צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפינס גבינת ניו יורק 12% ונוטלה

– מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין –

מאפה מתוק שכולם אוהבים. מתאים לצד הקפה של הבוקר או לתה של אחה"צ. חצי מכמות גבינת השמנת הולכת לבצק, והחצי השני לציפוי.

חומרים ל-6 מאפינס:

210 גרם (11/2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 ביצה גדולה
25 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק מופחתת שומן טבעי 12%
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל

למלית:
4 כפות גדושות נוטלה (12 כפיות, אחת לכל מאפין)

לציפוי:
100 גרם (1/2 גביע) גבינת שמנת ניו יורק מופחתת שומן טבעי 12%
3 כפות נוטלה

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס או מרפדים במנז'טים.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת אפייה וסוכר בקערה גדולה.
  3. מערבבים את שאר החומרים בקערה נוספת בעזרת מטרפה, לקבלת מרקם אחיד.
  4. יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים לתוכם את תערובת הרטובים. מערבבים לאיחוד אבל לא יותר מדי (ערבוב יתר פוגע במרקם המאפינס).
  5. יוצקים כף גדושה מן התערובת בכל שקע. מניחים כפית נוטלה וממלאים ביתרת התערובת עד ל-3/4 גובה. חשוב שיישאר מקום לתפיחת המאפינס.
  6. אופים 25-20 דקות או עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים.
  7. מכינים את הציפוי: מערבבים את הגבינה עם הנוטלה בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לשק זילוף או שפשוט מורחים על המאפינס בעזרת כפית או סכין.

גיוונים:

מחליפים את הנוטלה בריבה שאוהבים, ממרח לוטוס או ריבת חלב. משתמשים בהם כמלית וכחלק מהציפוי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פנזרוטי גבינות מתוק

הפנזרוטי הוא מאכל רחוב שמקורו בנאפולי. זהו כיסן בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסנים מתנפחים

8

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

8

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

0