צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפינס גבינת ניו יורק 30% ונוטלה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה”צ. חצי מכמות גבינת השמנת הולכת לבצק, והחצי השני לציפוי.

חומרים ל-6 מאפינס:

210 גרם (11/2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל

למלית:
4 כפות גדושות נוטלה (12 כפיות, אחת לכל מאפין)

לציפוי:
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות נוטלה

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס או מרפדים במנז’טים.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה וסוכר בקערה גדולה.
  3. מערבבים את שאר החומרים בקערה נוספת בעזרת מטרפה, לקבלת מרקם אחיד.
  4. יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים לתוכם את תערובת הרטובים. מערבבים לאיחוד אבל לא יותר מדי (ערבוב יתר פוגע במרקם המאפינס).
  5. יוצקים כף גדושה מן התערובת בכל שקע. מניחים כפית נוטלה וממלאים ביתרת התערובת עד ל-3/4 גובה. חשוב שיישאר מקום לתפיחת המאפינס.
  6. אופים 25-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
  7. מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה עם הנוטלה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף או שפשוט מורחים על המאפינס בעזרת כפית או סכין.

גיוונים:

מחליפים את הנוטלה בריבה שאוהבים, ממרח לוטוס או ריבת חלב. משתמשים בהם כמלית וכחלק מהציפוי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

0

עוגת זוקיני, גבינות וצנוברים

הכירו את עוגת הזוקיני, צנוברים וגבינות שלנו. מנה חדשה מרהיבה שיצרנו מהפשטידה הקלאסית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0