צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

– מתכון של רות אוליבר  –

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:

לבסיס:

175 גרם ביסקוויטים פתי בר
100 גרם חמאה
גרידה מתפוז

למלית:

10 גרם ג’לטין
60 מ”ל חלב
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית וניל
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג

לקישוט:

1 חבילה אוכמניות קפואות

הכנה:

  1. מכינים את הבסיס: מרסקים במעבד מזון פתיבר, חמאה וגרידת תפוז לתערובת פירורית לחה. משטחים ומהדקים את התערובת לתחתית התבנית ומעבירים למקפיא ל־10 דקות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים ג’לטין עם חלב קר, ממתינים כ־10 דקות עד שתערובת הופכת לגוש וממיסים אותו בפולסים קצרים במיקרו (שלא ירתח!).
  3. מערבבים בקערה את הגבינות עם הסוכר והווניל ומאחדים את תערובת הג’לטין עם תערובת הגבינה (תחילה מערבבים מעט גבינה עם הג’לטין בקערה לתערובת חלקה, ואחר כך מערבבים עם כל התערובת).
  4. מקציפים במיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג לקרם (לא קשה מדי) ומאחדים עם תערובת הגבינה.
  5. יוצקים את התערובת על הבסיס, מקפיאים שעה לפחות ומקשטים באוכמניות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24

עוגת גבינה וקונפיטורת תות שדה

ההשראה היא עוגת הגבינה הניו יורקית המפורסמת – דחוסה, עסיסית וטעימה-טעימה. גבינת שמנת ניו יורק המקורית (30%) מושלמת למשימה!

24

עוגת גבינה מנומרת

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

18