את עלעלי המילפיי הפריכים מכינים בטוסטר, את הקרם מקציפים במטרפה ועל הכל מפזרים אבקת סוכר.

חומרים ל-3 מנות זוגיות (6 אורחים):

350 גרם בצק עלים על בסיס חמאה

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר לפיזור

2 גביעי קרם פטיסייר

להגשה:

אבקת סוכר

1.  פורשים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 9 עיגולים בקוטר 6 ס”מ כל אחד. מעבירים למקפיא ל-30 שניות לפחות.

2. מחממים טוסטר לחום גבוה. מניחים על החלק התחתון שלו נייר אפייה, מסדרים עליו עיגולי בצק בשכבה אחת (עם מרווחים) ומפדרים באבקת סוכר. מניחים מעל עוד נייר אפייה וקולים 6 דקות עד שעיגולי הבצק מזהיבים יפה והבצק נאפה. באותו אופן ממשיכים עם שאר העיגולים. ניתן לשמור את העלים הפריכים עד 5 ימים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

3. מרוקנים 2 גביעי פטיסייר לקערה ובעזרת מטרפה פותחים את המרקם של הקרם במשך דקה-דקה וחצי עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

4. מרכיבים את המילפיי, סמוך להגשה: מניחים עיגול בצק אפוי על משטח עבודה, מורחים שכבת קרם לגובה 1 ס"מ ומכסים בעיגול נוסף. חוזרים על הפעולה לשכבה נוספת. מפזרים אבקת סוכר על שכבת הבצק העליונה ומגישים.