צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פיצה סטרקינו מוצרלה פרסקה
– מתכון של אופיר קדם ואסף גרניט –
האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום. הגרסא הבאה, המשלבת שתי גבינות עדינות טעם ועגבניות טריות, מתאימה במיוחד לשעות הבוקר.
חומרים ל-2 פיצות גדולות:
לבצק:
1/2 ק”ג קמח לפיצה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
330 מ”ל מים קרים
להרכבה:
1 כוס עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
2 עגבניות פרוסות
1/2 בצל סגול פרוס
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% מפוררים
150 גרם גבינת סטרקינו או גאודה בקר 30% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)
להגשה:
עלי בזיליקום
הכנה:
- מכינים בצק ומתפיחים: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. מוציאים את האוויר ומתפיחים שנית כשעה עד להכפלת הנפח.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומכדררים. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
- מרדדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מרדדים/מותחים כל כדור לעיגול בעובי 5-7 מ”מ ובקוטר כ-30 ס”מ. מעבירים לתבניות.
- מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ושמן זית. מורחים על כל עיגול 2-3 כפות מתערובת העגבניות המרוסקות. מפזרים עגבניות, בצל וגבינות.
- מניחים בתחתית התבנית את פרוסות תפוחי האדמה העגולות. מניחים בדפנות התבנית את פרוסות תפוחי האדמה האובליות בחפיפה.
- אופים 5-7 דקות עד לקבלת שוליים זהובים. מפזרים עלי בזיליקום מעל ומגישים מיד.

24

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה
24

24

24

פיצה ריקוטה פרסקה, עגבניות וזוקיני
24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה
24
Comments are closed.