צפתית קשה 10%

מקורה של הגבינה בעיר צפת שם היא יוצרה לראשונה באמצע המאה ה-19, בהשראת גבינות מן האזור. כשהיא טריה, יש לצפתית מרקם רך ומשיי וטעם נייטראלי. אך לאחר הבחלה, כמו בגרסה הזאת, מרקמה הופך מוצק וטעמה מרוכז יותר. התוצאה היא גבינה קשה, שטעמה עשירה למרות אחוזי השומן הצנועים - 10% שומן. בצפת ובגליל היא נחשבת לגבינה המועדפת לשילוב במאפים.

שימושים
כריך
פסטה
אפיה מלוחה

ערכים תזונתיים (ל-100 גרם): אנרגיה (קלוריות) 193, חלבונים (גרם) 22, פחמימות (גרם) 2.4, סך השומנים (גרם) 10, חומצות שומן רוויות (גרם) 6.7, חומצות שומן טראנס (גרם) פחות מ-0.5, כולסטרול (מ”ג) 30, נתרן (מ”ג) 3200, סידן (מ”ג) 650

כשרות: רבנות בת ים

חלב: בקר

ניתן להשיג במעדנייה

אולי תרצו להכין
מתכונים עם הגבינה
Filter by
Post Page
Sort by

סלט אורז אדום וצפתית מעודנת

סלט ססגוני, בריא ומשביע. טעים גם שעות אחרי ההכנה, ולכן מצוין לפיקניקים, לטיולים וכצידה לעבודה.

1

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה

בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים גבינה כחולה שטעמה החריף משתלב נפלא עם מתיקות הבצל. הכנ

1

ספוליאטלה

מאפה נפוליטני יפהפה. אם אתם אוהבים אפייה מאתגרת ויש לכם סבלנות - צפויה לכם הנאה צרופה

1

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

1

פודינג בננה פטל

קינוח מרשים וקליל לאירוח, בשילוב של קרם פטיסייר מפנק פירות רעננים.

1

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

1

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

1