צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה
– מתכון של רות אוליבר –
עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה. הסבתות היו מן הסתם משתמשות בצימוקים, כאן שדרגנו את העוגה עם משמשים מיובשים.
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25×35 ס”מ:
לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
60 מ”ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
1 ביצה + 1 חלמון
25 גרם שמרים טריים
200 גרם חמאה רכה
למלית:
3 ביצים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 קופסאות (900 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
מיץ וקליפה מגוררת מלימון
1 כפית תמצית וניל
15 משמשים אורגניים מיובשים קצוצים
לזיגוג:
1 חלמון
2 כפות חלב
- מכינים את הבצק: לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למינימום שעתיים ועדיף למשך הלילה.
- מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש על משטח מקומח. מרדדים את החלק הגדול לעלה בעובי 3-2 מ”מ ומרפדים את הבסיס והדפנות של התבנית. משטחים מעל את מלית הגבינה.
- מרדדים את יתרת הבצק לעלה בעובי 3-2 מ”מ וחותכים רצועות ברוחב ½1 ס”מ. מניחים על המלית בדוגמת שתי וערב. טורפים את חומרי הזיגוג ומברישים את רצועות הבצק.
- אופים כ-40 דקות עד שהבצק זהוב ומלית הגבינה יציבה. מצננים לטמפ’ החדר ומגישים.
- שומרים עד 3 ימים מכוסה במקרר. מגישים קר או בטמפ’ החדר.
אולי תרצו להכין גם

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
24

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב
24

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.
24

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות
24

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים
24
Comments are closed.