מלאווח

למלית הגבינה:
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12% (או בקר)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 חלמון
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת (או חצי כפית קינמון)
1 כף צימוקים קצוצים (לא חובה)

תוספות לבחירה:
ריבה בכל טעם שאוהבים, ממרח שוקולד, שבבי שוקולד (חלב, מריר או לבן), חמאת בוטנים מתוקה, פירות יבשים קצוצים, ממרח לוטוס, פירורי ביסקוויט או עוגיות

להברשה:
1 ביצה טרופה
קורט מלח
קורט סוכר

הכנה:

  1. ‏מוציאים את המלוואח מהמקפיא ממש לפני שממלאים, הכי נוח לעבוד איתו כשהוא חצי קפוא.
  2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי מלית הגבינה בקערה.
  3. מניחים מלוואח על משטח עבודה, חותכים לרבעים בעזרת סכין או גלגלת. מניחים כפית גדושה של מלית גבינה בחלק הרחב (עם או בלי תוספת, לבחירתכם). מתחילים לגלגל תוך כדי הידוק הבצק על המלית (כדי למנוע זליגה). מגלגלים גם את הקצוות כמו סוכריה להידוק. מעבירים למקפיא וממשיכים לעלה הבא.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה עם מלח וסוכר.
  5. אופים את הקרואסונים סמוך להגשה, כ-25 דקות עד שהם מוזהבים יפה, מצננים כמה דקות ומגישים. המאפים מאבדים מקסמם אחרי כמה שעות.

הכנה מראש:
ממלאים מראש ושומרים במקפיא עד לאפייה, סמוך להגשה.

גיוון:
ממלאים את בצק המלוואח גם בגבינת עיזים מלוחה עם פסטו או ממרח עגבניות מיובשות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא ה

14

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

14

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

14

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

14

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

14

פרפה יוגורט וקולי מנגו

פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל.

14

קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב

8

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

8