צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

פיצה עטופה בעורות ירוקים של נקבות קישואים ומוצרלה פרסקה

– מתכון של שף אייל שני –

פיצה משובצת בנתחי מוצרלה פרסקה ובקליפות ירוקות של קישואים

לבצק (להכנת 6 פיצות אישיות):
1 ק״ג קמח פיצה של שטיבל או של מטחנת פיבטי האיטלקית
11 גרם שמרים יבשים
30 גרם סוכר
22 גרם מלח
2 כפות שמן זית
670 גרם מים קרים (12 מעלות צלזיוס לערך)

להכנת הקישואים:
12 קישואים בלאדי, קטנים, טריים מאוד
סיר עם 2 ליטר מים ו 20 גר מלח ים אטלנטי

להרכבת הפיצה:
תבנית ברזל לפיצה משומנת בשמן קנולה (גם אם התבנית מצופה בטפלון)
כדור הבצק המותפח
עורות נקבות הקישואים
כדור מוצרלה פרסקה 18%

להכנת הבצק:
קערית ערבוב גדולה, שופכים את כל החומרים היבשים ומערבבים.
מוסיפים באחת את כל הנוזלים ולשים כ 12 דקות ביד.
מכסים את הקערה בשקית נקייה ומניחים להכפיל את הנפח.
מפילים את הבצק, עוטפים שוב בשקית הניילון, ממתינים להכפלת הנפח.
קורצים 6 כדורים, מניחים על משטח מקומח, מכסים במגבת, מניחים להם להכפיל את נפחם.

להכנת הקישואים:
מביאים את המים והמלח שבסיר לרתיחה, מניחים בתוך המים את הקישואים, מבשלים על להבה גדולה עד שצבעם נעשה זרחני במעט והקישוא כשנועצים בו מזלג הוא רך אך לא לא מתפרק.
מעבירים לקערה של מי קרח, משרים 2 דקות, מסננים ומניחים על ניר ייבוש.
בעזרת סכין חדה מקלפים את גליל הקישוא מקליפתו בחתיכה אחת, עובי הקליפה אמור להיות 1-2 מ״מ.

להרכבת הפיצה:
מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו, חום תחתון ועליון.
פותחים את כדור הבצק ומניחים על תבנית הברזל המשומנת.
בוצעים את כדור המוצרלה למשטחים שעוביים כ ½ ס״מ, הבציעה אמורה להתבצע כמו בקילוף שכבות של הכדור העשוי משכבות מעגליות הנפרמות זו מזו.
מרצפים את הבצק במוצרלה פרסקה, הכיסוי הכולל אמור לכסות כ 50% ממשטח הבצק ולהותיר מרווחים בין נתח מוצרלה פרסקה למשנהו.
את המרווחים משבצים בעורות הקישואים הירוקים, הצד החיצון של העור כלפי מעלה.
מכניסים את תבנית האפייה למרכז התנור, אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והמוצרלה פרסקה נמסה כמו כוכב המתנפץ בתוך שמיים ירוקים. אוכלים מיד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה ארבע גבינות

פיצה ארבע גבינות

24

פיצה סיציליאנית עם שוליים ממולאים במוצרלה

לפיצה הזאת יש נשמה איטלקית אמיתית עם שילוב כל כך ים תיכוני בין ארטישוק, אנשובי ושתי גבינות איטלקיות – קאשקבלו ומוצרלה

24

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

24

פיצה ביאנקה-ורדה מקמח כוסמין

פיצה לבנה (Bianca) מכינים ללא רוטב עגבניות, אלא עם גבינות וירקות בלבד. כאן שתי גבינות משובחות של גד – מוצרלה פרסקה ושמנת ניו יורק מתמזגות עם רוט

24

פיצה מוצרלה פרסקה וסטריקנו

האיטלקים השמרנים לא היו מעלים בדעתם לאכול פיצה לארוחת בוקר, אבל למעשה מדובר במאפה שנפלא להתחיל איתו את היום.

24

מיני פיצה טורטייה

זאת הפיצה הפשוטה ביותר שאפשר להעלות על הדעת בזכות שימוש בטורטיות מוכנות.

24

פיצה עם ריקוטה פרסקה, עגבניות שרי וזוקיני

הפיצה הזאת שייכת למשפחת הפיצות הלבנות (pizza bianca), שהן נטולות רוטב עגבניות ולרוב עשירות בגבינות. כאן ריקוטה פרסקה ממלאת את התפקיד הראשי עם תגבור מכ

24

פיצה זוקיני עם שני סוגי מוצרלה

פיצה עסיסית ממשפחת pizza bianca, כלומר ללא רוטב עגבניות. שימו לב לשיטת האפייה המותאמת לתנור הביתי

24