לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-20 לביבות:

2 כוסות של עלי תרד או מנגולד
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
4 ביצים
1 צ׳ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח במידת הצורך
מעט שמן זית לטיגון

לרוטב יוגורט-טחינה:
1 כוס יוגורט
2 כפות טחינה
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל הירוקים עם הגבינות, הביצים והתבלינים בקערה.
  2. מכינים רוטב יוגורט-טחינה.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים לביבות 2 דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים מיד עם רוטב יוגורט-טחינה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

24

גספאצ'ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנ

24

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

24

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

24

במיה בשמן זית, שום וצ'ילי על יוגורט כבשים

הבמיה יושבת על מצע של יוגורט כבשים, שמוסיף למנה אופי ומרקם קטיפתי.

24

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

18

כרובית שלמה אפויה ביוגורט

כרובית שלמה צלויה בתנור הפכה ללהיט בזכות הטעם המשגע וקלות ההכנה והיא גם זמינה בכל עונות השנה ומחירה ידידותי.

18

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-20 לביבות:

2 חצילים
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם קאשקבלו 26% מגוררת
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כפית עלי אורגנו קצוצים
מלח ופלפל
מעט שמן זית לטיגון

לציפוי:
חצי כוס פירורי לחם

רוטב יוגורט להגשה:
1 כוס יוגורט
1 כפית סומק
1 כף בצל סגול קצוץ דק

אופן הכנה:

  1. קולים את החצילים על להבה גלויה או בגריל עד שהקליפה נחרכת והחציל מתרכך. מסלקים את הקליפה וקוצצים גס.
  2. מערבבים את החצילים עם הביצים והגבינות. מוסיפים פירורי לחם, אורגנו, מלח ופלפל.
  3. מערבבים את חומרי הרוטב להגשה.
  4. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  5. מגישים את הלביבות עם יוגורט מתובל בסומק.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

לחמניות ממולאות בגבינה

במקום לטרוח להכין סנדוויצ'ים מראש או לדאוג לממרחים וירקות אופים הכל יחד ומקבלים לחמניות ממולאות רכות וטעימות שאפשר גם לקחת כאר

8

קיש ספירלה ירקות וגבינות

הספירלה הוויראלית! היא כיכבה בחוברת שבועות 2015 והפכה לכוכבת הרשתות החברתיות. למי שפספס – הנה היא שוב במלוא הדרה

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות כרישה וגבינות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות כרישה וגבינות

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס"מ:

3 גבעולי כרישה (החלק הבהיר) קצוצים דק
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם קאשקבלו 26% מגוררת
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל
מעט שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. מחממים מחבת ללא שומן ומאדים בה את הכרישה, תוך כדי ערבוב, כ-8 דקות, עד שהיא מתרככת ומתייבשת מנוזלים. מצננים.
  2. מוסיפים לכרישה את יתר החומרים ומערבבים היטב.
  3. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בידיים רטובות או משומנות ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים את הלביבות לצד צזיקי.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

24

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

18

פיצות אישיות מהירות ללא גלוטן

גם לנמענים מגלוטן מגיע ליהנות מפיצה טובה. אחד הפתרונות הטעימים והזריזים הוא שימוש בטורטיות מקמח תירס. ניתן להשיג כאלה בחנויות

14

פסטה קבלת שבת

בצהרי שישי מכינים בבתים של יהודי בולגריה מאפה זריז של אטריות וגבינות, שקיבל את שמו בזכות השימוש בשאריות הגבינה

14

קלצונה חצילים וגבינות

הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה – כיסון

10

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

10

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

10

שבלול (צ'וקור) תרד וגבינות

בשבתות אצל סבתא וסבא היו בני הדודים שלי אוכלים רק את אלה המשולשים עם הגבינה, ואני היחידה שהעדיפה את השבלולים

10

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ללביבה בקוטר 20-22 ס"מ:

3 זוקיני מגוררים גס
1 כפית מלח
50 גרם מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם בולגרית מעודנת 24% מפוררת
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%
1 בצל קצוץ ומטוגן
3 כפות שמיר קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח
3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:
1 כוס יוגורט
2 כפות שמיר קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מפזרים מלח על הזוקיני המגוררים, מניחים ל-10 דקות וסוחטים בידיים כדי לנקז את הנוזלים. אפשר להניח את השבבים במגבת דקה, לאסוף את שוליה לצרור ולסחוט היטב את שבבי הזוקיני.
  2. מערבבים את הזוקיני בקערה עם הגבינות ויתר החומרים.
  3. מחממים מחבת בקוטר 20-22 ס״מ. מוסיפים שמן זית ומשטחים את התערובת בשכבה אחידה. מטגנים 3-4 דקות, בודקים שהתערובת התייצבה, מניחים על המחבת צלחת שטחה והופכים את הלביבה. מחליקים אותה חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני עוד דקה או עד להזהבה.
  4. מגישים עם רוטב שמכינים מיוגורט מתובל בשום ושמיר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

24

גספאצ'ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנ

24

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

24

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

24

במיה בשמן זית, שום וצ'ילי על יוגורט כבשים

הבמיה יושבת על מצע של יוגורט כבשים, שמוסיף למנה אופי ומרקם קטיפתי.

