צילום וסגנון: שני הלוי

עוגת גלידה טירמיסו

– מתכון של נטלי לוין (עוגיונט) –

חומרים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ:

לבישקוטים:
240 מ”ל (1 כוס) מים פושרים
2 כפיות גדושות קפה נמס מגורען
2 כפות אמרטו או ברנדי
1 חבילה (200 גרם) בישקוטים

לגלידת טירמיסו:
250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד
225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה 40%, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות אמרטו או ברנדי
400 גרם (1 פחית) חלב מרוכז ממותק

לקישוט:
אבקת קקאו
30 גרם שוקולד חלב מגורר

אופן ההכנה

1. מערבבים יחד בקערית נוחה לטבילה מים פושרים, קפה ואמרטו לתערובת אחידה.
2. טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
3. גלידת טירמיסו: בקערת מיקסר מקציפים שמנת, גבינה ווניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
4. מוסיפים אמרטו וחלב מרוכז ומקפלים בעדינות בעזרת מרית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים כ-1/2 מכמות הגלידה על גבי שכבת הבישקוטים ומיישרים.
6. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה על גבי שכבת הגלידה ויוצקים מעל את יתרת הגלידה.
7. מיישרים באמצעות פלטה.
8. מקפיאים את העוגה במשך 4-5 שעות לפחות.
9. מחלצים מהתבנית, מפזרים אבקת קקאו ושוקולד חלב ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

24

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24