צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת יוגורט ואוכמניות

– מתכון של שי לי ליפא  –

על שולחן המתוקים נוטף הגבינות והשמנת, העוגה הזאת מציעה משהו קצת אחר. שילוב היוגורט בבצק חוסך קלוריות ומוסיף תו חמצמץ; קמח הכוסמין מעדן את מרקם הבצק ואילו האוכמניות מנקדות את העוגה בנגיעות רעננות ופירותיות. לזה אנחנו קוראים עוגה בלי ייסורי מצפון.

חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 ס"מ או תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ:

2 ביצים גדולות (L)
1/2 דלי (300 גרם) יוגורט כבשים 5% של "גד"
100 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת דק מ-1/2 תפוז
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח כוסמין מלא
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות ומסוננות היטב מהנוזלים

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. טורפים ביצים בקערה. מוסיפים יוגורט, חמאה מומסת, קליפת תפוז מגוררת ותמצית וניל ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר ואבקת אפייה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים אוכמניות ומערבבים רק עד לפיזורן בתערובת. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  4. אופים 50-40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

גיוון: לעוגה יש מתיקות מתונה וזהו סוד קסמה, אבל אם אתם אוהבים עוגות מתוקות הגדילו את כמות הסוכר לכוס שלמה (במקום 3/4 כוס).

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

0

טרייפל לימון ומסקרפונה

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

0

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

0