צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוגת לאבנה ופירות קיץ

– מתכון של סבינה ולדמן –

השימוש בלאבנה מפיק עוגה עם מרקם סמיך וקרמי וחמצמצות מרעננת. הקישוט בפירות טריים אהוב עלי במיוחד והופך כל עוגת גבינה לדוגמנית.

חומרים לעוגה בקוטר 20 או 22 ס"מ:

לבסיס:
100 גרם ביסקוויטים פטי בר
50 גרם חמאה רכה

לעוגה:
1 ק"ג (2 חבילות) לאבנה דרוזית 9%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
50 גרם (1/3 כוס) קמח
2 ביצים

לקישוט:
פירות טריים

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תחתית של תבנית בעיגול של נייר אפייה או בקרטון אפייה בקוטר מתאים.
  2. מכינים את הבסיס: טוחנים ביסקוויטים עם חמאה במעבד מזון ומשטחים בתבנית. אופים 15 דקות להזהבה, מוציאים ומצננים. מורידים את טמפ' התנור ל-120 מעלות.
  3. מכינים את העוגה: טורפים את חומרי העוגה ידנית רק עד לקבלת תערובת ללא גושים. יוצקים על הבסיס ומיישרים.
  4. אופים כשעתיים וחצי עד ששולי העוגה מזהיבים ומתייצבים ומרכז העוגה עדיין רוטט מעט (אך לא נוזלי). מעבירים למקרר למשך הלילה.
  5. מקשטים בפירות ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת וניל עם פירות קיץ

מתכון של רותם ליברזון. גלידת וניל קלילה ופירותית, מושלמת לקיץ

24

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

24

קרם מסקרפונה של פירות קיץ

כשיש מסקרפונה, יש קינוח! הגבינה הנפלאה הזו לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם.

18

בלינצ'ס גבינות

מלית מתוקה וקרמית עטופה בתוך בצק דקיק ונימוח. אבקת סוכר מעל- ויש לכם קינוח מושלם לסיום ארוחה חלבית קלילה וקיצית.

14

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

14

אפרסקים מזוגגים עם קרם מסקרפונה

חודשי הקיץ הם הזמן להנות משפע פירות קיץ, שנמצאים בשיא עונתם. כאן גייסנו למשימה אפרסקים.

14

עוגת ריקוטה ואפרסקים

עוגה ביתית, טעימה ופשוטה מאוד להכנה. מרקמה הרך ומתיקותה המעודנת מחמיאות לשלל פירות קיץ. אפשר להכין גם עם משמשים, שזיפים או נקט

14

עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם ל

10