24

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

18

כרובית שלמה אפויה ביוגורט

כרובית שלמה צלויה בתנור הפכה ללהיט בזכות הטעם המשגע וקלות ההכנה והיא גם זמינה בכל עונות השנה ומחירה ידידותי.

18

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

– מתכון של איתי בידרמן  –

חומרים ל-20 לביבות:

5 קלחי תירס
1 גמבה קטנה קצוצה לקוביות קטנות
חצי פלפל אדום חריף קצוץ
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
חופן עלי כוסברה קצוצים
2 כפות קמח תירס
2 כפות קמח
2 ביצים
מלח
מעט שמן לטיגון

לסלסה עגבניות
2 עגבניות אדומות ובשלות מרוסקות או קצוצות דק
1 כפית מחית עגבניות מיובשות (לא חובה)
1 שן שום כתושה
מעט צ׳ילי קצוץ
מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. מגלחים את שיני התירס מהקלחים לתוך קערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
  2. מערבבים את חומרי הסלסה. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מחממים מחבת עם שמן, יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  4. מגישים עם סלסת עגבניות חריפה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אבטיח בגרמולטה, מוצרלה פרסקה וסלסה זיתים

אבטיח ובולגרית זה מתבקש, אבל יש עוד גבינות שישמחו לבלות עם האדום הגדול

18

צזיקי צנוניות ודג נא

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

קממבר צלויה עם תוספות

בילוי קצר בתנור בחברת אגוזים וריבה מתקתקה, ויש מנה ראשונה אלגנטית וטעימה בטירוף

8

סלט נאצ'וס קון קסו (נאצ'וס עם גבינות)

קבלו את הגרסה הרעננה שלנו למאזט המקסיקני האהוב: אל הנאצ'וס הפריכים, האבוקדו והירקות מצטרפת המוצרלה

8

ארנצ'יני – כדורי ריזוטו מטוגנים

קוראים להם "תפוזונים" (arancini) ומכינים אותם משאריות של ריזוטו מאתמול.

8

קרפאצ'ו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפאצ'ו.

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרובית אפויות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות כרובית אפויות

– מתכון של איתי בידרמן  –

את הלביבות האלה אפשר להכין עם תוספות שונות (ממש כמו פיצות). אנחנו הלכנו על מוצרלה, שרי, בצל וקלמטה, אבל תכל׳ס השמיים הם הגבול. אם רוצים, אפשר להוסיף כפית רוטב עגבניות על כל ללביבה, לפני שמוסיפים את התוספות.

חומרים ל-25 לביבות:

1 כרובית בינונית (בערך קילו) מפורקת לפרחים
1 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 22%
50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29% או פקורינו 34% מגוררת

לתוספות ולהגשה
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 22%
זיתים, שרי, טבעות בצל, גרגרי תירס, פטריות
עלי בזיליקום ו/או ארוגולה

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרסקים את פרחי הכרובית במעבד מזון בפולסים, עד שמתקבלים פירורים דקים ואחידים.
  3. מעבירים את פירורי הכרובית למחבת גדולה, מוסיפים מלח ומייבשים ללא שומן תוך כדי ערבוב, כ-10 דקות, עד שכל הנוזלים מתייבשים ומתקבלים פירורים רכים ויבשים, אבל לא זהובים. מעבירים לקערה ומצננים.
  4. מוסיפים לקערה מוצרלה, פרמזן או פקורינו וביצים, ומערבבים.
  5. בידיים רטובות או משומנות יוצרים לביבות שטוחות בעובי ס״מ-ס״מ וחצי ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן.
  6. אופים כרבע שעה, עד ששולי הלביבות מזהיבים והן מתייצבות.
  7. מפזרים על הלביבות, מוצרלה מגוררת ותוספות לפי החשק: זיתים, שרי, בצל, תירס, פטריות ועוד. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות או עד שהגבינות מבעבעות יפה.
  8. מוסיפים בזיליקום ו/או ארוגולה ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

0

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

– מתכון של איתי בידרמן  –

ההשראה למתכון מהמטבח האיטלקי, שאוהב להשתמש בלחם מאתמול וליצור ממנו מטעמים. אנחנו מכינים לביבות אפויות, רכות ועסיסיות עשויות מחומרים ים תיכוניים שכולם אוהבים.

חומרים ל-10 לביבות גדולות בקוטר 10 ס״מ:

1 ג׳בטה (או 4 פרוסות לחם שאור) מאתמול, חתוכה לקוביות קטנות
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול או שמנת מתוקה
2 ביצים
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
1 כף עלי אורגנו קצוצים

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות
  2. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה.
  3. משמנים תבניות או כלים אישיים המתאימים לאפייה בקוטר 10 ס״מ וממלאים בתערובת. לחילופין אפשר להכין לביבות קטנות יותר בתבנית שקעים.
  4. אופים 15-20 דקות או עד שהתערובת תופחת ומזהיבה.
  5. מחלצים מהתבניות ומגישים חם או בטמפ׳ החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות גבינה ברוטב עגבניות יווני

נימוחות, מתובלות וארומטיות. הלביבות האלה משקפות יפה את טעמיהן ומרקמיהן של הגבינות.

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

– מתכון של איתי בידרמן  –

מתכון מצוין למארחים שרוצים להכין לביבות מראש. מומלץ לחמם 5 דקות בתנור לוהט.

