קרטיב יוגורט עם וניל וענבים

קרטיב יוגורט עם ענבים

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרטיב יוגורט עם וניל וענבים

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

זה מה שנקרא “ארטיק לילדים גדולים” – מבוסס על משקה יוגורט ארומטי, משובץ בענבים מתוקים ומנוקד בגרגרי וניל אמיתי. במקום ענבים אפשר להשתמש בקוביות פרי מתוק אחר, למשל מנגו או אפרסקים.

חומרים ל-8 קרטיבים של 100 מ”ל:

1 בקבוק (500 מ”ל) משקה איירן 3%
תוכן של מקל וניל אחד
150 גרם ענבים ירוקים ואדומים חצויים
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר

הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבניות ייעודיות לארטיקים.
  2. מעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  3. מחלצים מהתבניות ומגישים מייד.‏

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

קרם מסקרפונה של פירות קיץ

קרם מסקרפונה של פירות קיץ 1

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרם מסקרפונה של פירות קיץ

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

כשיש מסקרפונה, יש קינוח! הגבינה הנפלאה הזו לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם. אולי רק פירות קיץ עסיסיים ומלאי טעם. ואם אתם מתעקשים גם סירופ דבש לימוני, שמכינים בן-רגע.

חומרים ל-4-6 מנות:

1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40%
2-3 כפות אבקת סוכר
2-3 משמשים או נקטרינות מגולענים וחתוכים לפלחים
1 כוס דובדבנים מגולענים /או ענבים /או פטל

הכנה:

  1. מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר כך שהמרקם שלה ייפתח וייעשה קרמי.
  2. מערבבים את חומרי הסירופ ומניחים בצד.
  3. מורחים את הקרם על תחתית של צלחת הגשה יפה בתנועות מריחה (כמו שמצלחתים חומוס). מסדרים עליו את הפירות החתוכים ומטפטפים עליהם מהסירופ. מגישים מיד!

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

קינוח כוסות – עוגת גבינה עם קרם מסקרפונה קרמבל וקולי תותים

24

כוסיות קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק

קינוח כוסות- קדאיף וקרם מסקרפונה עם פיסטוק קדאיף, מסקרפונה ופיסטוק יש יותר טוב מזה?! 

24

טירמיסו – קרם מסקרפונה

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טירמיסו. כשקפה ומסקרפונה נפגשים, יש קינ

24

קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל

קינוח כוסות- קרם מסקרפונה, טורט וניל ורוטב קרמל כשיש מסקרפונה, יש

24

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

24

קינוח שכבות בראוניז קרם מסקרפונה

כשיש מסקרפונה, יש קינוח! הגבינה הנפלאה הזו לא צריכה הרבה כדי להפוך לקינוח מושלם.

18

טרייפל לימון וקרם מסקרפונה

בכוס אחת עולם שלם! טרייפל לימון ומסקרפונה

18

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת

18

מוס שוקולד ומסקרפונה

מוס שוקולד ומסקרפונה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מוס שוקולד ומסקרפונה

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

בזכות המסקרפונה מתקבל מוס מושלם, בעל מרקם יציב במיוחד וטעם חלבי מענג.

חומרים ל-6 מנות:

200 גרם שוקולד חלב או מריר שבור
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
250 גרם (1 מיכל) גבינת מסקרפונה 40%

 

לתיבול (לא חובה):

2 כפות ליקר תפוז ו/או קליפת תפוז מגוררת/ ליקר קפה/ אספרסו/ רום

הכנה:

  1. ‏ממיסים שוקולד בבין מארי (סיר אדים כפול) או במיקרוגל, מערבבים למרקם חלק ומצננים.
  2. בקערת מיקסר מקציפים שמנת, תמצית וניל וסוכר לקצפת.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את המסקרפונה עם השוקולד המומס והתיבול (אם רוצים). מקפלים פנימה את הקצפת ומערבבים בעדינות.
  4. יוצקים לכלים אישיים או מניחים בקערת הגשה מרכזית. מעבירים למקרר עד להגשה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מוס קפה מסקרפונה חצי קפוא

מתכון של ניקי ב. גלידה קיצית ונעימה עם טעמים מורכבים ומיוחדים

18

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

14

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

14

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

14

פוקאצ’ה טרטופו

הפקורינו נותנת טעם חזק, המסקרפונה מוסיפה עדינות קרמית והמוצרלה מחברת את שני הניגודים הללו לחוויה איטלקית מלאה

14

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

8

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

8

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

8

כנאפה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כנאפה

– מתכון של אינס שילת –

הכנאפה מוכרת בישראל כקינוח ערבי, אבל מקורה, כמו הרבה מאוד מתכונים מזרח תיכוניים, במטבח העותמאני. הנה המתכון המשפחתי שלנו.

