צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
קיש גבינות
– מתכון של רות אוליבר –
אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטידה מפוארת.
חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ:
1 עלה מלאווח
3 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
200 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת
1 גליל גד עז 16%
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ גביע גבינת קוטג’
125 מ”ל (½ מכל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
הכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית והדפנות בעלה מלאווח.
- מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל כשמונה דקות לריכוך ולהזהבה קלה.
- מפזרים על עלה המלאווח חצי מכמות הקוואטרו פורמאג’י, פרוסות גדעז, בצל מטוגן ואגוזים.
- מערבבים בקערה קוטג’, שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים. יוצקים את התערובת מעל הגבינות ומפזרים מעל את שארית הקוואטרו פורמאג’י.
- אופים כ־30 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי. מגישים חם.

24

קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה
18

18

18

קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת
10

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל
8
Comments are closed.