צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה לימונצ'לו

– מתכון של שי לי ליפא –

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ'לו איטלקי, שמכינים מקליפות לימונים, והוא העצים עוד את הארומה ההדרית.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס"מ:

לבסיס:
‏150 גרם ביסקוויטים פתיבר טחונים לפירורים
‏100 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

למלית:
‏3 ביצים גדולות (L)
‏2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ' החדר
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%
‏1 כוס (200 גרם) סוכר
‏1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר לימונצ'לו
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, חמאה וקליפת לימון לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר, ליקר לימונצ'לו וקליפת לימון וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
  4. אופים 60-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.

גיוונים:

מחליפים את הלימונצ'לו ב-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מלוח

הפיצה היא המתנה הקולינרית הכי מפורסמת של נאפולי לעולם, אבל ביחד איתה נולדה סדרה של מאכלים המבוססים על אותו הבצק. אחד מהם הוא ה

24

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

פבלובה כפרית

הפבלובה הזו מורכבת ממרנג של קציפת מסקרפונה תפוזית ופילטים של תפוזים טריים

24

אניולוטי דלורית וריקוטה בחמאה אגוזית

agnolotti הם קרובי משפחה של הרביולי, אבל צורתם שונה. מקורם בצפון איטליה ושם הם לרוב ממולאים בבשר. יוגב ירוס יצר להם גרסה צמחונ

24

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

18

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

18

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

מי היה מאמין שאפשר להכין משהו כל כך מושחת וטעים מלחם ישן קינוח מנחם ומושלם ללילה חורפי

18

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

18