חומרים למחבת בקוטר 26:

  • 350 גרם אטריות קדאיף טריות, או קפואות
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם גבינת ריקוטה קלאסית 5%
  • 150 גרם גבינת עיזים למריחה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית מי ורדים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

להגשה:

100 גרם פיסטוק/ שקדים קצוצים

הכנה:

  1. בקערה מערבבים את הגבינות ואבקת הסוכר ומניחים בצד
  2. מבשלים בסיר קטן את כוס המים, תמצית מי הורדים והסוכר כ-15 דקות על להבה נמוכה.
  3. מניחים את אטריות הקדאיף בקערה ושופכים מעל את החמאה המומסת.
  4. מערבבים עם כפות הידיים כך שכל אטריות הקדאיף יספגו את החמאה.
  5. מניחים חצי מכמות האטריות על מחבת חמה ומורחים את תערובת הגבינות
  6. מניחים מעל הגבינה את החצי השני של אטריות הקדאיף ומשאירים על המחבת כ- 5 דקות.
  7. הופכים בזהירות לצד השני לכ- 5 דקות נוספות, עד שהאטריות הינן בצבע זהוב.
  8. שופכים מעל את הסירופ
  9. מפזרים שקדים,או פיסטוקים קצוצים מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

24

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

18

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

אפרסקים מזוגגים עם קרם מסקרפונה

אפרסקים מזוגגים עם קרם מסקרפונה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אפרסקים מזוגגים עם קרם מסקרפונה

– מתכון של שי לי ליפא –

חודשי הקיץ הם הזמן להנות משפע פירות שנמצאים בשיא עונתם. כאן גייסנו למשימה אפרסקים ושידכנו להם קרם מסקרפונה דשן ואוורירי. חשוב שהאפרסקים יהיו בשלים אך מוצקים. לא מצאתם אפרסקים מתאימים? לכו על נקטרינות.

חומרים 6-4 מנות:

לאפרסקים המזוגגים:
‏10 אפרסקים קטנים חצויים ומגולענים (או 6 אפרסקים גדולים חתוכים לרבעים ומגולענים)
‏1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
‏1/3 כוס (80 מ”ל) סירופ מייפל אמיתי
קליפה מגוררת גס מ-1/2 תפוז
‏2 כפות יין מרסלה או ליקר תפוזים

לקרם המסקרפונה:
‏1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
‏3 כפות אבקת סוכר
גרגרים מ-1/2 מקל וניל
‏1 קופסה (250 גרם) מסקרפונה 40% בטמפ’ החדר

הכנה:

  1. מכינים את הפירות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים מיץ תפוזים, סירופ מייפל, קליפת תפוז מגוררת ויין מרסלה או ליקר תפוזים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים אפרסקים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהנוזל מסמיך והאפרסקים מצופים בסירופ המבריק. אפשר להכין מראש ולשמור בכלי מכוסה בתוך הסירופ.
  3. מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר וגרגרי וניל לקצפת רכה (היזהרו מהקצפת יתר). מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כדקה לקרם יציב.
  4. מגישים: במידת הצורך מחממים מעט את האפרסקים. מסדרים אותם בצלחת, מזלפים את הסירופ ומגישים עם הקרם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

24

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

8

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

8

גרניטה של יוגורט עיזים ודבש עם פירות קיץ

שימוש ביוגורט עיזים מתובל בדבש מפיק גרניטה מוצלחת ועשירה – טעימה בפני עצמה ומצוינת כתוספת לסלט של פירות קיץ.

