צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה סטרקינו מוצרלה פרסקה

– מתכון של אופיר קדם ואסף גרניט  –

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום. הגרסא הבאה, המשלבת שתי גבינות עדינות טעם ועגבניות טריות, מתאימה במיוחד לשעות הבוקר.

חומרים ל-2 פיצות גדולות:

לבצק:

1/2 ק”ג קמח לפיצה
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
330 מ”ל מים קרים

להרכבה:

1 כוס עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית
2 עגבניות פרוסות
1/2 בצל סגול פרוס
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% מפוררים
150 גרם גבינת סטרקינו או גאודה בקר 30% מגוררת (להשיג במעדניות בסופר)

להגשה:

עלי בזיליקום

הכנה:

  1. מכינים בצק ומתפיחים: שמים את חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. מוציאים את האוויר ומתפיחים שנית כשעה עד להכפלת הנפח.
  2. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומכדררים. מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
  3. מרדדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. מרדדים/מותחים כל כדור לעיגול בעובי 5-7 מ”מ ובקוטר כ-30 ס”מ. מעבירים לתבניות.
  5. מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ושמן זית. מורחים על כל עיגול 2-3 כפות מתערובת העגבניות המרוסקות. מפזרים עגבניות, בצל וגבינות.
  6. מניחים בתחתית התבנית את פרוסות תפוחי האדמה העגולות. מניחים בדפנות התבנית את פרוסות תפוחי האדמה האובליות בחפיפה.
  7. אופים 5-7 דקות עד לקבלת שוליים זהובים. מפזרים עלי בזיליקום מעל ומגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

24

פיצה מרגריטה

במתכון הזה המרכיבים פשוטים! כל מה שצריך זה מוצרלה איכותית בשביל פיצה מרגריטה איטלקית ומושלמת

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

24

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוט

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה ריקוטה פרסקה, עגבניות וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות.

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24