צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

– מתכון של שף אייל שני –

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

חומרים ל-6 מנות:
2 חצילים בלאדי (מסולסלים כמו גמבה), גודל בינוני
½ ליטר שמן זית + ½ ליטר שמן קנולה

לפרפום עגבניות:
5 כפות שמן זית בתולי
1 פלפל ירוק חריף פרוס לפרוסות בעובי של כ-3 מ״מ
שלוש שיני שום גדולות, קלופות, פרוסות לפרוסות בעובי של כ- 2 מ״מ
1 ק׳׳ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות ל -2
1 כף מלח ים אטלנטי שטוחה

לחיבור המנה:
6 ניירות אפייה
6 פרוסות החציל המטוגנות
פרפום העגבניות
2 כדורי מוצרלה פרסקה 18%

מטגנים חצילים: קולפים את החצילים בעזרת סכין חדה, מנסים לשמור על צורתו המקורית, מותירים את הפיטמה הירוקה בשלמותה, מחוברת לחציל.
מניחים את החציל על קרש החיתוך, ובעזרת סכין חדה פורסים לשלוש פרוסות אורכיות שעוביין כ 2-3 ס״מ, הסכין אמורה לפרוס את בשר החציל יחד עם הפיטמה המחוברת אליו וליצור חתך של שניהם.
מטגנים את שתי פרוסות החציל עד להזהבה עמוקה אבל לא שחומה מידי, מניחים פרוסה פרוסה על נייר סופג.

מכינים פרפום עגבניות:
מוזגים את שמן הזית לסיר כבד, בנפח של כ 4-5 ליטר, מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
מוסיפים את השום, מערבבים בכף עץ, במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
מגבירים את להבת הגז לגדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ, במשך 8 דקות.
מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך שינואה – מסננת דקיקה. נוצר רוטב אדום, סמיך ובוהק.

מחברים את המנה: מחממים את התנור מראש לטמפ׳ של 220 מעלות, חום עליון ותחתון.
מקמטים את נייר האפיה בתוך אגרוף היד, ואז מיישרים ומקמטים שוב, נייר האפיה נשבר והופך למעין קפיץ בעל זיכרון ממנו ניתן לעצב בקלות כל צורה של קערית. חוזרים על הפעולה עם ששת הניירות ויוצרים מהם שש קעריות.
בתוך כל אחת משש הקעריות יוצקים 4 כפות פרפום עגבניות.
מניחים את החציל המטוגן בתוכן, כך שהרוטב יכסה כחצי ס״מ מעוביה של פרוסת החציל.
פורסים כל כדור מוצרלה פרסקה ל- 6 פרוסות ומניחים פרוסה אחת מעל לכל פרוסת חציל.
מניחים את החצילים על תבנית אפיה וממקמים אותה במרכז התנור, אופים עד שהמוצרלה נמסה והרוטב מבעבע ומסמיך, אוכלים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפאצ’ו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

0

קרקר פטנט עם טופינג גבינות

5 דקות הכנה ועוד 5 דקות חימום לפני ההגשה ויש לחכם קרקרים ביתיים מופלאים ופריכים

0

מטבל גבינה לימוני

מטבל 5% שומן חמצמץ ומרענן, במרקם שמנתי ומפתיע. להתענג על כל ביס עם ערימת קרקרים או פיתות קלויות

0

״מסבחה״ שקדים ולאבנה

שקדים מושרים ביוגורט, שנטחנים לממרח מושלם ונעטפים בלאבנה חמצמצה ורעננה ושפע עלים ירוקים.

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם תרד וכרישה

ריקוטה פרסקה אפויה מוגשת עם תרד מאודה וכרישה שהוקפצה בשמן זית.

0

קפטה תרד וגבינות

במטבח הטורקי מקדשים את התרד ומכינים ממנו מאכלים רבים ונפלאים. כאן משלבים אותו עם גבינות ומכינים קציצות ירק שכיף לטבול בקרם יוגורט לימוני.

0

אירוח הולנדי עם גאודה

גאודה היא גבינה הולנדית איכותית,  הפופולרית ביותר בעולם. טעמה משלב בין עדינות לפיקנטיות ומרקמה נעים ומוצק

0

רושטי זוקיני וגבינות

לביבה משפחתית שחותכים למשולשים כמו עוגה

0