8

קרטיב יוגורט עם וניל וענבים

מה שנקרא “ארטיק לילדים גדולים” – משקה יוגורט ארומטי, משובץ בענבים מתוקים ומנוקד בגרגרי וניל אמיתי.

8

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

– מתכון של דוד גרויסמן, בליקר בייקרי –

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת. יכול להתאים גם כארוחת בוקר חגיגית בחברת מישהו שאוהבים במיוחד.

חומרים ל-4-3 מנות (12-10 פנקייקס):

לפנקייקס:
2 ביצים
300 מ”ל (¼1 כוסות) חלב
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
180 גרם (1 כוס פחות כף וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל

לטיגון:
מעט חמאה

למלית:
2 מיכלים (600 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9%
1 צנצנת גדולה (500 גרם) נוטלה

לגנאש שוקולד:
50 גרם שוקולד מריר קצוץ
50 מ”ל (½3 כפות) שמנת מתוקה

לקצפת:
200 מ”ל (3/4 כוס+כף) שמנת מתוקה
1 כף שטוחה אבקת סוכר

להגשה:
כ-20 תותים פרוסים לאורכם
50 גרם ברס (אגוזי לוז מסוכרים)

הכנה:

  1. ‏מכינים את הפנקייקס: מערבבים בקערה את כל החומרים בעזרת מזלג לתערובת כמעט אחידה. נמנעים מערבוב יתר, כדי שהפנקייקס לא ייצאו קשים.
  2. ממיסים חמאה במחבת טפלון ויוצקים 3-2 כפות מהבלילה לכל פנקייק בקוטר 12-10 ס”מ. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות על פני השטח. הופכים ומטגנים עוד חצי דקה. עורמים את הפנקייקס החמים בצלחת. יתקבלו כ-12-10 פנקייקס.
  3. מכינים את המלית: מערבבים בקערה ריקוטה ונוטלה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת מלית חלקה.
  4. מכינים גנאש: מחממים שוקולד ושמנת מתוקה בקערת זכוכית במיקרוגל בכמה פולסים של 30 שניות ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת חלקה. נזהרים לא לחמם יותר מדי, כדי לא לשרוף את השוקולד.
  5. מכינים קצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר כ-8 דקות לקצפת יציבה (מדד הקצפת היציבה של דוד: כשאפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).
  6. מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים פנקייק על צלחת הגשה שטוחה. מורחים עליו שכבת ריקוטה-נוטלה בעובי 1/2 ס”מ, מסדרים מעל פרוסות תותים ומכסים בעוד פנקייק. יוצרים כך עוד שכבה זהה ומכסים בפנקייק נוסף. יוצקים מעל רבע מכמות גנאש השוקולד, מפזרים מעט ברס ומניחים מעל כף קצפת. מסדרים מהפנקייקים הנותרים שלוש מנות נוספות בנות 3 שכבות כל אחת.

בליקר בייקרי
דוד גרויסמן למד קונדיטוריה באיטליה ובצרפת, התמחה במסעדת “מסה” ובשנים האחרונות משמש יועץ קולינרי של רשת “בליקר בייקרי”. פנקייק הנוטלה והריקוטה פרסקה ייכלל בתפריט החדש שהרשת משיקה בימים אלה, לצד ארוחות בוקר עשירות כמו בוקר מכסיקני (אומלט עשבי תיבול ומוצרלה בתוך רבעי טורטייה), בוקר אחרי הגשם (פטריות מוקפצות על בריוש עם ביצה עין), סלט פועלים (קינואה, בורגול, עשבי תיבול וירקות ברוטב גבינה מתובלת) וניו יורק לקס (קרואסון עם שמנת, סלמון וביצת עין). אולם גאוות הרשת היא ליין הקינוחים, הכולל בין היתר טארט קרם ברולה; בל קנטו – מוס שוקולד עשיר ממולא בקרם ברולה בציפוי פירות יער; ומגנום – מוס שוקולד חלב במילוי קרמל ושקדים על בצק בראוניז.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

פבלובה כפרית

פבלובה כפרית

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פבלובה כפרית

– מתכון של מיקי שמו, SHEMO הקונדיטוריה –

קציפת מסקרפונה תפוזית ופילטים של תפוזים טריים שמונחים על מרנג קריספי מבחוץ ו”נא” מבפנים. קינוח קלאסי מופלא וקליל בגודל שמתאים לסיום חגיגי של כל ארוחה משמחת.

