צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

טרייפל קרם מסקרפונה, פירות אדומים ושקדים

– מתכון של קרן אלה גפן ויעל סלע –

קינוח מרשים ורב שכבות, טעמים ומרקמים. במקור מכינים אותו משאריות של עוגת ספוג, פירות וג’לי. כאן הלכנו על גרסה חגיגית ומושקעת – מגישים בקערה גדולה שקופה, כך שאפשר לראות את כל השכבות. לא חייבים צלחות אישיות – אפשר להסתער עם כפות ישירות על הקערה.

חומרים לקערה בנפח 4-3 ליטר וקוטר כ-24 ס”מ:

לעוגה:
3 ביצים
90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
מעט תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
90 גרם (3/4 כוס פחות כף) קמח מנופה
לסירופ:
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
300 מ”ל (¼1 כוסות) מים
2 כפות ליקר תפוזים

למרנג:
4 חלבונים
320 גרם (1/2 1 כוסות + 2 כפות) סוכר

לקרם מסקרפונה:
2 מיכלים (500 גרם) מסקרפונה 40%
800 מ”ל (31/3 כוסות) שמנת מתוקה
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
תוכן של מקל וניל אחד

להרכבה:
1 סלסילה (500 גרם) תותים חתוכים לרבעים
150 גרם פירות יער
100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים, פרוסים וקלויים
100 גרם מרנג מפורר
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

הכנה:

  1. ‏ מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ.
  2. מכינים את העוגה: מקציפים ביצים, סוכר, תמצית וניל וקליפת תפוז כ-7 דקות לקצף בהיר ותפוח.
  3. מקפלים קמח בעדינות לתוך הקצף עד שהוא נטמע. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים.
  5. מכינים את המרנג: מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מקציפים חלבונים לקבלת קצף רך ולבן. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
  7. מורחים את הקצף בתבנית למשטח בעובי 1 ס”מ.
  8. אופים כשלוש שעות עד שהמרנג יבש גם בחלקו הפנימי. מצננים ושומרים עטוף בטמפ’ החדר כשבוע.
  9. מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות לקבלת סירופ. מצננים ומוסיפים ליקר.
  10. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקצפת יציבה.
  11. מרכיבים את הטרייפל: פורסים את העוגה לרוחבה ל-2 פרוסות שוות ומברישים אותן בסירופ סוכר בנדיבות.
  12. מסדרים פרוסה אחת בתחתית הקערה, יוצקים עליה מחצית מקרם המסקרפונה ומיישרים בעזרת פלטה או כף. מפזרים מחצית מהפירות, השקדים והמרנגים. יוצרים באותו אופן שכבה שנייה עם יתרת החומרים.
  13. מפזרים שוקולד לבן ומעבירים למקרר לשעתיים. הטרייפל הכי טעים ביום הכנתו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

טרייפל לימון ומסקרפונה

בכוס אחת עולם שלם! טרייפל לימון ומסקרפונה

16

טורט מסקרפונה ודובדבנים

עוגת גבינה יפה וחגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה.

8

גלידת מסקרפונה בהכנה ביתית

הטרנד החם של הקיץ: גלידת מסקרפונה!

0

גלידת יוגורט

גלידת יוגורט – כל כך פשוט וכל כך טעים

0

ארטיק אננס ויוגורט

קליל, רענן ומושלם לקיץ – ארטיק ביתי שמכינים בקלי קלות עם יוגורט ואננס בניחוח עדין של רום. ביס אחד ואתם באיים הקאריביים!

0

חיתוכיות גבינה ויוגורט

חיתוכיות גבינה ויוגורט – קינוח מושלם לימי הקיץ החמים

0

קינוח מסקרפונה קליל עם פירות

קינוח כוסות – קרם מסקרפונה קליל עם פירות קינוח מושלם לכל אי

0

מסקרפונה לימוני

קינוח כוסות – מסקרפונה לימוני

0