צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוטב פסטו ומכאן שמה של הפיצה – Bianca-Verde – לבנה-ירוקה. אין צורך לרדד או למתוח את הבצק, כמו בפיצה הקלאסית – פשוט משטחים בתבנית, מסדרים את התוספות ושולחים לתנור.

חומרים לפיצה בתבנית פיירקס בגודל 20X30 ס"מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
160 מ"ל (2/3 כוס) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
1 כפית שמן זית ועוד מעט לשימון הבצק

לטופינג:

3 כפות שמן זית
5 כפות (1/2 קופסא) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
12 עגבניות שרי חצויות.

להגשה:

1/2 כוס עלי ארוגולה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור חלק. משמנים קלות את הכדור ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת במרכז התנור תבנית תנור הפוכה.
  4. משמנים תבנית פיירקס בכף שמן זית. משטחים את הבצק בתבנית ובעזרת קצות האצבעות יוצרים שולי בצק עבים יותר מאשר במרכז התבנית. מברישים את שולי הבצק בכף שמן זית.
  5. מערבבים בקערית גבינת שמנת עם רוטב פסטו. מורחים את תערובת הגבינה והפסטו על הבצק. משאירים שוליים נקיים.
  6. קורעים מוצרלה לפיסות ומפזרים יחד עם חצאי עגבניות שרי על תערובת הפסטו.
  7. אופים 9-11 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  8. מוצאים מהתנור, מפזרים מעל עלי ארוגולה ומגישים מייד.

שימוש בשמרים טריים: במקום שמרים יבשים משתמשים ב-4 גרם (כפית מחוקה) שמרים טריים. ממיסים אותם ב-2/3 כוס מים ומוסיפים לשאר מרכיבי הבצק.

גיוון: משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (ב

24

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

0

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם

0

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים

0

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

השף אביבית פריאל במתכון לגספצ'ו ספרדי מרגש

0

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

0

פיצטות טוניסאיות עם בצק ללא לישה

המרחק בין איטליה לטוניס הוא ממש לא גדול – גם גיאוגרפית וגם קולינרית. אז מה הפלא שהרכיבים של הסנדוויץ' הטוניסאי האהוב מרג

0