חומרים ל-18 לביבות:

6 תפוחי אדמה אפויים (או מבושלים) ומעוכים גס
1 בצל גדול, קצוץ ומטוגן
100 גרם מוצרלה מגורדת 22%
3 כפות עירית קצוצה
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי

לציפוי
כחצי כוס קמח
2 ביצים טרופות
שמן לטיגון

למטבל יוגורט וחזרת
1 כוס יוגורט
2 כפיות חזרת (ואפשר גם יותר)

אופן הכנה:

  1. מערבבים מחית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן, מוצרלה, עירית, ביצה, מלח ופלפל.
  2. בידיים מקומחות יוצרים מהתערובת גליל ופורסים ממנו לביבות.
  3. מחממים מחבת עם מעט שמן.
  4. טובלים כל לביבה בביצה, מקמחים ומטגנים 2 דקות מכל צד או עד להזהבה משני הצדדים.
  5. מגישים עם יוגורט מתובל בחזרת.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

8

חטיפי ספגטי וגבינות

המפגש בין גבינות ופסטה, במיוחד כשהוא מתרחש בתוך תנור, תמיד מפיק משהו טעים. כאן הלכנו על פורמט של חטיפים אישיים — פשוטים להכנה,

8

מאפה כרובית וגבינות

כרובית וגבינות הן שידוך מתבקש. חליטה קצרה שמותירה את הכרובית מוצקה, בשמל עשיר וציפוי פריך יוצרים מנה קלאסית שנחטפת מהתבנית.

8

אינוולטיני זוקיני

גרסה חלבית קלילה לגלילות האיטלקיות: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה

8

מרק יוגורט עם הפתעות

במקום המלפפון והנענע המסורתיים אבזרתי את המרק שלי בענבים קפואים, פיסטוקים ועוד הפתעות טעימות ויפות.

8

לביבות תירס ומוצרלה

לביבות עדינות ופריכות שילדים ומבוגרים יאהבו. הן טעימות חמות, בטמפ' החדר ואפילו קרות. מומלץ להגיש עם יוגורט.

8

מדיאס דה קזו

המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים.

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

חציל פרמזן

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חציל פרמזן

– מתכון של איתי בידרמן  –

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טעמה העשיר והעמוק של המנה שווה את ההשקעה. ללקק אצבעות ולגרוף מחמאות.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות חציל בעובי של 1 ס"מ
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
200 גרם גבינת ריקוטה טבעית 5%
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29%
1 ביצה
2 עלי בזיליקום קצוצים דק
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 ליטר רוטב עגבניות (ראו מתכון)

לרוטב עגבניות
3/4 כוס (150 מ"ל) שמן זית
2 שיני שום קלופות וקצוצות גס
1 כפית פלפל צי'לי קצוץ
2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

1. מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר גדול שמן זית ,מוסיפים שום ומחממים על אש קטנה עד שהשום מזהיב. מוסיפים פלפל צ'ילי ומערבבים. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, מערבבים ומרתיחים. מקטינים את האש ומבשלים כחצי שעה על בבעבוע עדין. מסירים מהאש ומצננים. טוחנים היטב בבלנדר או במוט ריסוק עד לקבלת רוטב חלק. ניתן להקפיא את הרוטב בכלים אטומים ולהפשיר לפני השימוש.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במעט מלח ופלפל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הפרוסות בשכבה אחת. אופים כ-20 דקות, מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).
3. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, 30 גרם מהגרנה פדנו, ביצה, בזיליקום ואגוז מוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מניחים בתבנית אפייה עמוקה ארבע פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים ארבעה כריכים. מפזרים מעל את שארית הגרנה פדנו ויוצקים מעל את רוטב העגבניות. מכסים ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים כ-20 דקות. מוציאים ומניחים למאפה לנוח כ-20 דקות.

טיפ שתי גבינות מתחרות על תואר מלכת הגבינות של איטליה: הפרמזן והפקורינו. יחסי הציבור של הפרמזן טובים יותר ועליה גם נאמר: ככל שהיא יותר בוגרת, היא יותר משובחת, יותר גרגירית ויותר מלוחה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

14

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

10

ספגטיני ברוטב נוצ'ה (אגוזים)

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב"קפה איטליה" א

8

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

8

רביולי ברוטב שמנת

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

8

לחם קופים עם גבינה

הריח שיפיץ המאפה הזה בזמן שיבלה בתנור ישגע את כל בני הבית, וכשתגישו אותו לשולחן צפו לקריאות התפעלות ולחיסול מהיר

8

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ'יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים ב

0

כריך ירקות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך ירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

מגוון ירקות ועשבי תיבול לפי בחירה (צנוניות, מלפפונים, קישואים קטנים, אספרגוס, בצל ירוק, שעועית ירוקה, גזר צבעוני, כרובית, כרוב לבן או אדום, פטרוזיליה, רוקט, נענע, בזיליקום, כוסברה, שמיר, לבבות חסה, לפת), שמן זית
מיץ לימון, מלח ים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

אופן הכנה:

פורסים את הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ים. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים בערימה את ״גינת״ הירקות המתובלת. מזלפים מעט שמן זית.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך ירקות צלויים