חומרים ל-2 פבלובות בקוטר 18 ס”מ:

150 גרם חלבונים (מ-4 ביצים גדולות) בטמפ’ החדר
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
150 גרם (1 כוס + 3 כפות) אבקת סוכר
זסט מתפוז אחד

לקצפת מסקרפונה בטעם תפוז:
375 מ”ל (½1 מיכלים) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה 40%
2 כפות ליקר גרנד מרנייר
2 כפות סוכר

להגשה:
פילטים מ-6 תפוזים

לעיטור:
עלי נענע או פרחי אמנון ותמר

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-130 מעלות.
  2. מכינים מרנג כפרי: מקציפים חלבונים עם מלח וכף סוכר כ-5 דקות במהירות איטית. מגבירים את המהירות לבינונית עד מהירה ומקציפים עוד כ-5 דקות תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הסוכר עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה. מנפים אבקת הסוכר ומקפלים יחד עם הזסט לקציפת החלבונים.
  3. מעבירים את התערובת לשני רינגים משומנים בחמאה בקוטר 18 ס”מ. מורחים את המרנג על התחתית בשכבה בגובה של 1 ס”מ ויוצרים שוליים בגובה 3-2 ס”מ ועובי 1 ס”מ. בוזקים מעט אבקת סוכר על המרנג.
  4. אופים כ-40 דקות. המרנג שיתקבל יהיה קריספי מבחוץ ורך בפנים. מצננים.
  5. מכינים את מלית המסקרפונה: שמים את כל החומרים למלית בקערת מיקסר ומקציפים עד לקבלת קצפת אחידה ורכה.
  6. מרכיבים את המנה ומגישים: מחלקים את הקצפת בין 2 המרנגים ומורחים אותה בתוכם. מסדרים מעל פילטים של תפוזים ומעטרים בעלי נענע או בפרחי אמנון ותמר.

SHEMO הקונדיטוריה

מיקי שמו החל להתעניין באפייה עוד כילד במטבחה של אמו. לקונדיטוריה המשפחתית, שנוסדה בשנת 1992 בקריית חיים, הצטרף מייד לאחר שירותו הצבאי, והשאר היסטוריה. היום הוא מחלק את השבוע שלו בין צילום תוכנית טלוויזיה, פיתוח מוצרים ועבודה עם העובדים במפעל. יחד איתם הוא מטביע את הידיים בקמח, מתפיח בצקים, מטמפרר שוקולד ויוצר קסמים מתוקים ומלוחים, והכי חשוב – מפתח 5-4 מוצרים חדשים, שעולים על מדפי ששת סניפי הקונדיטוריה שלו מדי שבוע. ועדיין, אם תשאלו אותו, הכי כיף לו “לעבוד עם אמא במטבח”.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פבלובה מפורקת

פירות, מרנג וקרם המסקרפונה שלנו. ככה יוצרים קינוח מושלם!

10

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גראטן פרחי ברוקולי עם גבינות, זיתים וזעתר

גראטן מיוחד שאי אפשר להפסיק לאכול. תולשים את פרחי הברוקולי מתוך שדה הגבינה, הזיתים והזעתר

0

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מילפיי מסקרפונה וניל ותותים

– מתכון של מיקי שמו, SHEMO הקונדיטוריה –

“המסקרפונה כאילו נבראה עבור הקינוח הזה: יש לה מתקתקות ייחודית, שמשתלבת היטב עם טעמי פירות חמצמצים; ומרקם סמיך ועשיר, שמאפשר ליצור קינוח יציב גם בלי להשתמש בג’לטין או במסמיכים אחרים. בשנים הקרובות נראה אותה ביותר ויותר קינוחים כיוון שהיא כל כך נוחה לעבודה.”

