צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי, אורגנו טרי, רוטב עגבניות ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה. בתוך שולי הבצק מטמינים כדורי מוצרלה בייבי שנמסים במהלך האפייה ומעשירים את הטעם והמרקם.

 חומרים לפיצה בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לפיצה
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
מעט שמן זית לשימון ועיצוב הבצק 

לטופינג:

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
2 כפות שמן זית
5 כפות רוטב עגבניות לפיצה (אפשר קנוי)
חצי חבילה (150 גרם) גרם מוצרלה מגורדת 22%
1 פחית (40 גרם לאחר הסינון) שימורי אנשובי מסוננים
1 צנצנת שימורי לבבות ארטישוק (180 גרם לאחר סינון) מסוננים
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אורגנו יבש 

להגשה:

8 פרוסות דקיקות גבינת קאשקבלו 26%
1 כף עלי אורגנו טריים (לא חובה)

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק ולשים 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בקערה.
  2. לשים שוב 7 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור. משמנים קלות את כדור הבצק ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים משטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במידה ואין מניחים על הרשת במרכז התנור תבנית הפוכה.
  4. מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים את הבצק לדיסקית בעזרת קצות האצבעות ומותחים אותו לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  5. מניחים את הבצק המרודד על גבי כף פיצה מקומחת או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מברישים את שולי הבצק בשמן זית.
  6. מסדרים כדורי מוצרלה בייבי סביב שולי הבצק במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני. מקפלים מעליהם את שולי הבצק ומהדקים היטב ליצירת מן צינור בצק ממולא גבינה. מברישים את שולי הבצק בשמן זית.
  7. מורחים רוטב עגבניות על הבצק. מפזרים מעליו מוצרלה מגורדת, פילה אנשובי, לבבות ארטישוק, פלפל שחור ואורגנו יבש.
  8. מחליקים את הפיצות למשטח האפייה ואופים 10-8 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  9. מוציאים מהתנור, מפזרים פרוסות דקיקות של גבינת קשקבלו ועלי אורגנו טריים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.

טיפ: שומרים גבינות מגוררות במקפיא, כך הן יאריכו ימים. מפשירים לפני השימוש.

גיוון:
מחליפים את עלי האורגנו בעלי בזיליקום טריים.
משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פלפלים ממולאים בגבינות

פלפלים קלויים, עטופים בציפוי פריך וממולאים בתערובת גבינה שנמסה בפה, הם המנה העיקרית הכי מבוקשת בארוחות צמחוניות שאני מכינה בבי

24

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

18

כיסנים מטוגנים עם גבינה

פסטלים משולשים ממולאים בתערובת גבינות עשירה. סבתא לבנה היתה מכינה אותם כשלא היה לה כוח לעמול על בצק לבורקיטס

14

רביולי פקורינו

רביולי עסיסיים ממולאים במגוון גבינות ומשתכשכים ברוטב מפנק המשלב בין שמנת לפסטו. לא פלא שזאת אחת ממנות הדגל של המסעדה האיטלקית

14

פסטה עם עגבניות ומוצרלה בסיר אחד

במקום לבשל את הפסטה במי מלח ולהכין בסיר נפרד את הרוטב, שמים את כל החומרים בסיר אחד (ראו תצלום) ומבשלים עד שהפסטה מוכנה. אבל פש

0

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

0