צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים
– מתכון של רות אוליבר –
מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לפסח.
חומרים לתבנית בקוטר 22-20 ס”מ וגובה 8 ס”מ:
1/2 ק”ג (משקל נטו) חצילים קלויים וקלופים (אפשר גם קנויים)
4 קופסאות ריקוטה פרסקה 9%
5 חלמונים
1 שן שום כתושה
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
מלח ופלפל שחור
5 חלבונים
לציפוי:
30 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בשמן ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החלבונים.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינות. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל גבינת גרנה פדנו.
- אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מתייצב. מצננים מעט ומגישים.
- שומרים עד יומיים. לפני ההגשה מחממים בתנור חם.
24
מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה
24
14
גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות
14
14
14
14
Comments are closed.