צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

עוגת בריוש במלית ריקוטה פרסקה

– מתכון של שלומי פדידה, רולדין –

בצק שמרים אוורירי ועשיר עם מלית גבינה רעננה. משתלם להכין אותו יום לפני ולתת לבצק מנוחה של 12-8 שעות במשך הלילה: הבצק יתפח נהדר.

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:
185 גרם (⅓1 כוסות) קמח
30 גרם (2 כפות) סוכר
15 גרם (1 כף) שמרים טריים
1 ביצה קטנה + 1 חלמון מביצה קטנה
40 מ”ל (3 כפות) חלב
1/2 כפית מלח
90 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית ריקוטה:
1 מיכל (300 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
2 חלמונים
20 גרם (1/4 קופסה) אינסטנט פודינג וניל
40 גרם (3 כפות) סוכר
1/2 כפית תמצית/משחת וניל

לציפוי:
1 ביצה טרופה
סוכר גבישי

לפיזור:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. ‏מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה כמה שניות. מוסיפים ביצה, חלמון, וחלב ומעבדים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
  2. מכינים את המלית: מערבבים גבינת ריקוטה עם שאר החומרים בקערה לתערובת חלקה.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בגודל 10X50 ס”מ ועובי 5 מ״מ. מורחים את המלית על הבצק בשכבה אחידה, מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה ומקפלים לשניים. מגלגלים לצורת בורג ומסדרים את העוגה בתבנית משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכסים את העוגה ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  6. מורחים את הבריוש בביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
  7. אופים כ-30-25 דקות עד שהבריוש זהוב ואפוי. מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.

רולדין
שלומי פדידה למד ב”דן גורמה”, השתלם בפריז ובניו יורק ובשנתיים האחרונות הוא שף ראשי ברשת “רולדין”. במפעל הרשת בקדימה-צורן יש לו מעבדה קטנה, בה הוא מפתח מדי שנה למעלה מחמישים מוצרים חדשים לפי תוכנית עבודה מוקפדת. “הפיתוח זה הדבר הכי חשוב ל’רולדין’,” הוא מספר. “וזה כולל נסיעות תכופות לתערוכות וייבוא חומרי גלם.” כשאנחנו התענגנו על סופגניות הרשת, פדידה כבר היה עמוק עם הידיים בתוך קמח מצה, ולפורים הוא פיתח אוזן המן בטעם קונפי שזיפים עם קרם שקדים ועוד אוזן בטעם פרלין שוקולד-חלבה. הפיתוח האחרון שלו, בהשראת הקונדיטורים פייר הרמה וכריסטוף מישלאק, הוא עוגת מקרון מהודרת, עטופה מקרונים קטנים וגלילי שוקולד. בקרוב אפשר יהיה להשיג אותה ב-43 סניפי הרשת ברחבי הארץ.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

24

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

24

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

24

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפ

24

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

24

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

18

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18