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

24

כריך לקס וירקות

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

24

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

18

ציזיקי טורקי

מי אמר שבקיץ אי אפשר לאכול מרק? יוגורט מרענן בשילוב ירקות טריים ועשבי תיבול. מומלץ להוסיף כמה קוביות קרח שישמרו על הקור לאורך

14

ג'ג'יק

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

14

הסלט היווני שלי

לסלט יווני אמיתי יש חוקים. הירקות טריים, עסיסיים, קראנציים (ובלי חסה!), חתוכים גס ומונחים בשכבות; הזיתים יווניים אמיתיים

14

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריח

8

מרק ארטישוק ירושלמי, אגוזי ברזיל וטוויל פקורינו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

8

כריך ירקות צלויים

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך ירקות צלויים

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

1 בצל לבן חתוך ל־6 פלחים, 2 עגבניות חצויות לאורך, 1 פלפל חריף ירוק חתוך בגסות ל־4, 2 קישואים קטנים חצויים לאורך, 4 בצל ירוק, 1/4 כרובית מופרדת לפרחים, שמן זית, מלח ים, פלפל שחור גרוס, 1 ענף מרווה

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת קלוי מעט, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, עלים מ־1/2 צרור זעתר או אורגנו, שמן זית, מלח ים

אופן הכנה:

מחממים תנור ל־200 מעלות. מערבבים את כל הירקות בקערה ומתבלים בנדיבות בשמן זית. מתבלים ומסדרים בתבנית אפייה. צולים כ־15 דקות עד שהירקות משחימים. מורחים גבינת שמנת בנדיבות על פרוסות הלחם ומסדרים את הירקות הקלויים. מזלפים שמן זית ובוזקים מעט מלח ים. מפזרים מעל את עלי הזעתר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אפרסקים צלויים ממולאים בקממבר ושקדים

אפרסק שהתקרמל בתנור עטוף בגבינת קממבר מבעבעת. חופן שקדים מעל מוסיף קראנץ’

10

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך אבוקדו חרוך וביצה רכה

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

2 אבוקדו חצויים, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור, מיץ מלימון אחד, 6 ביצים

להגשה
4 פרוסות עבות של לחם מחמצת, גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

לחמאה חומה
100 גרם חמאה, 8 עלי מרווה, קורט מלח ים

אופן הכנה:

מסדרים את האבוקדו על מגש עמיד בחום כשהצדדים החתוכים כלפי מטה ומושחים את החלקים העליונים של האבוקדו במעט שמן זית. חורכים את האבוקדו בעזרת מבער גז. חותכים את האבוקדו לחתיכות בגודל ביס ומתבלים במלח ומעט לימון. מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים את הביצים ל־6 דקות בדיוק. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח. מקלפים ובוצעים ביד לשני חצאים. מתבלים במלח ופלפל. מורחים גבינה על פרוסות הלחם ומסדרים את האבוקדו והביצים. מכינים חמאה חומה: מרתיחים את מרכיבי החמאה החומה במחבת או בסיר קטן עד שהחמאה בצבע חום בהיר. בעזרת כף מזלפים את החמאה החומה על האבוקדו והביצים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

מגישים למרכז השולחן קערה גדולה של מרק יוגורט צונן ולצדו צלוחיות עם תוספות פריכות – שקדים, ירקות קצוצים, עשבים וגם מקלות קאשקבל

18

טוסט מנצ’גו עם צ’אטני מנגו חריף

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה

8

פולפטה כרישה וגבינות

‏polpette פירושו קציצה באיטלקית, ובאיטליה, ממש כמו אצלנו, קציצה היא אוכל של בית.

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך מקושקשת רכה עם בצלים ופונדו כרשה

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לפונדו כרשה
100 גרם חמאה , קורט פלפל שחור גרוס, 1 ענף מרווה, 2 יחידות כרשה פרוסות דק, מלח ים

לבצלים
8 יחידות בצל ירוק, 1 כף שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור גרוס

למקשוקשת
8 ביצים, 50 גרם חמאה, 2 כפות שמן זית, 4 כפות גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה
1/2 צרור עירית קצוצה דק, מעט גבינת שמנת, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת קלויות מעט

אופן הכנה:

מכינים פונדו כרשה: ממיסים חמאה עם מרווה ופלפל שחור. מוסיפים כרשה ומבשלים על אש בינונית־נמוכה כ־10 דקות. מכסים במים. מרתיחים ומתבלים במלח. ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהכרשה רכה. אם צריך מוסיפים כל פעם חצי כוס מים רותחים.
מכינים את הבצלים: מחממים תנור ל־200 מעלות. מתבלים את הבצלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים כ־5 דקות עד שהבצלים משחימים.
מכינים מקושקשת רכה: ממיסים חמאה ושמן הזית במחבת ומוסיפים את הביצים. בעזרת לקקן מערבבים אותן כל הזמן עד שהן מבושלות אבל עדיין רכות מאוד. מוסיפים גבינת שמנת ומתבלים במלח ופלפל. מורידים מיד מהאש וממשיכים לערבב עוד כדקה.
מסדרים על הלחם את המקושקשת ואת פונדו הכרשה. מניחים את הבצל הירוק וכף גדושה של גבינת שמנת שתימס מהחום של הפונדו והביצים. מקשטים בעירית ובפלפל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