חומרים לעוגה בקוטר 18 ס”מ (8-6 מנות):

1 חבילה (700 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
2 סלסילות (400 גרם) תותים נקיים מהעוקץ (רצוי להשתמש בתותים בגודל בינוני ומטה)

לקרם מסקרפונה:
600 מ”ל (½2 כוסות) שמנת מתוקה
400 גרם גבינת מסקרפונה 40%
100 מ”ל ליקר ליצ’י

הכנה:

  1. ‏מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את עיגולי הבצק: קורצים 3 עיגולים בקוטר 18 ס”מ ומסדרים בתבניות. מניחים על הבצק נייר אפייה ומעל תבנית אפייה נוספת, שתשמש כמשקולת על מנת שהבצק לא יתרומם במהלך האפייה.
  3. אופים כ-20 דקות, מסירים את המשקולת והנייר ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה קלה.
  4. מעלים את טמפ’ התנור ל-250-230 מעלות, מוציאים את עיגולי הבצק מהתנור, בוזקים אבקת סוכר על כל שטח הבצק ומכניסים לתנור לעוד 3-2 דקות, עד שנוצרת שכבת קרמל על פני הבצק. מוציאים מהתנור ומצננים.
  5. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקרם חלק ויציב (יש להיזהר מהקצפת יתר!). מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס”מ.
  6. מרכיבים את העוגה: מניחים עיגול בצק עלים אפוי בתחתית רינג (טבעת אפייה). מסדרים תותים טריים ב-2 מעגלים מבחוץ פנימה צמוד לרינג, כך שהתותים יהיו צמודים זה לזה והחלק החתוך כלפי חוץ (כמו בתמונה). מזלפים את הקרם בין התותים כך שמתקבלת שכבה אחידה בגובה של התותים. מניחים שכבה נוספת של בצק עלים מעל ומזלפים את יתרת הקרם בצורת עיגולים כך שמתקבלת שכבה אחידה. מניחים מעל שכבה נוספת של בצק עלים ומקשטים באבקת סוכר.

גיוונים:

  • מחליפים את ליקר הליצ’י בליקרים אחרים לפי הטעם.
  • מי שלא אוהב אלכוהול יכול להחליף את הליקר בכמות שווה של חלב ולהוסיף 80 גרם (1/2 כוס פחות כף גדושה) סוכר.

SHEMO הקונדיטוריה
לפני 22 שנה הקימו רותי ואיציק שמו קונדיטוריה משפחתית בקריית חיים. הדור הצעיר במשפחה מיהר להשתלב בעשייה, והקונדיטוריה המשפחתית הפכה לרשת המונה 7 סניפים.
גם היום האווירה המשפחתית נשמרת, ועל ניהול הרשת מופקדים שלושת האחים לבית שמו. האח מיקי, המוכר מתוכניות הטלוויזיה שלו ומספריו, הוא האמון על פיתוח קולקציות הקינוחים המיוחדות ומאפים חדשים העולים על מדפי הרשת מדי שבוע.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מילפיי אקספרס

בעצם יש כאן שני פטנטים – קולים את עיגולי בצק העלים בטוסטר ומזלפים שני קרמים יחד למראה מרשים במיוחד.

18

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

16

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

0

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

– מתכון של גיא פולק, דליקטסן –

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

חומרים לגאלט בקוטר 26 ס“מ:

1/2 ק“ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה מאיכות טובה
150 גרם גבינת מסקרפונה 40%
150 גרם ריקוטה פרסקה 9%
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון
4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גראני סמית

לפיזור על המאפה:
1 כף סוכר
1/2 כפית קינמון

להברשה:
3-2 כפות ריבת משמש חלקה (או ריבה צהובה חלקה בטעם אחר)

לקישוט:
50 גרם פיסטוקים או שקדים קלויים וקצוצים גס

הכנה:

