צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגת סולת עם יוגורט לימון וזיגוג יוגורט
– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –
החיבור בין סולת ויוגורט מפיק עוגה רכה ולחה במיוחד, שנשמרת נפלא 4-3 ימים מחוץ למקרר. שילוב היוגורט בזיגוג מוסיף רעננות חמצמצה לעוגה הזאת.
חומרים לתבנית בבקה בקוטר 22 ס”מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8% / יוגורט יווני 10%
1 מיכל (180 מ”ל) תרכיז לימון ממותק קפוא
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
1 כוס סולת
לזיגוג:
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5% / יוגורט עיזים 2.8%/ יוגורט יווני 10%
1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
1 כפית מיץ לימון
הכנה:
- מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים ומקמחים היטב את התבנית.
- מכינים את העוגה: מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-5-4 דקות לקבלת קרם תפוח. מוסיפים ביצים בהדרגה עד שהן נטמעות. מוסיפים יוגורט ותרכיז לימון ומערבלים עד שהם נטמעים.
- מוסיפים קמח וסולת ומערבלים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את התערובת לתבנית.
- אופים 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים. מצננים 15 דקות והופכים לצלחת הגשה.
- מזגגים: מערבבים היטב את כל החומרים ויוצקים על העוגה בצורה חופשית. שומרים עד 3 ימים בטמפ’ החדר.
24
מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן
24
גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ
24
גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות
24
24
24
סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה
24
טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים
24
Leave a Comment