0

צזיקי צנוניות ודג נא

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

צזיקי צנוניות ודג נא

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

לצזיקי
1 חבילת גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, מיץ מ־2 לימונים, 100 גרם צנוניות מגוררות, 1 כף שמיר קצוץ, קליפה מגוררת מ־1 לימון, 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס

לסלסת עגבניות
4 עגבניות מגוררות, 1/2 שן שום כתושה, מלח ים, 2 כפות שמן זית

לסשימי
400 גרם פילה דג ים נקי פרוס דק, 4 כפות שמן זית, 1/2 כף מיץ לימון, מלח ים

להגשה
1 פלפל חריף ירוק פרוס דק, עלים מ־4 ענפי שמיר, 4 פרוסות עבות של לחם מחמצת

אופן הכנה:

מכינים את הצזיקי: מערבבים את מרכיבי הצזיקי ומתקנים תיבול.
מכינים את הסלסה: מערבבים את מרכיבי הסלסה ומתקנים תיבול.
מכינים את הסשימי: מערבבים את מרכיבי הסשימי.
מרכיבים את המנה: מורחים את פרוסות הלחם בנדיבות בצזיקי ומסדרים מעל את הסשימי. מקשטים בפלפל, עלי שמיר וסלסת עגבניות. מזלפים שמן זית בנדיבות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

14

סביצ'ה אינטיאס עם צזיקי

דג נא בעטיפה לימונית מוגש על מצע יוגורט וזוכה לחיזוק מפתיע מכיוון הלאבּנה. דרום אמריקה פוגשת את הבלקנים.

14

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

8

קרפאצ’ו מלון ופרמזן גרנה פדנו

שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

כריך לקס וירקות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כריך לקס וירקות

– מתכון של אלדד שמואלי, אלחנן – תרבות לחם –

חומרים ל-4 מנות:

250 גרם סלמון מעושן פרוס, 1/2 חבילה גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק, פלפל שחור גרוס, 1 בצל ירוק פרוס דק

לירקות
בצל ירוק, שמיר, צנוניות, מלפפונים, רוקט, שמן זית, מלח ים

להגשה
4 פרוסות של לחם שיפון מלא

אופן הכנה:

מרתיחים מים בסיר. טובלים במים הרותחים את פרוסות הסלמון ל-5 שניות בדיוק. מוציאים ומייבשים. מערבבים את כל מרכיבי הממרח עד לקבלת תערובת במרקם גס. פורסים את כל הירקות דק בעזרת מנדולינה או סכין דקה. מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן זית ומלח ים. מורחים על פרוסות הלחם את ממרח הלקס ומסדרים את הירקות החיים ליד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

שיפודי חלומי וירקות

חלומי היא גבינה קפריסאית שהפכה לסיפור הצלחה גם ביוון. אני מתה על המרקם המסטיקי שלה ועל טעמה המלוח והעדין

10

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

– מתכון של אייל שני  –

לענן העגבניות:

250 גרם עגבניות צ'רי

מרסקים במשך כ 2 דקות את עגבניות הצ'רי בבלנדר.
מסננים את עגבניות הצ׳רי הטחונות דרך מסננת דקיקה (שינואה) לתוך 6 צלחות שטוחות בקוטר 22 כך שנוצרות 6 שלוליות בנפח של כ-2 כפות בכל צלחת.
לוקחים כל צלחת, אוחזים בה בשתי כפות הידיים כשהיא מונחת על משטח העבודה ומסחררים את הקצף כך שישתטח על רוב שטחה של הצלחת.

לסשימי ריקוטה פרסקה:

גביע גבינת ריקוטה פרסקה 9% של מחלבות גד
3 עגבניות מגי, חצויות ל-2
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק דק
6 זיתי קלמאטה קצוצים דק
עלים צעירים, זעירים, של ריחן, שמיר, כוסברה, נענע
שמן זית

מוציאים בעדינות לא שוברת את הריקוטה פרסקה ממיכל המגורים שלה ומניחים על קרש חיתוך, בעזרת סכין חדה.
בתנועה אופקית פורסים מן הכיכר נתחים מעגליים דקיקים, מניחים אותם בשלמותם מעל לקצף העגבניות, סוחטים מעל את שחלות הזרעים מחצי עגבניה, מפזרים מעל מעט מעלי הריחן, השמיר, הנענע והכוסברה.
זורים מן הפלפל החריף הקצוץ, ומעט מן הזיתים הקצוצים ומזלפים מעט שמן זית.
מגישים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

0

כריך לבנוני

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

כריך לבנוני

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם  סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית ולימון

חומרים ל-4 מנות:

4 פיתות שומשום (דוגמת הפיתות המיתולוגיות של אבולעפיה)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 כפות תבלין זעתר

לבצל הסגול:
2 בצלים סגולים פרוסים דק
2 כפות סומאק
מיץ לימון סחוט לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם

לסלט עגבניות:
12 עגבניות צבעוניות
פלפל חריף
3 שיני שום כתושות
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
2 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מתבלים את הבצל הסגול בסומאק, במיץ לימון ובשמן זית
2. מכינים סלט קצוץ דק מהעגבניות, הפלפל החריף, השום, עשבי התיבול הקצוצים ומתבלים בשמן זית, בלימון, במלח ופלפל שחור
3. חותכים את הפיתות לרבעים, מורחים את הפיתות בריקוטה למריחה בטעם טבעי, מתבלים בזעתר ומוסיפים בצל סגול מתובל
4. מגישים לצד סלט עגבניות חריף

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

קרוק ריקוטה

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

קרוק ריקוטה

– מתכון של מאיה דרין  –

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים),פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מוקפץ. מטוגן במחבת ומוגש עם ביצת עין מעל.

