צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

פסטה גבינות ופטריות

– מתכון של רות אוליבר  –

מנת פסטה קיצית, קלילה ורעננה שמכינים ב4 דקות. ארוחת ערב נהדרת לעונה החמה.

חומרים ל- 4-5 סועדים:

1 חבילה ספגטי (500 גרם) מבושל לפי הוראות היצרן
4 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
¼ צרור שמיר קצוץ
1 קובייה בולגרית עיזים מעודנת 5% מפוררת
תבלין טוסקנה (אופציונלי)
מלח
פלפל שחור גרוס

להגשה:

1 קוביה פטה כבשים 20%
גרנה פדנו 29% (לפי הצורך)

הכנה:

  1. מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים שום ופטריות, מטגנים על אש גבוהה כחמש דקות, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומטגנים עוד 3־4 דקות.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים עשבי תיבול, גבינה בולגרית צאן ותבלינים לפי הטעם, ומערבבים קלות.
  3. מסדרים את הפסטה על צלחת הגשה, מגרדים מעל בנדיבות פטה כבשים וגרנה פדנו ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

10

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0