צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
עוגת גבינה פירורים
– מתכון של רות אוליבר –
עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית קרם מסקרפונה שהופך את מלית הגבינה לרכה וקטיפתית במיוחד.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים פתי בר
150 גרם חמאה קרה
למלית:
300 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
1 קופסה מסקרפונה 40%
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת חמוצה
2 שמנת מתוקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
הכנה:
- מכינים את הבסיס: שמים את הביסקוויטים והחמאה הקרה במעבד מזון ומעבדים לפירורים לחים. מהדקים כשני שלישים מהתערובת לתחתית התבנית, ואת השליש הנותר שומרים בצד.
- מכינים את המלית: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הגבינות עם האינסטנט פודינג למרקם יציב.
- מקפלים לתערובת הגבינה שמנת חמוצה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקרם יציב ומקפלים לתערובת הגבינה.
- יוצקים את התערובת על הבסיס, מפזרים מעל את השליש הנותר של הפירורים, מעבירים למקפיא לשעה ושומרים במקרר עד להגשה.
אולי תרצו להכין גם

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג
24

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב
24

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.
24

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.
24

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות
24

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים
24
Comments are closed.