צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגת בריוש במלית ריקוטה פרסקה

– מתכון של שלומי פדידה, רולדין –

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות במשך הלילה: הבצק יתפח נהדר.

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
185 גרם (⅓1 כוסות) קמח
30 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (1 כף) שמרים טריים
1 ביצה קטנה + 1 חלמון מביצה קטנה
40 מ”ל (3 כפות) חלב
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית ריקוטה:
1 מיכל (300 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
2 חלמונים
20 גרם (1/4 קופסה) אינסטנט פודינג וניל
40 גרם (3 כפות) סוכר
1/2 כפית תמצית/משחת וניל

לציפוי:
1 ביצה טרופה
סוכר גבישי

לפיזור:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. ‏מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצה, חלמון, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בגודל 10X50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומקפלים לשניים. מגלגלים לצורת בורג ומסדרים את העוגה בתבנית משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכסים את העוגה ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  7. אופים כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

רולדין
שלומי פדידה למד ב”דן גורמה”, השתלם בפריז ובניו יורק ובשנתיים האחרונות הוא שף ראשי ברשת “רולדין”. במפעל הרשת בקדימה-צורן יש לו מעבדה קטנה, בה הוא מפתח מדי שנה למעלה מחמישים מוצרים חדשים לפי תוכנית עבודה מוקפדת. “הפיתוח זה הדבר הכי חשוב ל’רולדין’,” הוא מספר. “וזה כולל נסיעות תכופות לתערוכות וייבוא חומרי גלם.” כשאנחנו התענגנו על סופגניות הרשת, פדידה כבר היה עמוק עם הידיים בתוך קמח מצה, ולפורים הוא פיתח אוזן המן בטעם קונפי שזיפים עם קרם שקדים ועוד אוזן בטעם פרלין שוקולד-חלבה. הפיתוח האחרון שלו, בהשראת הקונדיטורים פייר הרמה וכריסטוף מישלאק, הוא עוגת מקרון מהודרת, עטופה מקרונים קטנים וגלילי שוקולד. בקרוב אפשר יהיה להשיג אותה ב-43 סניפי הרשת ברחבי הארץ.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

24