תפוחי אדמה אפויים, מוקרמים וזהובים. כמה קל להכין, כשיש בשמל מוכן!

חומרים ל-6 מנות:

8 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות

1 כף מלח

1 כפית סודה לשתייה

2-3 שמן זית

מלח ופלפל שחור

1 חבילה פטריות שמפיניון חצויות

1 גביע רוטב בשמל

300 גרם מוצרלה מגוררת

להגשה:

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים, כף מלח וכפית סודה לשתייה. מבשלים 12 דקות אחרי רתיחה. מסננים ומצננים מעט.
  3. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטריות ומערבבים.
  4. אופים 25 דקות עד שהתפודים מתחילים להזהיב.
  5. מוצאים מהתנור, יוצקים את רוטב הבשמל מעל, מפזרים גבינת מוצרלה ואופים עוד 7 דקות עד שהכל זהוב ומבעבע.
  6. מוציאים, מפזרים בצל ירוק, מגישים ומתענגים.