צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים. הפירורים החמים שמוסיפים ברגע האחרון מוסיפים קראנץ’ נעים ועוד קצת טעם.

חומרים ל-8-6 מנות ראשונות:                                                                                      

24 פלפלונים מתוקים (מסוג טינקרבל או רמירו)

למלית:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת פטה עיזים 20% מפוררת
1 ביצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
יוגורט כבשים 5% או יוגורט עיזים 2.8% של גד

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה כ-8 דקות או עד להזהבה. מצננים.
  3. מערבבים את הגבינות עם הבצל המטוגן, ביצה ובצל ירוק. מתבלים במלח ופלפל (הפטה מלוחה, תהיו עדינים עם המלח).
  4. ממלאים את הפלפלים ואופים: חורצים את הפלפלונים לאורכם וממלאים בעזרת כפית או שק זילוף.
  5. סמוך להגשה, מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים כרבע שעה עד שהם מתרככים ומזהיבים יפה והמלית מבעבעת.
  6. בינתיים מכינים את הפירורים הפריכים: מחממים מחבת עם שמן זית, שום ותימין. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את הפירורים וקולים דקה-שתיים תוך כדי בחישה בכף עץ עד להזהבה ופריכות.
  7. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מפזרים את הפירורים הפריכים מעל ומגישים לשולחן לצד יוגורט קר.

הכנה מראש:
מכינים את המלית, ממלאים את הפלפלים ושומרים בקירור. אופים סמוך להגשה.

גיוון:
אפשר גם עם פלפלים גדולים: מחליפים את הפלפלונים בפלפלים אדומים או צהובים רגילים – המלית תספיק למילוי 4-6 פלפלים בגודל קטן-בינוני. הכי נוח לחצות אותם לאורכם לסירות, לסלק גרעינים וממברנות ולמלא. אופים 20-25 דקות.

גיוון:

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0