צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

סלט חסה סלנובה, כרובית וקרמבל פטה-שקדים

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

קרמבל פטה קראנצ’י – פטנט מבריק וטעים במיוחד – הוא רק אחד מהסודות של הכוכבת היפהפייה של שולחן החג: חסת סלנובה שנפתחת כמו פרח ומחביאה בין העלים העדינים שלה פרחי כרובית חיים וצלויים, מלא עשבים ופתיתים צחורים של גבינת פטה קפואה הנמסים בפה.

// 10-8 מנות //

לקרמבל:

  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים 20% מפוררת גס (המחצית השנייה תשמש להגשה, ראו בהמשך)
  • 125 גרם שקדים פרוסים
  • 1/3 כוס (85 גרם) טחינה גולמית
  • 1/2 כפית קצח או שומשום שחור (לא חובה)

לסלט:

  • 1 חסה סלנובה שלמה שטופה ומסוננת
  • 1 כרובית בינונית (800 גרם) שטופה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים, מיובשים וקצוצים דק
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 5 צנוניות שטופות ופרוסות דק
  • 1 לימון חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות דקיקות

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כפית מלח

להגשה:

  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים 20%, עטופה בניילון נצמד ומוקפאת במקפיא 20 דקות לפחות.

    אופן הכנה:

1. מכינים את הקרמבל: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערית את חומרי הקרמבל (נזהרים לא למעוך את פירורי הפטה) ומשטחים בתבנית.
אופים 17-15 דקות עד השחמה קלה. מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה ל-220 מעלות.

2. בינתיים מפרקים 1/3 מהכרובית לתפרחות גדולות ו-2/3 לתפרחות קטנות.

3. מגררים את התפרחות הגדולות בחורים הגדולים של הפומפייה (או קוצצים במעבד מזון) לפירורים דקים ומעבירים לקערה גדולה.

4. מניחים את התפרחות הקטנות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. יוצקים עליהן שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את התבנית לחלק העליון של התנור וצולים 25 דקות או עד השחמה.
מצננים 10 דקות ומעבירים לקערה עם פירורי הכרובית החיה. מוסיפים את שאר חומרי הסלט ו-3/4 מכמות הקרמבל.

5. מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מניחים בצלחת הגשה רחבה ושטוחה מחצית מכמות הסלט. מניחים על הסלט את הסלנובה ודוחסים את הסלט שנותר בין העלים שלה.
מפזרים מעל את הקרמבל שנותר, מגררים חלק מהפטה הקפואה (את היתר שומרים במקפיא לשימושים אחרים), יוצקים מעט שמן זית ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

סלט ענבים, תרד וגבינה כחולה

החיבור הקסום ירגש אתכם עם טעמיו החדשניים, יחד עם עלים רעננים ואגוזים פריכים שהופכים את הסלט למושלם.

24

סלט פסטה עם טונה, אפונה וצפתית

סלט בריא ומשביע שהוא ארוחה שלמה.

24

סלט ים תיכוני של בורגול, עגבניות וגבינה צפתית

סלט הטאבולה הלבנוני מקבל חיזוק של גבינה צפתית, צנוברים, זיתי קלמטה ובזיליקום.

24

סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

גרגירי החיטה מנצנצים בסלט כאבני חן ביחד עם המוצרלה בייבי נולד סלט מרשים, מפתיע ובריא

24

סלט ירוק עם ענבים, תאנים וגבינה כחולה

השילוב של פירות מתוקים וגבינה כחולה פיקנטית הוא קלאסי, ובכל זאת לא מפסיק להפתיע. כאן על סלט ירוק מתובל בשמן זית, סילאן וחומץ בלסמי.

24

סלט כל טוב – ירקות ובייבי מוצרלה

סלט הירקות הפשוט מקבל טאצ׳ רענן עם כדורוני מוצרלה טרייה. שמן זית, צ׳ילי ולימון הופכים אותו לחגיגה. אוכלים עם לחם שאור טוב, שיידע לספוג את הרוטב.

24

סלט ציור

האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בק

24

סלט זוקיני עם מוצרלה פרסקה

בעזרת קולפן ז’וליינים (שמוכרים בכמה שקלים בכל חנות כלי בית) הופכים את הזוקיני ל”אטריות” ארוכות וקראנצ’יות. מחברים אותם לזיתים,

24