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם קסטן (לחם לבן לטוסטים)
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי
4 פרוסות גבינת מוצרלה
1 חב' תרד טרי
4 כפות שמן זית
½ כוס שמנת לבישול
4 פרוסות סלמון מעושן
4 ביצים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מורחים את פרוסות הלחם בכמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם טבעי, פורסים מעל 4 פרוסות גבינת מוצרלה ומכסים לכריך.
2. מחממים מחבת יבשה על להבה גבוהה ומשחימים את הכריכים לכדי טוסט (אפשר להשתמש בטוסטר).
3. במקביל מחממים מחבת עם שמן זית, מטגנים את עליי התרד במשך דקותיים על להבה גבוהה, מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים יחדיו במשך דקה/שתיים.
4. מתבלים במלח ופלפל.
5. במחבת בה השחמנו את הכריכים, מטגנים 4 ביצי עין לפי מידת העשייה הרצויה.
6. בהגשה, מערימים על כל כריך קלוי תלולית תרד מבושל מניחים מעל פרוסת סלמון מעושן ומעליה ביצת עין ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סאשימי ריקוטה פרסקה מתבוססת בענן עגבניות

קלאסיקה איטלקית אהובה עם טוויסט למבוגרים בלבד.

18

ריקוטה פרסקה – במלוא הדרה

היא נהדרת כמלית למאפה ומעשירה רוטבי פסטה, אבל הגבינה היפה והטעימה הזאת יכולה להיות הכוכבת הראשית של המנה.

18

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

14

כריך לבנוני

כריך מפיתת שומשום של אבולעפייה, ריקוטה למריחה מתובלת בזעתר, בצל סגול מתובל בסומק, עם סלט עגבניות שרי תמר חריף מתובל בשמן זית

14

רול אבוקדו אקזוטי

רול טורטיה עם גבינת ריקוטה למריחה פלפל 4 העונות (אפשר גבינת ריקוטה טבעית מובל בצ'יפוטלה או צ'ילי אחר), גאוקמולה, עשבי תיבול, ס

14

כריך פרובנסלי

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מת

14

כריך בריאות

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריח

14

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

8

רול אבוקדו אקזוטי

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

רול אבוקדו אקזוטי

– מתכון של מאיה דרין  –

רול טורטיה עם גבינת ריקוטה למריחה עם פלפל ארבע עונות (אפשר גבינת ריקוטה טבעית מובל בצ'יפוטלה או צ'ילי אחר), גאוקמולה, עשבי תיבול, סלסלת עגבניות וצ'ילי

חומרים ל-4 מנות:

4 טורטיות גדולות בקוטר כ-20 ס"מ
1 גביע ריקוטה למריחה עם פלפל ארבעת עונות
4 כפות ממרח צ'יפוטלה מקסיקני (אם רוצים)

לגואקאמולי:
2 יח' אבוקדו בשל מאוד
2 כפות שמן צ'ילי (או שמן זית עם מעט צ'ילי גרוס)
2 כפות בצל סגול קצוץ
1 עגבנייה קצוצה
מלח לפי הטעם

לסלסת עגבניות:
2 עגבניות אדומות עד מאוד
1/2 בצל בגול קצוץ דק דק
1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מעט שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. גואקמולי: קוצצים את האבוקדו ומערבבים עם יתר המרכיבים
2. סלסת העגבניות: מערבבים את כל המרכיבים
3. הרכבת המנה: פורסים את הטורטיה על קרש חיתוך, מורחים כמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה על חלקה התחתון של הטורטייה.
4. מעל מורחים סלסלת עגבניות, ממרח צ'יפוטלה וגואקמולי.
5. מקפלים את צדי הטורטייה כלפיי פנים לכיוון האמצע ומגלגלים מלמטה למעלה לכדי גליל עבה.
6. מחממים מחבת יבשה על להבה גדולה ומשחימים את הרול מכל הכיוונים.
7. חותכים לחצי ומגישים

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טוסט מנצ’גו עם צ’אטני מנגו חריף

הטוסט הכי טעים והכי מושחת שפגשנו לאחרונה

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

כריך פרובנסלי

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

כריך פרובנסלי

– מתכון של מאיה דרין  –

לחם זיתים עם ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום מתובלת בעגבניות מיובשות, פרוסות עגבניות צבעוניות צלויות, פרוסות זיתי קלמטה ועליי בזיליקום

חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות עבות של לחם זיתים משובח
2 גביעי ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום
4 כפות ממרח פסטו
24 עגבניות שרי צבעוניות
¼ כוס שמן זית איכותי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:
16 זיתים פרוסים
עליי בזיליקום קטנים ויפים

