תפוחי אדמה אפויים, מוקרמים וזהובים. כמה קל להכין, כשיש בשמל מוכן!
חומרים ל-6 מנות:
8 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים וחתוכים לקוביות
1 כף מלח
1 כפית סודה לשתייה
2-3 שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 חבילה פטריות שמפיניון חצויות
1 גביע רוטב בשמל
300 גרם מוצרלה מגוררת
להגשה:
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים, כף מלח וכפית סודה לשתייה. מבשלים 12 דקות אחרי רתיחה. מסננים ומצננים מעט.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים פטריות ומערבבים.
- אופים 25 דקות עד שהתפודים מתחילים להזהיב.
- מוצאים מהתנור, יוצקים את רוטב הבשמל מעל, מפזרים גבינת מוצרלה ואופים עוד 7 דקות עד שהכל זהוב ומבעבע.
- מוציאים, מפזרים בצל ירוק, מגישים ומתענגים.