צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה ביאנקה דולצ'ה

– מתכון של סטודיו FeinCook  –

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!.

חומרים לפיצה בקוטר 30 ס"מ:

לבצק:

250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח (רצוי קמח ייעודי לפיצה)
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
1 כפית סירופ אגבה או דבש
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
½ 1 גרם (1/4 כפית) שמרים יבשים 

לטופינג:

2 כפות שמן זית
6 כפות מסקרפונה 40%
½ חבילה (150 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
1 כדור (100 גרם) מוצרלה פרסקה 18%
6 תאנים טריות פרוסות לעובי 1/2 ס"מ 

להגשה:

2 כפות דבש
1 כף חומץ בלסמי

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לבצק ולשים 7 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק לח שנפרד מדפנות הקערה. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 10 דקות בקערה.
  2. לשים שוב 7 דקות במהירות בינונית. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות ומעצבים לכדור. משמנים קלות את כדור הבצק ומעבירים לקערה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרכיבים ואופים: חצי שעה לפני האפייה מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים על הרשת תבנית תנור הפוכה.
  4. מעבירים את כדור הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומשטחים לדיסקית בעזרת קצות האצבעות ומותחים את הדיסקית לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
  5. מניחים את הבצק המרודד על גבי כף פיצה מקומחת או על יריעת קרטון מרופד בנייר אפייה. מברישים את שולי עיגול הבצק בשמן זית.
  6. מורחים גבינת שמנת על הבצק עד למרחק 2 ס"מ משולי הבצק. מפזרים מעל גבינת ריקוטה, ומניחים מעל קרעי מוצרלה ופרוסות תאנים.מחליקים את הפיצה למשטח האפייה הלוהט ואופים 8-10 דקות עד שהבצק הופך שחום ופריך והגבינה מבעבעת.
  7. מוציאים מהתנור, מזלפים מעל דבש וחומץ בלסמי ומגישים מיד.

טיפ: אפשר להקפיא את הבצק לאחר עיצוב הבצק לכדור ולפני שלב ההתפחה. מפשירים במקרר 8 שעות לפני השימוש וממשיכים עם המתכון באותו האופן.

גיוון:
מכינים את הבצק מקמח מלא – ממירים את הקמח הלבן בכמות זהה של קמח מלא ומוסיפים לחומרי הבצק עוד 2 כפיות מים וכפית שמן זית.

משתמשים במשטח פאסט אנד קראסט על רשת במרכז התנור במקום התבנית ההפוכה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

ריקוטה פרסקה אפויה עם סלסת עגבניות וגרעינים

נסו לאפות ריקוטה פרסקה בשלמותה ותגלו קסם – היא לא נמסה אלא שומרת על צורתה ונעטפת בקרום מגרה. בזמן שהיא משתזפת בתנור מכינים סלס

0

שטרודל תרד וגבינות

לאורחים שלכם מצפה הפתעה בדמות פרוסות מוצרלה רכות שמסתתרות בתוך הגלילים. בזכות פירורי לחם וגרנה פדנו מגוררת שמפזרים בין עלי הפי

0

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, המנוקד בפרג, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל כשמיכת פוך רכה.

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0

בראוניז מג'הול ומסקרפונה

הם נראים כמו בראוניז קלאסיים, אבל הם לא; תמרי המג'הול מעניקים את הצבע השוקולדי והמרקם העסיסי. להכנת ציפוי השיש משתמשים בחצי קו

0

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כ

0