אופן ההכנה:
1.על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה פורסים חצאי עגבניות שרי צבעוניות, יוצקים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים בתנור מחומם בחום גבוה, 200 מעלות, במשך כ-15 דקות עד שהעגבניות משחימות.
2.מורחים שכבה נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה בטעם בזיליקום על כל פרוסת לחם זיתים.
3.זולפים מעל כל פרוסה רוטב פסטו. מסדרים עגבניות צלויות, פרוסות זיתים ועליי בזיליקום ומגישים מיד.
אם רוצים, ניתן לקלות את פרוסות הלחם מראש.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

0

כריך בריאות

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

כריך בריאות

– מתכון של מאיה דרין  –

לחם דגנים מלאים/ לחמניית דגנים מלאים, ריקוטה למריחה בטעם טבעי, מקלוני גמבה דקיקים, מקלוני גזר דקיקים, מקלוני מלפפון דקיקים, נבטים ורוטב אגוזים.

חומרים ל-4 מנות:

4 לחמניות דגנים מלאים או לחמניית בריאות אחרת
1 גביע ריקוטה למריחה בטעם טבעי או כל טעם שאוהבים
1 גזר קלוף וחתוך למקלונים דקיקים
1 פלפל אדום חתוך למקלונים דקיקים
1 מלפפון חתוך למקלונים דקיקים
חופן נבטי חמנייה

לממרח אגוזי מלך:
1 וחצי כוסות אגוזי מלך
2 כפות עליי טימין
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית
מלח ים אטנלטי לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לממרח אגוזי מלך: במעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הממרח למחית חלקה ואחידה.
2. מורחים צד אחד של הלחמנייה בכמות נדיבה של גבינת ריקוטה למריחה, את צידה השני בממרח אגוזים.
מסדרים מקלוני ירקות, מוסיפים נבטים וזוללים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

לביבות לחם, עגבניות ואורגנו

0

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

לביבות תפוחי אדמה עם עירית ומוצרלה

0

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

צילום: מיכאלו אנטולי

מוצרלה פרסקה וסלט עלים על סלמורחו

– מתכון של השף רן שמואלי  –

לכל איזור בספרד יש את הגרסה שלו לגספצ׳ו ולאיזור קורדובה יש גרסה מבוססת על עגבניות המכונה סלמורחו. במנה שלפניכם הוא הסלמורחו משמש כרוטב למוצרלה הטרייה.

חומרים ל-4-5 מנות:

לסלמורחו:
1 ק"ג עגבניות קלופות (בעזרת קולפן או אחרי חליטה במים רותחים)
1 כף (15 גרם) חומץ שרי (חרז)
2 כפיות (10 גרם) מלח
3 פרוסות חלה (רק החלק הלבן) שרויות במים וסחוטות
1 שן שום
1/3 כוס + כף וחצי (100 מ"ל) שמן זית

לסלט:
כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
כוס עלי נענע קצוצים גס
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
1/3 כוס שקדים קלויים קצוצים גס
1 כפית קליפת לימון מגוררת
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות שמן זית

להגשה:
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18%
חומץ בלזמי מיושן
שמן זית משובח
מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה:
1. מכינים את הסלמורחו: טוחנים את העגבניות הקלופות עם חומץ שרי, מלח, פירורי חלה סחוטה ושום במעבד מזון 5 דקות או עד לקבלת מרקם חלק.
2. תוך כדי פעולת המעבד מזלפים את השמן באיטיות מבעד לפתח היציקה, כדי שהשמן ייטמע בתערובת. טועמים, מתקנים תיבול. מכסים ומעבירים למקרר לצינון.
3. ממש לפני ההגשה, מכינים את הסלט: מערבבים את חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול
4. מגישים: יוצקים סלמורחו לקערות מרק רחבות, בוצעים כדור מוצרלה פרסקה 18% ומניחים מעל. מניחים על המוצרלה סלט עלים בנדיבות, מזלפים על הכל חומץ בלסמי מיושן ושמן זית ומתבלים במלח אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל גרנה פדנו

מנת רושם: אספרגוס אצילי, טוויל פרמזן פריך וביצה עלומה שעוטפת את הכל

24

מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה

המלון החרוך על מחבת גריל יחד עם הברי השרופה והצ'ילי יוצרים שילוב טעמים מפתיע

24

במיה בשמן זית, שום וצ'ילי על יוגורט כבשים

הבמיה יושבת על מצע של יוגורט כבשים, שמוסיף למנה אופי ומרקם קטיפתי.

24

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

18

סלט "פנזנלה" על מצע פוקצ'ה

השף מנה שטרום יצר לסלט הפנצנלה הקלאסי גרסה אישית משודרגת: תוספת של מוצרלה טרייה ובמקום לחם ישן – פוקצ'ה חמה וטרייה.

18

חציל פרמזן

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש.

14

קרוק ריקוטה

כריך עשוי שתי פרוסות לחם לבן מרוחות בריקוטה (באיזה טעם שרוצים), פרוסת מוצרלה של גד או תערובת גבינות של גד, סלמון מעושן, תרד מו

14

סביצ'ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות

סביצ'ה דג ים על לביבות בורגול ועשבי בר לבנוניות, יוגורט עיזים וראס אל חנות

– מתכון של השף מיכאל גרטופסקי –

לביבות הבורגול השחומות, עם היוגורט החמצמץ מעליהן, הן מצע נפלא להגשת הסביצ׳ה הרעננה.

