צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

פוקצ'ת גבינות

– מתכון של רות אוליבר  –

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם
50 גרם שמרית
600 מ"ל (½2 כוסות) מים פושרים
50 מ"ל שמן זית
40 גר' (½2 כפות) סוכר
20 גר' (1 כפות) מלח

לטופינג:

מלח גס
רוזמרין טרי
שמן זית
350 גרם צפתית 5% מפוררת
100 גרם גרנה פדנו 29% מגוררת גס

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרים כדקה. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח ולשים עשר דקות (לא מוותרים על זמן הלישה!) לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה כ-30 דקות עד הכפלת הנפח.
  2. מחממים תנור ל־190 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק ל-6-8 חלקים. מגלגלים לגלילות ומשטחים בעזרת ידיים משומנות למעין מלבנים אובאליים. מניחים לתפוח 15 דקות.
  4. מרכיבים ואופים: מחוררים את פני הבצק בעזרת האצבעות ליצירת שקעים קטנים, מזלפים מעל כל בצק שמן זית בנדיבות, ומפזרים גבינות, מלח גס ורוזמרין.
  5. אופים כ-15-20 דקות (תלוי בגודל ובעובי של הבצק) או עד שהפוקצ'ות מזהיבות יפה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קיש גבינות

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטיד

24

חצ'פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

24

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

24

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

24

ח'צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו א

24

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

24

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות

24