צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: אינה גוטמן

קיש גבינות

– מתכון של רות אוליבר  –

אנחנו מודים,על הפטנט הזה לא חשבנו. במקום לטרוח ולהכין בצק משתמשים בעלה מלאווח שיחד עם גבינות עשירות ואגוזים פריכים הופך לפשטידה מפוארת.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:

1 עלה מלאווח
3 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות
200 גרם גבינת קוואטרו פורמאג'י מגוררת
1 גליל גד עז 20%
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ גביע גבינת קוטג'
125 מ"ל (½ מכל) שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

הכנה:

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. משמנים תבנית פאי ומרפדים את התחתית והדפנות בעלה מלאווח.
  3. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל כשמונה דקות לריכוך ולהזהבה קלה.
  4. מפזרים על עלה המלאווח חצי מכמות הקוואטרו, פרוסות גדעז, בצל מטוגן ואגוזים.
  5. מערבבים בקערה קוטג', שמנת מתוקה, ביצים ותבלינים. יוצקים את התערובת מעל הגבינות ומפזרים מעל את שארית הקוואטרו.
  6. אופים כ־30 דקות, או עד שפני המאפה מזהיבים והבצק אפוי. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקצ'ת גבינות

גבינות טריות שמניחים מעל בצק פוקצ'ה פריך וקריספי. מזלפים מלמעלה שמן זית ורוזמרין טרי ומתענגים על כל ביס.

24

חצ'פורי גבינות

הגרסא הגיאורגית בטויסט ישראלי. מכינים בצק שמרים, ממלאים בגבינות ומשטחים לצורת פיתה. טביליסי מעולם לא נראתה קרובה יותר.

24

פוקאצ'ת גבינות, ירקות וממרחים

מניחים את הגבינות על הפוקאצ'ה מיד שהיא יוצאת מהתנור והן נמסות מעט מהחום ויוצרות מנה הרמונית במיוחד.

24

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

24

ח'צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו א

24

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

24

בקלאווה גבינות ותרד

השידוך הקלאסי בין תרד וגבינות משתלב בפשטידות, טארטים, רביולי וכמובן בבורקס. כאן הפכתי אותו למלית של בקלאווה פיקנטית עם נגיעות

24