צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי, אורגנו טרי, רוטב עגבניות ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה. בתוך שולי הבצק מטמינים כדורי מוצרלה בייבי שנמסים במהלך האפייה ומעשירים את הטעם והמרקם.

 חומרים לפיצה בקוטר 30 ס”מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לפיצה
150 מ”ל (2/3 כוס פחות כף) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
מעט שמן זית לשימון ועיצוב הבצק 

לטופינג:

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
2 כפות שמן זית
5 כפות רוטב עגבניות לפיצה (אפשר קנוי)
חצי חבילה (150 גרם) גרם מוצרלה מגורדת 22%
1 פחית (40 גרם לאחר הסינון) שימורי אנשובי מסוננים
1 צנצנת שימורי לבבות ארטישוק (180 גרם לאחר סינון) מסוננים
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אורגנו יבש 

להגשה:

8 פרוסות דקיקות גבינת קאשקבלו 26%
1 כף עלי אורגנו טריים (לא חובה)

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק ולשים 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בקערה.
  2. לשים שוב 7 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור. משמנים קלות את כדור הבצק ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים משטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במידה ואין מניחים על הרשת במרכז התנור תבנית הפוכה.
  4. מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים את הבצק לדיסקית בעזרת קצות האצבעות ומותחים אותו לעיגול בקוטר 30 ס”מ.
  5. מניחים את הבצק המרודד על גבי כף פיצה מקומחת או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מברישים את שולי הבצק בשמן זית.
  6. מסדרים כדורי מוצרלה בייבי סביב שולי הבצק במרחק של 2 ס”מ אחד מהשני. מקפלים מעליהם את שולי הבצק ומהדקים היטב ליצירת מן צינור בצק ממולא גבינה. מברישים את שולי הבצק בשמן זית.
  7. מורחים רוטב עגבניות על הבצק. מפזרים מעליו מוצרלה מגורדת, פילה אנשובי, לבבות ארטישוק, פלפל שחור ואורגנו יבש.
  8. מחליקים את הפיצות למשטח האפייה ואופים 10-8 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  9. מוציאים מהתנור, מפזרים פרוסות דקיקות של גבינת קשקבלו ועלי אורגנו טריים. מזלפים מעט שמן זית ומגישים חם.

טיפ: שומרים גבינות מגוררות במקפיא, כך הן יאריכו ימים. מפשירים לפני השימוש.

גיוון:
מחליפים את עלי האורגנו בעלי בזיליקום טריים.
משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

24

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוט

24

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכ

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.

24