חומרים ל-4 מנות:

ללביבות בורגול:
200 גרם בורגול דק, שהושרה במים חמים עד לריכוך וסונן
1 בצל לבן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
מעט שאטה
100 גרם עלי תרד חלוטים, סחוטים וקצוצים
חופן גדול של עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים
4 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות קטנות
1 שן שום כתושה
1 ביצה
2 כפיות פפריקה מרוקאית בשמן
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית מלח

לסביצ'ה:
200 גרם פילה פלמידה לבנה טרייה, ללא עור, קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל סגול קצוץ דק-דק
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן עלי זעתר קצוצים
1 כף לימון כבוש קצוץ דק-דק
מיץ סחוט טרי מלימון אחד
1 צ'ילי ירוק פרוס לטבעות
שמן זית

להגשה:
יוגורט עיזים 2.8% סמיך של גד
קורט ראס אל חנות (תערובת תיבול מרוקאית)

אופן הכנה:
1. מכינים את לביבות הבורגול: משרים את הבורגול בכוס מים רותחים ומניחים לו לספוח אותם ולהתרכך.
2. בינתיים מאדים את הבצל במחבת עם שמן זית עד לריכוך ולשקיפות, ללא הזהבה. מוסיפים מלח, פלפל ושאטה. מצננים.
3. מערבבים את הבורגול עם הבצל ויתר מרכיבי הלביבות בקערה, לשים בעזרת הידיים כ- 3 דקות או עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות בקוטר של 6 ס"מ.
5. מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים את הלביבות 2-3 דקות או עד להזהבה משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
6. מכינים את הסביצ׳ה: מערבבים את קוביות הדג עם יתר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
7. מגישים: על כל לביבה מניחים כף של יוגורט עיזים סמיך, מעליה מניחים תלולית של סביצ'ה. מזלפים מעט שמן זית וראס אל חנות ומגישים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

24

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

24

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

24

גספאצ'ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ'ו ויצרנ

24

קרפאצ'ו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

24

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין

הקרמיות והטעם המיוחד של יוגורט העיזים מעניקים לפנקוטה מרקם נפלא. תוספת התימין היא טוויסט יווני לקינוח האיטלקי הקלאסי.

24

סיגרים במילוי מנגולד, יוגורט ופטה

כאן היוגורט הוא חלק ממלית. הוא תורם לעסיסיות ונותן מגע של חמיצות נעימה.

24

טאבולה דג ברוטב יוגורט ולימונים כבושים

החמצמצות העדינה של היוגורט מצטרפת לחמצמצות של הלימונים הכבושים, ושניהם יחד מהווים ליווי משובח לנתחי הדג. קיץ בצלחת.

24

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לביבות זוקיני עם בולגרית וקשקבל

– מתכון של מנה שטרום  –

הלביבות האלה יפות לא רק לחנוכה; הן יככבו בכל בופה צמחוני, ארוחת ערב או אפילו בכריך מושקע לארוחת הצהריים. הן נפלאות חמות מהמחבת, אבל מוצלחות לא פחות גם בטמפרטורת החדר ואפילו קרות מהמקרר.
הקפידו לסחוט היטב את הקישואים, כדי שיתקבלו לביבות מוצקות שלא מתפרקות בטיגון.

חומרים לכ-18 לביבות:
3 זוקיני גדולים או 4 בינוניים, מגוררים גס וסחוטים היטב
1/2 קובייה (120 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5%, מפוררת גס
1 כוס קאשקבלו 26%, מגוררת גס
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצה דק
1/4 כוס נענע, קצוצה דק
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס פירורי לחם לציפוי
שמן לטיגון

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות התערובת.
  2. במחבת עם ציפוי מונע הידבקות, מחממים שמן בגובה 1 ס"מ על להבה בינונית. מטגנים לביבה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצרים מהתערובת לביבות פחוסות ומהדקים היטב.
  4. מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  5. מגישים חם, קר או בטמפ' החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

בורקיטס עם ריקוטה, קשקבל ובולגרית

בבורקיטס קלאסי משלבים בין גבינות דומיננטיות (בולגרית וקשקבל) לגבינה רכה וניטרלית בטעמה, שנותנת את הגוף. אחרי שתכינו את המאפה ה

14

קראמבל ירקות, מנצ’גו, קשקבל ואגוזי פקאן

בדרך כלל קראמבל הוא מתוק ועתיר בחמאה ופירות מקורמלים. כאן לקחנו את הרעיון הטעים הזה לכיוון מלוח ויצרנו חגיגה צבעונית וקראנצ’ית

8

פסטיצ'יו גבינות וכרישה

מאפה פסטה פשוט ומהיר – אין חוקים נוקשים ואפשר לשחק עם סוגי הפסטה, הירקות והגבינות

8

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

לביבות ירוקות עם טחינה-יוגורט מתובלת

0

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

לביבות חצילים קלויים, בולגרית וקאשקבלו

0

לביבות כרישה וגבינות

לביבות כרישה וגבינות

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

לביבות תירס ופלפלים עם סלסה

0