צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

– מתכון של שי לי ליפא  –

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים

חומרים לתבנית בגודל 22×22 ס"מ :

לבסיס:

3/4 כוס דחוסה (150 גרם) תמרים מיובשים מזן מג'הול מגולענים
3/4 כוס (100 גרם) דבלים
3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
3/4 כוס (75 גרם) שקדים
1/3 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
1 כף זרעי פשתן
1 כף סילאן או דבש
1 כף מים
1 כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות אבקת סוכר
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1/3 דלי (1 כוס) יוגורט עיזים 2.8%

לציפוי:

2 כוסות פירות יער או פרי עונתי (למשל תותים או תאנים)

הכנה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבסיס: מרסקים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת במרקם גס ודביק. משטחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל עד לקבלת קצפת רכה (לא נוקשה). מוסיפים יוגורט ומקציפים עוד חצי דקה. יוצקים על הבסיס ומשטחים. מסדרים מעל שכבה של פירות.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
  5. מוציאים מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה. חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

8

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה

0