צילום: מיכאלו אנטולי

טירמיסו תותים – טוויסט עדכני למתכון קלאסי

– מתכון של השף רן שמואלי  –

לטירמיסו הקלאסי, שהאיטלקים בדרך כלל מתבלים בקפה וקקאו, הוספנו תותים של שיא העונה ומרסלה – יין איטלקי מחוזק ומתוק, המשמש כאפריטיף או כיין קינוח.

חומרים ל-8 מנות (בכלים אישיים):

לג׳נואז (עוגת ספוג):
8 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח מנופה
65 גרם (1/3 כוס) שמן קנולה

לקרם זביון:
100 גרם (3-4) חלמונים
120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
110 גרם (חצי כוס פחות כף) יין מרסלה
350 גרם (גביע וחצי פחות 2 כפות) מסקרפונה 40% של גד
750 מ״ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה להקצפה 38%

לסירופ:
200 גרם (1 כוס) סוכר
240 מ״ל (1 כוס) מיץ תותים מסונן
מעט מיץ לימון

להגשה:
סלסילת תותים חתוכים לרבעים לאורכם

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים ג׳נואז: מקציפים ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה, במשך 5 דקות או עד לקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
3. מקפלים את הקמח לתוך הקציפה בהדרגה. מוציאים כמה כפות מהתערובת לקערית, מטמיעים בה את השמן, מחזירים לתערובת ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.
4. יוצקים לתבנית תנור סטנדרטית מרופדת בנייר אפייה משומן. אופים 10 דקות. מצננים.
5. קורצים מהג׳נואז 16 מלבנים (או עיגולים) בגודל כלי ההגשה.
6. מכינים סירופ: מבשלים סוכר עם מיץ תותים עד להמסה. מורידים מהאש ומוסיפים לימון.
7. מכינים זביון: בקערה מעל בן מארי טורפים את החלמונים עם סוכר ויין המרסלה, 5 דקות או עד שהם מסמיכים קלות.
8. מורידים מהאש, מוסיפים את המסקרפונה בהדרגה עד אחידות.
9. מקציפים את השמנת במיקסר עם בלום הקצפה במשך 3 דקות לקצפת רכה ומקפלים אותה בהדרגה לתוך קרם הזביון.
10. מרכיבים את הקינוח: מניחים ריבוע אחד של ג׳נואז בכלי, מרטיבים בסירופ, מורחים קרם, שכבה נוספת של ג׳נואז עם סירופ ושוב קרם. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך לילה.
11. לפני ההגשה: מקשטים בחצאי תותים טריים ומאבקים באבקת סוכר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

רולדת טירמיסו

קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי

8

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0