צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חטיפי יוגורט עיזים ופירות מיובשים

– מתכון של שי לי ליפא  –

קינוח עסיסי ויפהפה שאפשר לנשנש ללא ייסורי מצפון. מתאים גם לנמנעים מגלוטן. כאן קישטנו אותו בפירות יער, אבל גם פרי עונתי אחר יתאים

חומרים לתבנית בגודל 22×22 ס”מ :

לבסיס:

3/4 כוס דחוסה (150 גרם) תמרים מיובשים מזן מג’הול מגולענים
3/4 כוס (100 גרם) דבלים
3/4 כוס (75 גרם) אגוזי פקאן
3/4 כוס (75 גרם) שקדים
1/3 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
1 כף זרעי פשתן
1 כף סילאן או דבש
1 כף מים
1 כפית שטוחה קינמון טחון

למלית:

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות אבקת סוכר
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
1/3 דלי (1 כוס) יוגורט עיזים 2.8%

לציפוי:

2 כוסות פירות יער או פרי עונתי (למשל תותים או תאנים)

הכנה:

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הבסיס: מרסקים את חומרי הבסיס במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת במרקם גס ודביק. משטחים בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: מקציפים בקערת מיקסר שמנת מתוקה, אבקת סוכר וגרגירי וניל עד לקבלת קצפת רכה (לא נוקשה). מוסיפים יוגורט ומקציפים עוד חצי דקה. יוצקים על הבסיס ומשטחים. מסדרים מעל שכבה של פירות.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
  5. מוציאים מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה. חותכים למלבנים או ריבועים ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפל-ביגנט

טבעות תפוחי עץ מטוגנות בבלילה ומוגשות עם קרם מסקרפונה וניל.

0

מקיצי

סופגניות קלילות בניחוח הדרים, שמגישים לשולחן עם מטבל גבינה-תפוז מתוק .

0

פטס דה נאן

פחזניות מטוגנות במילוי קרם מסקרפונה ושוקולד לבן וזיגוג שוקולד מריר.

0

בייבי רובי דונאטס

הסופגניות האהובות, בגזרת פטיט ובמעטה אלגנטי של קרם מסקרפונה-רובי ושבבי שוקולד מריר.

0

לוקומדס

סופגניות קטנות, טבולות בדבש ופיסטוק, מוגשות לשולחן עם מרכיב מלוח ומפתיע, כמו שהיוונים אוהבים:  פטה בדבש – כמו בטברנות של אתונה.

0

צ’ורוס

אצבעות בצק פריכות, מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות עם מטבל מסקרפונה וריבת חלב. אפשר גם שוקולד או כל מטבל מתוק שאוהבים.

0

פנזרוטי במילוי ריקוטה פרסטקה ופירות יער

כיסון בצק, ממולא במלית מתוקה או מלוחה ומטוגן בשמן עמוק. בזמן הטיגון הכיסונים מתנפחים ומקבלים בטן קטנה – “פנצ’ה” באיטלקית, ומכאן נגזר השם.

0