צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גבינה לימונצ’לו

– מתכון של שי לי ליפא –

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו איטלקי, שמכינים מקליפות לימונים, והוא העצים עוד את הארומה ההדרית.

חומרים לתבנית ריבועית בגודל 22 ס”מ:

לבסיס:
‏150 גרם ביסקוויטים פתיבר טחונים לפירורים
‏100 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

למלית:
‏3 ביצים גדולות (L)
‏2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה טבעית 5%
‏1 כוס (200 גרם) סוכר
‏1/4 כוס (60 מ”ל) ליקר לימונצ’לו
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון גדול

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים חמים. מרפדים תבנית בנייר אפייה כך שיכסה את התחתית והדפנות ומשמנים אותו היטב.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויטים, חמאה וקליפת לימון לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית ומהדקים. מעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. מכינים את המלית ואופים: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינות, סוכר, ליקר לימונצ’לו וקליפת לימון וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומחליקים.
  4. אופים 60-50 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.

גיוונים:

מחליפים את הלימונצ’לו ב-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

24

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

18