צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה דולצ’ה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!.

חומרים לפיצה בקוטר 30 ס”מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה)
150 מ”ל (2/3 כוס פחות כף) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים 

לטופינג:

2 כפות שמן זית
6 כפות מסקרפונה 40%
½ חבילה (150 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
6 תאנים טריות פרוסות לעובי 1/2 ס”מ 

להגשה:

2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק ולשים 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בקערה.
  2. לשים שוב 7 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור. משמנים קלות את כדור הבצק ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת תבנית תנור הפוכה.
  4. מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים לדיסקית בעזרת קצות האצבעות ומותחים את הדיסקית לעיגול בקוטר 30 ס”מ.
  5. מניחים את הבצק המרודד על גבי כף פיצה מקומחת או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מברישים את שולי עיגול הבצק בשמן זית.
  6. מורחים גבינת שמנת על הבצק עד למרחק 2 ס”מ משולי הבצק. מפזרים מעל גבינת ריקוטה, ומניחים מעל קרעי מוצרלה ופרוסות תאנים.מחליקים את הפיצה למשטח האפייה הלוהט ואופים 8-10 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  7. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל דבש וחומץ בלסמי ומגישים מיד.

טיפ: אפשר להקפיא את הבצק לאחר עיצוב הבצק לכדור ולפני שלב ההתפחה. מפשירים במקרר 8 שעות לפני השימוש וממשיכים עם המתכון באותו האופן.

גיוון:
מכינים את הבצק מקמח מלא – ממירים את הקמח הלבן בכמות זהה של קמח מלא ומוסיפים לחומרי הבצק עוד 2 כפיות מים וכפית שמן זית.

משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוט

24

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכ

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24

פיצה פונגי

השף לירן גרודה יצר פיצה נפלאה על ידי משחק עם כמה סוגי פטריות והוספה של ענפי זעתר טריים וחלמון חי של ביצה שבמגע עם הפיצה החמה הופך לרוטב קטיפתי.

24