צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת ניו יורק 30%

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

אחת מעוגות הדגל של הקונדיטוריה האמריקנית. עסיסית ומלאת טעם, לבושה בשמלת חג לבנה והולכת נהדר ליד הקפה או התה.

חומרים:

לעוגת גזר:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
2 ביצים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
11/2 כוסות גזר מגורר
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות צימוקים
4 כפות קוקוס טחון

לקרם גבינת שמנת:
1 גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית קליפת תפוז מגוררת (לא חובה)

הכנה:

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערת מיקסר מקציפים סוכר, שמן, קליפת תפוז וביצים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, תבלינים, גזר מגורר, אגוזים וצימוקים ומערבלים לקבלת מרקם אחיד.
  3. יוצקים לתבנית ואופים 35 דקות, או עד שהעוגה מוכנה. מצננים לחלוטין.
  4. מכינים את קרם גבינת השמנת: בקערת מיקסר מקציפים גבינת שמנת, אבקת סוכר וקליפת תפוז למרקם חלק (אפשר במטרפה ידנית). מחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה, יוצקים עליה את הקרם ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כתר שמרים במילוי גבינת שמנת עיזים עם שטרויזל שקדים

השילוב בין הבצק המעט מתקתק למליחות העדינה של גבינת שמנת ניו יורק עיזים 12% עובד נפלא ומפתיע את החך!

24

קייק בננה וגבינת שמנת

גבוהה, שחומה ועסיסית. כשפורסים אותה מגלים לב שמנת צחור. גבינת שמנת ניו יורק 12% נותנת לעוגה שיק בריאותי

24

בלונדיז גבינת שמנת

הגרסה הבהירה והלא-פחות מוצלחת של הבראוניז הידועים. כאן עם גבינת שמנת ניו יורק, שמוסיפה להם עסיסיות נהדרת.

24

עוגת גבינת שמנת קרה

עוגת גבינה שמכינים בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג'לטין ובלי מיומנות מיוחדת.

18

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

גם לצרפתים יש פיצה, והיא אופיינית לחבל אלזאס – מכינים אותה על בסיס בצק עלים והיא מזכירה את הפיצה ביאנקה של האיטלקים.

18

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת

מתכון פטנט, שהוא מחווה לכריך הניו יורקי האולטימטיבי, במקום להכין קלתית – משתמשים בלחמניות ביס קנויות!

18

סקונס גבינת שמנת עיזים

נהדרים עם חמאה וריבה טובה ואפשר להשתמש בהן כבסיס לכריכים מושקעים וטעימים במיוחד

18

תירס צלוי מוקרם

קונים קלחים עם קליפה, מבשלים 5 דקות, מסירים את החלק השעיר, מפשילים את הקליפה וקושרים ליצירת ידית אחיזה. צולים על הגריל או במחב

14