צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה דולצ'ה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!.

חומרים לפיצה בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה)
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים 

לטופינג:

2 כפות שמן זית
6 כפות מסקרפונה 40%
½ חבילה (150 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
6 תאנים טריות פרוסות לעובי 1/2 ס"מ 

להגשה:

2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק ולשים 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בקערה.
  2. לשים שוב 7 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור. משמנים קלות את כדור הבצק ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת תבנית תנור הפוכה.
  4. מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים לדיסקית בעזרת קצות האצבעות ומותחים את הדיסקית לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  5. מניחים את הבצק המרודד על גבי כף פיצה מקומחת או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מברישים את שולי עיגול הבצק בשמן זית.
  6. מורחים גבינת שמנת על הבצק עד למרחק 2 ס"מ משולי הבצק. מפזרים מעל גבינת ריקוטה, ומניחים מעל קרעי מוצרלה ופרוסות תאנים.מחליקים את הפיצה למשטח האפייה הלוהט ואופים 8-10 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  7. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל דבש וחומץ בלסמי ומגישים מיד.

טיפ: אפשר להקפיא את הבצק לאחר עיצוב הבצק לכדור ולפני שלב ההתפחה. מפשירים במקרר 8 שעות לפני השימוש וממשיכים עם המתכון באותו האופן.

גיוון:
מכינים את הבצק מקמח מלא – ממירים את הקמח הלבן בכמות זהה של קמח מלא ומוסיפים לחומרי הבצק עוד 2 כפיות מים וכפית שמן זית.

משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פיצות בגט עם גבינות וירקות

בין פיצה קלאסית לברוסקטה יש את הפטנט האלגנטי הזה: לוקחים בגטים קטנים, חוצים לאורך, מורחים ברוטב עגבניות משובח ומפזרים מעל מוצר

0

קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

פסטה ממולאת, רביולי למשל, היא אחת המנות הנחשקות על שולחן החג, אבל גם אחת המורכבות יותר להכנה. כאן עשינו לעצמנו חיים קצת יותר ק

0

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

0

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

0

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

0

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (ב

0

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים

0

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

0