צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן
קיש גבינות
– מתכון של רות אוליבר –
אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטידה מפוארת.
חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס”מ:
1 עלה מלאווח
3 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
200 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת
1 גליל גד עז 16%
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ גביע גבינת קוטג’
125 מ”ל (½ מכל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
הכנה:
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית והדפנות בעלה מלאווח.
- מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל כשמונה דקות לריכוך ולהזהבה קלה.
- מפזרים על עלה המלאווח חצי מכמות הקוואטרו פורמאג’י, פרוסות גדעז, בצל מטוגן ואגוזים.
- מערבבים בקערה קוטג’, שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים. יוצקים את התערובת מעל הגבינות ומפזרים מעל את שארית הקוואטרו פורמאג’י.
- אופים כ־30 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי. מגישים חם.
24
קיש בצל סגול בקלתית תפוחי אדמה
18
18
18
קישים אישיים של סלמון וגבינת שמנת
10
8
Comments are closed.