צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים. הפירורים החמים שמוסיפים ברגע האחרון מוסיפים קראנץ’ נעים ועוד קצת טעם.

חומרים ל-8-6 מנות ראשונות:                                                                                      

24 פלפלונים מתוקים (מסוג טינקרבל או רמירו)

למלית:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת פטה עיזים 20% מפוררת
1 ביצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
יוגורט כבשים 5% או יוגורט עיזים 2.8% של גד

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה כ-8 דקות או עד להזהבה. מצננים.
  3. מערבבים את הגבינות עם הבצל המטוגן, ביצה ובצל ירוק. מתבלים במלח ופלפל (הפטה מלוחה, תהיו עדינים עם המלח).
  4. ממלאים את הפלפלים ואופים: חורצים את הפלפלונים לאורכם וממלאים בעזרת כפית או שק זילוף.
  5. סמוך להגשה, מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים כרבע שעה עד שהם מתרככים ומזהיבים יפה והמלית מבעבעת.
  6. בינתיים מכינים את הפירורים הפריכים: מחממים מחבת עם שמן זית, שום ותימין. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את הפירורים וקולים דקה-שתיים תוך כדי בחישה בכף עץ עד להזהבה ופריכות.
  7. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מפזרים את הפירורים הפריכים מעל ומגישים לשולחן לצד יוגורט קר.

הכנה מראש:
מכינים את המלית, ממלאים את הפלפלים ושומרים בקירור. אופים סמוך להגשה.

גיוון:
אפשר גם עם פלפלים גדולים: מחליפים את הפלפלונים בפלפלים אדומים או צהובים רגילים – המלית תספיק למילוי 4-6 פלפלים בגודל קטן-בינוני. הכי נוח לחצות אותם לאורכם לסירות, לסלק גרעינים וממברנות ולמלא. אופים 20-25 דקות.

גיוון:

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגאודה

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם צ’ושקי

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תבשיל של פלפלים קלויים, מתובלים בשום ושמיר.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

0

אירוח צרפתי עם ברי פקאן וקממבר

ברי פקאן וקממבר הן גבינות צרפתיות מצוינות לאירוח צרפתי מושלם

0