צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עראייס גבינות

– מתכון של אורלי פלאי בורשטיין –

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

חומרים ל-4-8 מנות:

4 פיתות קטנות חצויות או 2 פיתות רגילות, חתוכות לרבעים
שמן זית להברשה

למלית:

200 גרם גבינת חלומי 24% של גד, מגוררת
גביע גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% של גד
1 בצל סגול, קצוץ דק-דק
2 שיני שום, כתושות
3 כפות תערובת עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה ונענע), קצוצים
מעט פלפל שאטה או צ׳ילי קצוץ
1 כפית בהרט
מלח ופלפל לבן

להגשה:

סלט ירקות קצוץ דק

אופן הכנה:

1. מערבבים את חומרי המלית.
2. ממלאים את רבעי או חצאי הפיתות במלית.
3. מברישים את הפיתות מבחוץ בשמן זית וקולים על הגריל עד להשחמה. בבית אפשר במחבת גריל או בטוסטר.
4. מגישים חם עם סלט.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

24

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

24

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

24

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות

24

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

18

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

18

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

18

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים

18