צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים. הפירורים החמים שמוסיפים ברגע האחרון מוסיפים קראנץ' נעים ועוד קצת טעם.

חומרים ל-8-6 מנות ראשונות:                                                                                      

24 פלפלונים מתוקים (מסוג טינקרבל או רמירו)

למלית:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית
200 גרם (1 גביע) גבינת ניו יורק עיזים מופחתת שומן 12%
100 גרם גבינת פטה עיזים 20% מפוררת
1 ביצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
יוגורט כבשים 5% או יוגורט בקר 5% של גד

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את המלית: מטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית על להבה בינונית-נמוכה כ-8 דקות או עד להזהבה. מצננים.
  3. מערבבים את הגבינות עם הבצל המטוגן, ביצה ובצל ירוק. מתבלים במלח ופלפל (הפטה מלוחה, תהיו עדינים עם המלח).
  4. ממלאים את הפלפלים ואופים: חורצים את הפלפלונים לאורכם וממלאים בעזרת כפית או שק זילוף.
  5. סמוך להגשה, מניחים את הפלפלים בתבנית ואופים כרבע שעה עד שהם מתרככים ומזהיבים יפה והמלית מבעבעת.
  6. בינתיים מכינים את הפירורים הפריכים: מחממים מחבת עם שמן זית, שום ותימין. כשמתחיל לעלות ריח מוסיפים את הפירורים וקולים דקה-שתיים תוך כדי בחישה בכף עץ עד להזהבה ופריכות.
  7. מוציאים את הפלפלים מהתנור, מפזרים את הפירורים הפריכים מעל ומגישים לשולחן לצד יוגורט קר.

הכנה מראש:
מכינים את המלית, ממלאים את הפלפלים ושומרים בקירור. אופים סמוך להגשה.

גיוון:
אפשר גם עם פלפלים גדולים: מחליפים את הפלפלונים בפלפלים אדומים או צהובים רגילים – המלית תספיק למילוי 4-6 פלפלים בגודל קטן-בינוני. הכי נוח לחצות אותם לאורכם לסירות, לסלק גרעינים וממברנות ולמלא. אופים 20-25 דקות.

גיוון:

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

סלקים צלויים על מצע של יוגורט עיזים

הסלק שומר על טעמיו ומעצים את המתיקות בזמן הצלייה. משתלב נהדר עם יוגורט העיזים המשובח.

24

חלת כרישה, בצל ירוק ופטה עיזים

בתוך בצק חלה רך מטמינים בצלים זהובים ומתקתקים וגבינת פטה שנמסה לתוך הבצק. את היצירה מעצבים לצורת כתר, כיאה למאפה שהולך לתפוס א

18

גספאצ'ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנ

18

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

18

סלט פנזנלה עם ירקות קלויים ופטה עיזים

הוא נולד בטוסקנה וכמו בן דודו המזרח תיכוני, הפאטוש, נועד לתת הזדמנות שנייה ללחם יבש.

18

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנונ

8