צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עראייס גבינות

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

חומרים ל-4-8 מנות:

4 פיתות קטנות חצויות או 2 פיתות רגילות, חתוכות לרבעים
שמן זית להברשה

למלית:

200 גרם גבינת חלומי 24% של גד, מגוררת
גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% של גד
1 בצל סגול, קצוץ דק-דק
2 שיני שום, כתושות
3 כפות תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע), קצוצים
מעט פלפל שאטה או צ׳ילי קצוץ
1 כפית בהרט
מלח ופלפל לבן

להגשה:

סלט ירקות קצוץ דק

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי המלית.
2. ממלאים את רבעי או חצאי הפיתות במלית.
3. מברישים את הפיתות מבחוץ בשמן זית וקולים על הגריל עד להשחמה. בבית אפשר במחבת גריל או בטוסטר.
4. מגישים חם עם סלט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות

פוקאצ’ת צזיקי מהחלומות ב2 מרכיבים וב2 דקות.

0

קבב דגים על מצע של צזיקי עם ליים, שום ושמן זית

רותם ליברזון מפנקת אותנו במתכון קל ופשוט שישדרג כל ארוחה קייצית

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלסה זריזה שמוסיפה צבע ומשח

0

פלאפל חלומי ועדשים אפוי עם יוגורט-טחינה

סוד הטעם הוא במפגש בין העדשים לחלומי שמעניקה מליחות ומרקם גמיש. ההכנה ממש קלה, והכי חשוב: לא מטגנים! מגלגלים, מצפים ואופים. מגישים את הכדורים החמים לצ

0

בואיקוס סלק וגבינות עם צזיקי צנוניות

מרקם רך וגמיש, צבע שובה לב וטעם עדין עם רמז מתיקות. הבואיקוס האלה ישמחו את כל האורחים (גם את הקטנטנים!). מגישים לצד צזיקי צנוניות ורוד ועוקצני.

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

0

NEW YORK CHEESE CAKE

עוגת גבינה אמיתית

0