  1. אם הבצק לא מרודד מספיק דק, מרדדים אותו לעובי של 3 מ“מ. קורצים ממנו עיגול בקוטר 26 ס“מ ומקררים 30 דקות.
  2. מערבבים בקערה מסקרפונה, ריקוטה, סוכר וקינמון. מורחים 100 גרם (6-5 כפות) מתערובת הגבינה על עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים ללא גבינה ברוחב 1 ס“מ. שומרים במקרר את הבצק עם הגבינה וגם את יתרת תערובת הגבינה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. קולפים את התפוחים ומוציאים הליבה בעזרת תפוחן. פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה.
  5. מניחים את פרוסות התפוחים על מלית הגבינה. מתחילים מהחלק החיצוני של הבצק ומסדרים את התפוחים כמו קלפים מסביב. כשגומרים את הטבעת החיצונית, מכניסים את הפרוסה האחרונה תחת הפרוסה הראשונה. ממשיכים לסדר את הטבעת השנייה באותה צורה בחפיפה לטבעת הראשונה. ממשיכים עד המרכז. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהתפוחים זהובים. מצננים 10 דקות.
  7. מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא הופכת נוזלית ומורחים בעזרת מברשת על הטארט. מפזרים פיסטוקים או שקדים ומגישים חמים או בטמפ‘ החדר לצד תערובת הגבינות ששמרנו במקרר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל.

18

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

18

גאלט זוקיני וגבינות

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי ומכינים אותו ללא תבנית טארט. יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

18

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

עוגת ביסקוויטים איטלקית

קלאסיקה ישראלית בלבוש איטלקי. את הגבינה הלבנה מחליפים בריקוטה מלטפת ומסקרפונה עשירה

0

פרפה יוגורט וקולי מנגו

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פרפה יוגורט וקולי מנגו

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

פרפה מכינים בדרך כלל עם שמנת מתוקה. כאן מצטרף גם יוגורט והתוצאה היא טעם מעט חמצמץ ומרקם קליל. המנגו מוסיף טעם משובח וצבע יפה.

חומרים ל-8 מנות (בכלים בנפח 180 מ”ל):

לקולי מנגו:
3 יח’ מנגו בשלות קלופות וחתוכות גס
1/2 כוס (120 מ”ל) סירופ סוכר (מרתיחים סוכר ומים ביחס 1:1)

לפרפה:
4 חלמונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס (240 מ”ל) יוגורט כבשים 5%
1 כפית מחית וניל או מעט תמצית וניל איכותית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

הכנה:

  1. מכינים קולי מנגו: מרסקים מנגו עם סירופ סוכר במעבד מזון למחית אחידה ושומרים במקרר עד השימוש.
  2. מכינים פרפה מנגו: מקציפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר 4-3 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה יוגורט ותמצית וניל.
  3. מקציפים שמנת מתוקה עם יתרת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת החלמונים.
  4. יוצקים את הפרפה לכלים אישיים, מוסיפים כף קולי מנגו ומערבבים בעזרת מזלג ליצירת דוגמת שיש. מקפיאים 6 שעות לפחות.
  5. מגישים: מחלצים את הפרפה לצלחת הגשה ויוצקים מעל כף קולי מנגו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

טרייפל אפרסקים מהיר וחגיגי

קינוח השכבות הבריטי הממכר, עם שכבות של עוגת לימון, קרם פטיסייר, א

0

מילפיי צרפתי

הקרמשניט האהובה, או בצרפתית “מילפיי” (אלף עלים), שכבות מתפצחות של בצק עלים וביניהן

0

פחזניות במינימום מאמץ

הצרפתים קוראים להן אקלר או פרופיטרול, אצלנו הן פשוט פחזניות, ממולאות קרם

0

עוגת קרפים בלי בעיה

קומות על קומות של קרפים דקיקים, עם שכבות קרם פטיסייר עשיר ביניהם,

0

כנאפה של אייל שני

כנאפה קוואטרו פורמאג’י – שדרוג מפתיע לקינוח המרגש. שערו

0

לוקמאס

סופגניות גבינה רכות ונימוחות, שמגישים עם סירופ מי ורדים.

0

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין2

צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פנקוטה יוגורט עיזים ותימין

– מתכון של אביבית פריאל-אביחי –

הקרמיות והטעם המיוחד של יוגורט העיזים מעניקים לפנקוטה מרקם נפלא. תוספת התימין היא טוויסט יווני לקינוח האיטלקי הקלאסי.

