צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

פסטה גבינות ופטריות

– מתכון של רות אוליבר  –

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

חומרים ל- 4-5 סועדים:

1 חבילה ספגטי (500 גרם) מבושל לפי הוראות היצרן
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
¼ צרור שמיר קצוץ
1 קובייה בולגרית עיזים מעודנת 5% מפוררת
תבלין טוסקנה (אופציונלי)
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:

1 קוביה פטה כבשים 20%
גרנה פדנו 29% (לפי הצורך)

הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים שום ופטריות, מטגנים על אש גבוהה כחמש דקות, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומטגנים עוד 3־4 דקות.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים עשבי תיבול, גבינה בולגרית צאן ותבלינים לפי הטעם, ומערבבים קלות.
  3. מסדרים את הפסטה על צלחת הגשה, מגרדים מעל בנדיבות פטה כבשים וגרנה פדנו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

10

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

פסטה פרימוורה

מנה רעננה, פשוטה ומהירה להכנה. תוספת הגבינה מעניקה לה את טעמיה המיוחדים. חשוב לציין, שכמו בכל מנת פסטה, גם כאן הרוטב מחכה לפסט

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0