צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

עוגת שושני בלינצ'ס וגבינה

– מתכון של רות אוליבר –

אומרים שהמנות המבריקות ביותר נולדות במקרה. זה בדיוק מה שקרה עם העוגה הזאת. רות אוליבר עבדה על פיתוח מתכון בהשראת פלשינקה – עוגת בלינצ'ס הונגרית, ובהחלטה של רגע החליטה שבמקום שכבות של קרפים היא תיצור מהן צרורות ממולאים בגבינות. התוצאה היא עוגה הרבה יותר יפה ואוורירית מן המקור עם יחס הרמוני במיוחד בין מלית לבצק.

חומרים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לקרפים:

500 מ"ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב
4 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
40 גרם חמאה מומסת

למלית:
1 מיכל (250 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
2 ביצים בגודלXL (או 3 ביצים גודל L)
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים (גראן מרינייה, לא חובה)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת

לקישוט והגשה:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. מכינים את הקרפים: טורפים חלב עם ביצים. מוסיפים קמח וסוכר וטורפים היטב. מוסיפים חמאה וטורפים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים מחבת טפלון בקוטר 20 ס"מ, משמנים מעט ויוצקים בכל פעם מצקת קטנה מהתערובת. מחכים שהשוליים יתמצקו והקרפ יקבל מראה מט, הופכים ומטגנים דקה מצד שני. מוציאים לצלחת. אין צורך לשמן בין קרפ לקרפ.
  3. מכינים את המלית, מרכיבים ואופים: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה ומעבירים לשקית זילוף ללא צנתר. חותכים בקצה השקית פתח בקוטר 1 ס"מ.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה מומסת.
  5. מניחים קרפ על תחתית התבנית כמצע ומזלפים מעל שבלול גבינה בעובי 2 ס"מ.
  6. משמנים צלחת שטוחה בחמאה מומסת ומניחים עליה קרפ. מזלפים במרכזו תלולית גבינה, אוספים את השוליים כמו צרור ומניחים בצמוד לשולי התבנית. באותו אופן מכינים צרורות משאר הקרפים ומלית הגבינה ומסדרים בתבנית במעגלים – מהשוליים לכיוון המרכז. אם נשארת גבינה, "מזריקים" אותה בן הצרורות. אפשר לטפטף מעל את שאריות החמאה המומסת.
  7. אופים כ-35-25 דקות עד שהגבינה יציבה והקרפים מזהיבים. מצננים מעט.
  8. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם, קר או בטמפ' החדר. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגיות ריבה וגבינה

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת.

10

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות

0

רביולי ברוטב רוזה

תראו איך טעמו של רוטב העגבניות, החמצמץ והפיקנטי, מתעדנים ומתעגלים בזכות השימוש במסקרפונה. טאצ׳ אחרון של גרנה פדנו מעל והמנה מו

0

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

0

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

0

מקפא בראוניז מסקרפונה פטל

מתכון של מיס פטל. השילוב המושלם של שוקולד מושחת, גלידה ופירות קיץ

0

כיפות ״גלידת״ פטל אישיות

מתכון של אלון שבו. הקינוח הקיצי המושלם שירשים כל אורח!

0

עוגת גלידה טירמיסו

מתכון של נטלי לוין מעוגיונט. עוגת גלידה עם ארומה מקסימה של קפה וקקאו

0