צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה”צ. חצי מכמות גבינת השמנת הולכת לבצק, והחצי השני לציפוי.

חומרים ל-6 מאפינס:

210 גרם (11/2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל

למלית:
4 כפות גדושות נוטלה (12 כפיות, אחת לכל מאפין)

לציפוי:
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות נוטלה

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס או מרפדים במנז’טים.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה וסוכר בקערה גדולה.
  3. מערבבים את שאר החומרים בקערה נוספת בעזרת מטרפה, לקבלת מרקם אחיד.
  4. יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים לתוכם את תערובת הרטובים. מערבבים לאיחוד אבל לא יותר מדי (ערבוב יתר פוגע במרקם המאפינס).
  5. יוצקים כף גדושה מן התערובת בכל שקע. מניחים כפית נוטלה וממלאים ביתרת התערובת עד ל-3/4 גובה. חשוב שיישאר מקום לתפיחת המאפינס.
  6. אופים 25-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
  7. מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה עם הנוטלה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף או שפשוט מורחים על המאפינס בעזרת כפית או סכין.

גיוונים:

מחליפים את הנוטלה בריבה שאוהבים, ממרח לוטוס או ריבת חלב. משתמשים בהם כמלית וכחלק מהציפוי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0