צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוטב פסטו ומכאן שמה של הפיצה – Bianca-Verde – לבנה-ירוקה. אין צורך לרדד או למתוח את הבצק, כמו בפיצה הקלאסית – פשוט משטחים בתבנית, מסדרים את התוספות ושולחים לתנור.

חומרים לפיצה בתבנית פיירקס בגודל 20X30 ס"מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח כוסמין מלא
160 מ"ל (2/3 כוס) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים
1 כפית שמן זית ועוד מעט לשימון הבצק

לטופינג:

3 כפות שמן זית
5 כפות (1/2 קופסא) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
3 כפות רוטב פסטו (קנוי או תוצרת בית)
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
12 עגבניות שרי חצויות.

להגשה:

1/2 כוס עלי ארוגולה

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה.
  2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור חלק. משמנים קלות את הכדור ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת במרכז התנור תבנית תנור הפוכה.
  4. משמנים תבנית פיירקס בכף שמן זית. משטחים את הבצק בתבנית ובעזרת קצות האצבעות יוצרים שולי בצק עבים יותר מאשר במרכז התבנית. מברישים את שולי הבצק בכף שמן זית.
  5. מערבבים בקערית גבינת שמנת עם רוטב פסטו. מורחים את תערובת הגבינה והפסטו על הבצק. משאירים שוליים נקיים.
  6. קורעים מוצרלה לפיסות ומפזרים יחד עם חצאי עגבניות שרי על תערובת הפסטו.
  7. אופים 9-11 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  8. מוצאים מהתנור, מפזרים מעל עלי ארוגולה ומגישים מייד.

שימוש בשמרים טריים: במקום שמרים יבשים משתמשים ב-4 גרם (כפית מחוקה) שמרים טריים. ממיסים אותם ב-2/3 כוס מים ומוסיפים לשאר מרכיבי הבצק.

גיוון: משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (ב

24

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

0

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

0

NEW YORK CHEESE CAKE

עוגת גבינה אמיתית

0

המבורגר חלומי עם תרד ובצל מטוגן

מנה של מסעדות, שכיף להכין בבית! מתארגנים מראש על לחמניות המבורגר אמיתיות, מקפיצים בצל ותרד ומטגנים ביצת עין, בונים את מנת ההמב

0

תפוחי אדמה מעושנים

תפוחי אדמה עם טעם של מדורה, הם מהמאכלים הכי ישראלים שייש! כאן – בגרסה אמריקאית טעימה – תפוחי אדמה מוקרמים על האש עם גבינ

0

עראייס גבינות

המנה הכי טרנדית, בגרסה שלנו. בזמן שהפיתה הופכת זהובה ופריכה מבחוץ, הגבינה המתובלת שבפנים מתחממת ומקבלת ניחוח מעושן.

0