חומרים ל-12 מנות בנפח 1/4 כוס:

1 שקית (14 גרם) ג’לטין
2 כפות מים
2 כפות מיץ לימון טרי
2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 ענפי תימין (לא חובה)
1 מיכל (600 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8% 

להגשה:
דובדבני אמרנה משומרים בסירופ

הכנה:

  1. מערבבים בקערית ג’לטין עם מים ומיץ לימון ומניחים ל-5 דקות עד שהג’לטין סופח את הנוזלים.
  2. מביאים לרתיחה בסיר שמנת מתוקה, סוכר ותימין. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
  3. מסירים את הסיר מהכיריים, מוסיפים את הג’לטין ומערבבים היטב עד שהוא נמס. מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים יוגורט ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
  4. יוצקים לכלים ומצננים לטמפ’ החדר. מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות להתייצבות.
  5. מגישים עם דובדבני אמרנה מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

0

מיני מאפינס גבינות וזיתים

מאפינס זיתים טעימים, קלילים ואווריריים עם מגוון גבינות מפנקות, שיהיה לילדים קשה במיוחד להפסיק לאכול אותם – אז תתכוננו, כי הם מתחסלים ברגע.

0

כריך בריאות יצירתי בהרכבה עצמית (גבינה ומגוון ירקות)

הגיע הזמן ליצירתיות- “ערכת היצירה האכילה”- הערכה מכילה שלל ירקות טעימים, לחם וגבינה בשקית זילוף. הילדים ירכיבו בעצמם את הכריך, יזלפו משקית

0

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

קסטה סיציליאנה

קסטה סיציליאנה

צילום: דניאל לילה

קסטה סיציליאנה

– מתכון של נופר צור, ‏”איטלקיה בתחנה” –

לקינוח המסורתי מהמטבח הסיציליאני יש הרבה גרסאות. המפורסמת ביותר היא עוגת שכבות עם מלית ריקוטה, מצופה שכבת מרציפן (לרוב ירוק) ופירות מסוכרים. הקונדיטורית נופר צור הפכה אותה לעוגה אישית המוגשת בתוך כוס. את ציפוי המרציפן מחליף גנאש שוקולד לבן (שנצבע בירוק על ידי מחית פיסטוק), המשתלב נפלא בטעמה העדין של מלית הריקוטה.

חומרים ל-8-6 מנות (בכוסות אישיות):

לבסיס:
‏100 גרם עוגיות לוטוס טחונות
‏100 גרם עוגיות פתי בר טחונות
‏100 גרם חמאה מומסת

למלית הגבינה:
‏1/2 ק”ג ריקוטה פרסקה 9%
‏250 גרם (2 כוסות + כף) אבקת סוכר
‏1 כפית תמצית וניל איכותית
‏200 מ”ל (3/4 כוס + כף) שמנת מתוקה 38%
‏5 כפות שוקולד צ’יפס מריר או לבן (לא חובה)

לגנאש פיסטוק:
‏100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה 38%
‏1 כפית גלוקוזה
‏1 כפית מחית פיסטוק
‏200 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות

לקישוט:
פיסטוקים קלויים וקצוצים

הכנה:

  1. מניחים ריקוטה בתוך מסננת צפופה ועליה קערה רחבה שתשמש כמשקולת. מניחים את המסננת בתוך קערה גדולה שתקלוט את הנוזלים ומשהים במקרר ל-4 שעות (ואפשר לילה שלם).
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים את החומרים למרקם של “חול רטוב”. מניחים כף גדושה בכל כוס ומשטחים. מעבירים למקרר.
  3. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה בעזרת מטרפה. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה ומקפלים אותה לתערובת הגבינה. אם רוצים מוסיפים שוקולד צ’יפס.
  4. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים מלית על בסיס העוגיות עד 3/4 גובה הכוס. מעבירים למקרר לכ-3 שעות להתייצבות.
  5. מכינים גנאש, מצפים ומגישים: מביאים שמנת מתוקה, גלוקוזה ומחית פיסטוק לסף רתיחה בסיר קטן ורחב. יוצקים על שוקולד ומשהים לדקה. טורפים בעזרת מטרפה לגנאש חלק ומבריק.
  6. מעבירים את הגנאש לכד (מד ליטר) ומוזגים לאט על מלית הגבינה. מעבירים שוב למקרר עד להתייצבות הגנאש. לפני ההגשה מפזרים פיסטוקים קלויים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קסטה מסקרפונה

מתכון של עדי קלינגהופר. גרסה ביתית לקינוח הילדות שכולנו אוהבים

18

גלידת מסקרפונה עם נוטלה ופררו רושה

איזה קינוח אתם אוהבים? קר או קפוא? וניל או שוקולד? קראנצ׳י או קרמי? למה לכם לבחור כשאפשר לקבל את כל אלה יחד, בקינוח אחד!

