צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

ספגטיני ברוטב נוצ’ה (אגוזים)

– מתכון של איתי בידרמן  –

את המנה הזו ,שמקורה בסרדיניה, פגשנו לראשונה דווקא במסעדה איטלקית בלונדון, והוקסמנו מן היופי שבפשטות. ב”קפה איטליה” אנו מגישים אותה עם רוטב אגוזים ועשבי תיבול שהוא מעין וריאציה של רוטב הפסטו. הרוטב מוכן  מראש, ללא בישול, וממתין במקרר לצו קריאה.

חומרים ל-6 מנות:

750 גרם פסטה טרייה בצורת ספגטיני
80 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק
צרור עלי בזיליקום קצוצים דק
50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת 29% דק
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כוס שמן זית
4 כפיות פירורי לחם מתובלים (ראו מתכון)

לפירורי לחם
8 פרוסות ג’בטה יבשה (בת יומיים) קרועות לחתיכות
עלים מ-1/2 צרור פטרוזיליה
שן שום
2 כפות שמן זית
קורט מלח

אופן הכנה:

1.מכינים את פירורי הלחם: מחממים תנור ל-100 מעלות. מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת פירורים קטנים. מעבירים את הפירורים לתבנית אפייה ואופים במשך 12 שעות עד שהפירורים יבשים. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
לחסרי סבלנות: אפשר להעלות את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות ולקצר את זמן האפייה לשעתיים בלבד.
2. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה אגוזי מלך, פטרוזיליה, בזיליקום, פרמזן, מלח ופלפל. מזלפים על התערובת שמן זית תוך כדי ערבוב ומעבירים לכלי סגור.
3. מבשלים את הפסטה במים מומלחים כ-4 דקות עד לדרגת אל דנטה. שומרים 1/4 כוס ממי הבישול.
4. מעבירים את הפסטה לקערה, מוסיפים את מי הבישול ששמרנו, יוצקים את רוטב הנוצ’ה ומערבבים היטב. מתקנים תיבול. מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים על כל מנה כפית פירורי לחם.

טיפ את רוטב האגוזים ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים. לפני השימוש יש להביאו לטמפרטורת החדר.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה זה טעים. פיצה עם אקסטרה גבינה, יותר טעים. פיצה עם קוואטרו פורמאג׳י, זה טעים בטירוף!

0

מאפה אלמוג

המאפה הזה לא רק מרשים וטעמו משגע (הילדים יתנפלו), הוא גם לא זקוק לחיתוך בסכין – מושכים בידיים את צינורות הפסטה (שנראים כמו אלמוגים), מותחים את ח

0

רישתה – פסטה עם עדשים, פטה ובצל מקורמל

יהודי סוריה מכינים את המנה הזאת רק בשבועות ומתגעגעים אליה כל השנה. הרישתה (אטריות בערבית) מבושלת במים עם כמון וכורכום שצובעים אותה בזהב. רגע לפני ההגש

0

לינגוויני ירקות

מתכון פסטה קליל ונעים. מנה שתשמח כל שולחן בה הגרנה פדנו של גד תשמח כל טועם.

0

פטוצ’יני ארביאטה

בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. מכיוון שמדובר במנה המגיעה מדרום איטליה משתמשים בפסטה יבשה. שמן הזית, השו

0

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

לביבת זוקיני גבינות ענקית עם יוגורט שום-שמיר

0

לביבות כרובית אפויות

לביבות כרובית אפויות

0

ריגטוני ארבע גבינות

מנה המגיעה מצפון איטליה. רוטב עשיר, עשוי שמנת וארבעה סוגי גבינות, שלכל אחת מהן טעם מיוחד משלה. אפשר להחליף את הגבינות המופיעות במתכון בגבינות אחרות לפ

0