צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוטב פסטו ומכאן שמה של הפיצה – Bianca-Verde – לבנה-ירוקה. אין צורך לרדד או למתוח את הבצק, כמו בפיצה הקלאסית – פשוט משטחים בתבנית, מסדרים את התוספות ושולחים לתנור.

חומרים לפיצה בתבנית פיירקס בגודל 20X30 ס”מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
160 מ”ל (2/3 כוס) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
1 כפית שמן זית ועוד מעט לשימון הבצק

לטופינג:

3 כפות שמן זית
5 כפות (1/2 קופסא) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
12 עגבניות שרי חצויות.

להגשה:

1/2 כוס עלי ארוגולה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור חלק. משמנים קלות את הכדור ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת במרכז התנור תבנית תנור הפוכה.
  4. משמנים תבנית פיירקס בכף שמן זית. משטחים את הבצק בתבנית ובעזרת קצות האצבעות יוצרים שולי בצק עבים יותר מאשר במרכז התבנית. מברישים את שולי הבצק בכף שמן זית.
  5. מערבבים בקערית גבינת שמנת עם רוטב פסטו. מורחים את תערובת הגבינה והפסטו על הבצק. משאירים שוליים נקיים.
  6. קורעים מוצרלה לפיסות ומפזרים יחד עם חצאי עגבניות שרי על תערובת הפסטו.
  7. אופים 9-11 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  8. מוצאים מהתנור, מפזרים מעל עלי ארוגולה ומגישים מייד.

שימוש בשמרים טריים: במקום שמרים יבשים משתמשים ב-4 גרם (כפית מחוקה) שמרים טריים. ממיסים אותם ב-2/3 כוס מים ומוסיפים לשאר מרכיבי הבצק.

גיוון: משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה מרגריטה

במתכון הזה המרכיבים פשוטים! כל מה שצריך זה מוצרלה איכותית בשביל פיצה מרגריטה איטלקית ומושלמת

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

24

פיצה סטרקינו מוצרלה פרסקה

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה ריקוטה פרסקה, עגבניות וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות.

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.

24