סיקרט דינר 1.2.17 – ארוחת שף ערבית

גלריה אילן אדר שביפו הייתה מקום משכנה של הארוחה האחת עשרה בסדרת ארוחות הערב הסודיות לשנת 2016-2017. המבנה היפואי חשוף הקירות השתלב ככפפה ליד עם תוכניתו של השף מאיר אדוני לערב – ארוחה ערבית, כמו שצריך. אחרי מחיאות כפיים וברכות, הבטיח השף טעימה מתפריט המסעדה העתידית שלו בניו-יורק. בייגל ירושלמי ולחם מחמצת הוגשו לצד קרם חצילים ועגבניות, מוצרלה בורטה, איולי פפריקה, חמאה מלוחה, שמן זית וזיתים. לאחר מכן הוגש מרק חמציץ בו קרם פרש, סומק ושמן זית, עאטייף ריקוטה פרסקה, קישוא בלאדי וצנוברים. טרטר הים הפלסטיני בו נתח בר-ים נא, גבן עיזים, ארטישוק כבוש, קרם חצילים שחור, פול ירוק, עגבניות, זעתר ושמן זית, הוגש לצד קבב ים צרוב על פחמי הדרים. המנות לא הפסיקו להגיע: חרירה מזרח תיכונית עם נתחי אנטיאס צלוי וקלמארי צרובים בפלנצ’ה; נתח בר בקשקשי זוקיני; גבינת סטרקינו חרוכה במחבת עם דבש זעפרן; ולקינוח הוגשה מנה הנקראת “מזרח תיכון חדש” – קרם מסקרפונה, סולת, ורדים, בהרט, קרמבל שוקולד לבן, יוגורט ותבלינים. קומפוט הדרים הוגש עם גלידת מסקרפונה מעושנת בפיח בצלים, ויניגרט, שמן זית וזעתר. את הערב היפואי היחיד במינו ליווה ההרכב ‘בינת אל פאנק’ בצלילי גרוב תימני מסורתי. תענוג!

אולי יעניין אתכם גם