צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

– מתכון של שי לי ליפא  –

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים

חומרים לתבנית בגודל 22×22 ס”מ :

לבסיס:

3/4 כוס דחוסה (150 גרם) תמרים מיובשים מזן מג’הול מגולענים
3/4 כוס (100 גרם) דבלים
3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
3/4 כוס (75 גרם) שקדים
1/3 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
1 כף זרעי פשתן
1 כף סילאן או דבש
1 כף מים
1 כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות אבקת סוכר
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1/3 דלי (1 כוס) יוגורט עיזים 2.8%

לציפוי:

2 כוסות פירות יער או פרי עונתי (למשל תותים או תאנים)

הכנה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבסיס: מרסקים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת במרקם גס ודביק. משטחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל עד לקבלת קצפת רכה (לא נוקשה). מוסיפים יוגורט ומקציפים עוד חצי דקה. יוצקים על הבסיס ומשטחים. מסדרים מעל שכבה של פירות.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
  5. מוציאים מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה. חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ב-5 דקות

עוגת גבינה במעט זמן עבודה אבל עם כמות עונג אינסופי. חמה או קרה- אתם בוחרים

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

0

חומוס פטה ופיסטוקים

אין כאן חומוס וגם לא טחינה, אבל החיבור בין שברי פיסטוקים, פטה ויוגורט יוצרים ממרח עסיסי ועמוק טעמים, שממש מתחשק לנגב עם קרעי פיתה חמה או קרקר בטטה פרי

0

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ.

0

עוגת ריקוטה

אלגנטית, גבוהה ולחה, עם ניחוח משגע של גבינה וקינמון. עוגה כזאת תרצו להכין כל שבת. לכבוד החג אתם מוזמנים להלביש אותה בשמלה לבנה

0

בראוניז מג’הול ומסקרפונה

הם נראים כמו בראוניז קלאסיים; תמרי המג’הול מעניקים את הצבע השוקולדי והמרקם העסיסי.

0