צילום: דניאל לילה

טירמיסו

– מתכון של שוהם זיו ‏”רוסטיקו” –

טירמיסו הוא אולי הקינוח האיטלקי האהוב ביותר ובצדק — השילוב בין קרם אוורירי לבישקוטים טבולים בקפה הוא ממכר. כאן הוא מקבל פרשנות מפנקת עוד יותר: קצפת המסקרפונה מועשרת בזביונה (עם חלמונים ויין מרסלה) ובין השכבות מתחבא גנאש שוקולד. ההכנה מורכבת יותר מהגרסה המסורתית, אבל התוצאה מצדיקה את ההשקעה!

חומרים לתבנית עמוקה בגודל 20×30 ס”מ, אפשר חד-פעמית (12 מנות):

לסירופ קפה:
‏½3 כוסות מים רותחים
‏3 כפות קפה נמס איכותי
‏1/3 כוס ברנדי

לגנאש שוקולד:
‏80 מ”ל (1/3 כוס) חלב
‏100 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ
‏1 כף אבקת קקאו
‏1 כפית ברנדי

לקצפת מסקרפונה:
‏750 גרם מסקרפונה 40%
‏750 מ”ל (3 מיכלים) שמנת מתוקה
‏100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר

לזביונה:
‏8 חלמונים
‏200 גרם (1 כוס) סוכר
‏60 מ”ל (1/4 כוס) יין מרסלה

להרכבה:
‏2 חבילות בישקוטי (כ-48 יחידות)
אבקת קקאו או שבבי שוקולד לעיטור

הכנה:

  1. מכינים סירופ קפה: מערבבים קפה עם מים רותחים. יוצקים ברנדי ומערבבים שוב. מצננים.
  2. מכינים גנאש: מרתיחים חלב ויוצקים על שוקולד וקקאו. ממתינים רגע וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים. יוצקים ברנדי ומערבבים.
  3. מכינים קצפת מסקרפונה: מקציפים את החומרים במהירות נמוכה. כשנוצרת תערובת אחידה מעלים את המהירות ומקציפים לקצפת יציבה. מעבירים לקירור.
  4. מכינים זביונה: טורפים את החומרים בקערה מעל אמבט מים רותחים (בן-מארי) למרקם סמיך ואחיד ללא גושי סוכר. מסירים את הקערה מהאמבט וממשיכים לטרוף למשחה דביקה.
  5. מקפלים מחצית מכמות המשחה לתוך קצפת המסקרפונה. מוסיפים את היתרה ומקפלים גם אותה לקבלת קרם חלק ואוורירי. נזהרים מערבוב יתר.
  6. מרכיבים את המנה ומגישים: טובלים חצי מהבישקוטים, אחד-אחד, בסירופ הקפה ל-2 שניות בלבד ומסדרים בתבנית ב-2 שורות. מורחים חצי מהקצפת ומחליקים. יוצקים מעל את הגנאש ומחליקים. טובלים את יתרת הבישקוטים בסירופ ומניחים בשכבה אחידה על הגנאש. יוצקים את יתרת הקצפת ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומקררים 12 שעות.
  7. מחלקים ל-12 מנות בעזרת סכין ומעבירים לצלחות הגשה. מפזרים קקאו או שבבי שוקולד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

18

טירמיסו תותים – טוויסט עדכני למתכון קלאסי

השף רן שמואלי מפנק בקינוח חורפי עם טעם מופלא שכיכב בארוחה השנייה

18

סמיפרדו טירמיסו

מפגש פסגה של שתי קלאסיקות איטלקיות מתוקות מפיק קינוח קפוא עשיר ויפה.

10

רולדת טירמיסו

קינוח השכבות האיטלקי הופך לרולדה מבצק ספוג בניחוח קפה, במילוי קרם מסקרפונה

10

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים.

0

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0