0

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

0

כנאפה ריקוטה מרציפן

מלית ריקוטה, מוצרלה ומרציפן שימלא את הבית בניחוח שקדים מתקתק שלא תוכלו לעמוד בפניו

0

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

0

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

0

סלט עגבניות וענני ריקוטה פרסקה

את הפטנט הגאוני הזה אתם חייבים לנסות: ריקוטה פרסקה אפויה בתנור עם עגבניות שרי עסיסיות, זיתי קלמטה, אורוגולה, צנוברים ושמן זית

0

טארט גבינות ושומשום

טארט פריך וחמאתי, ממולא בשלל גבינות ותבלינים מקומיים, ומשובץ ביהלומי ריקוטה ושומשום

0

עוגיות ריבה וגבינה

צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגיות ריבה וגבינה

– מתכון של שי לי ליפא –

הבצק לעוגיות הנימוחות האלה עשוי משלושה רכיבים בלבד: חמאה, קמח וגבינת שמנת. הוא נוח לעבודה, טעים וניטרלי בטעמו, ולכן מתאים גם למאפים מלוחים. בהרכבת העוגיות חשוב שגם הבצק וגם המלית (הריבה ותערובת הריקוטה) יהיו קרים. בנוסף יש לתת לעוגיות מכת קור לפני האפייה בתנור.

חומרים לכ-30 גביניות:

‏200 גרם חמאה רכה
‏1 גביע (200 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ’ החדר
‏280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל

למלית:
‏1 קופסה (250 גרם) ריקוטה קלאסית 5%
‏60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
‏1/2 כפית תמצית וניל
‏3/4 כוס ריבת תותים קרה

לציפוי:
אבקת סוכר

הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבלים חמאה וגבינת שמנת במעבד מזון עם להב פלסטיק עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. חוצים את הבצק, מכסים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  2. מכינים את המלית: מערבבים ריקוטה עם אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. מרכיבים את העוגיות ואופים: מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ (את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד שמסיימים עם החלק הראשון). חותכים לריבועים בגודל 7 ס”מ, מניחים כפית ריבה במרכז כל ריבוע ומעליה כפית ממלית הריקוטה. מקפלים את קצות הריבוע באלכסון (כמו בהכנת גביניות) וסוגרים בהידוק. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה. מעבירים למקרר לשעה להתייצבות.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. אופים 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות.
  6. מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.
  7. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים.

גיוון:
‏ מחליפים את ריבת התות בריבת משמש או בממרח שוקולד.

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרם לאבנה ושוקולד לבן עם פצפוצי שומשום ופירות קיץ

החיבור בין הלאבנה החמצמצה לשוקולד הלבן מפיק קרם עשיר ועם זאת קליל, שהולך יופי עם פירות קיץ. פצפוצי שומשום מוסיפים מתיקות פריכה, אך אם רוצים לפשט את הה

14

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

14

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

8

טרייפל לימון וקרם מסקרפונה

בכוס אחת עולם שלם! טרייפל לימון ומסקרפונה

8

עוגת גבינה אישית

בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות naked cakes, משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי

8

שכבות וניל שוקולד

שכבות של אושר בכוס אחת מושלמת! קינוח קרם מסקרפונה של שכבות וניל וש

8

עוגת גבינת שמנת קרה

עוגת גבינה שמכינים בקלי קלות, בלי להסתבך עם ג’לטין ובלי מיומנות מיוחדת.

8

קרואסוני מלוואח ממולאים בגבינה מתוקה

הפכנו את המלאווח לקרואסון זריז ומילאנו אותו בקרם אוורירי ולימוני המבוסס על גבינת שמנת

8