צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

– מתכון של רות אוליבר  –

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לפסח.

חומרים לתבנית בקוטר 22-20 ס"מ וגובה 8 ס"מ:
1/2 ק"ג (משקל נטו) חצילים קלויים וקלופים (אפשר גם קנויים)
4 קופסאות ריקוטה פרסקה 9%
5 חלמונים
1 שן שום כתושה
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
מלח ופלפל שחור
5 חלבונים

לציפוי:
30 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בשמן ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החלבונים.
  3.  מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינות. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל גבינת גרנה פדנו.
  4.  אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מתייצב. מצננים מעט ומגישים.
  5.  שומרים עד יומיים. לפני ההגשה מחממים בתנור חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פסטה ברוטב כרשה עם אספרגוס וריקוטה פרסקה

הפסטה והאספרגוס מתבשלים יחד, את הרוטב מכינים בכמה רגעים – מחברים הכל ומשגרים את המנה לשולחן. והטאצ' האחרון: מגדל קטן של ריקוטה

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את

24

עוגה בחושה עם תפוז וריקוטה פרסקה

עוגה פשוטה ומהירה להכנה, המשלבת בין טעמה המעודן ומרקמה הקטיפתי של ריקוטה פרסקה לרעננות של מיץ וקליפת הדרים.

24

קראנץ ריקוטה פרסקה וצימוקים

עוגת שמרים ביתית במתיקות מעודנת ובמרקם נעים, המתקבל מערבוב של גבינת ריקוטה פרסקה עם מעט גבינת שמנת, שמעניקה למלית גוף

24

פיצה כרובית עם עגבניות ומוצרלה פרסקה

במקום קמח משתמשים בפירורי כרובית, שאליהם מצטרפות ביצים וגרנה פדנו. התוצאה – קלתית טעימה ונטולת גלוטן. "בצק" כר

18

רביולי ריקוטה פרסקה עטוף בחמאת מרווה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

אגס מזוגג ביין שוכב על כיכר גבינת ריקוטה פרסקה

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18